Pejo 106 gaz yemiyor
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=49863
Tarih: 22 Haziran 2025 Saat 08:10 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Pejo 106 gaz yemiyor
Mesajı Yazan: mutluhano
Konu: Pejo 106 gaz yemiyor
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2020 Saat 22:23
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. İki gün önce 99 model pejo 106 xr 1.4 ac aldım. Araca 21 senedir sadece benzinle binilmiş bende öyle devam edeceğim. Kazası ve değişenide yok ve bütün bakımları tam zamanında yapılmış. Faturaları dahi duruyor. Kısacası çok bakımlı. Dün gece araçla giderken 4. vites hafif yokuş tırmanıyordum. Bir anda devirden düştü 3 e çektim. Yine devirden düşünce 2 ye çektim. Farkettim ki araç gaz yemiyor. Aracı sağa çektim kendisi durunca stop etti. Kontağı çevirdim içinde k yazan motor arıza lambası yandı. Marş canavar gibi basıyor fakat çalışmıyor. Motor soğusun diye bekledim yine çalışmadı. Aracı halatla çektik vurdurduk çalıştı fakat yine gaz yemiyor. İnternette baktım bu sorun daha önce meydana gelmiş herkes konu açmış fakat sonucunu yazan yok. Yarın ustaya gideceğim sonucu buraya yazacağım. Yine de sizlerede gitmeden sormak istiyorum sorun neden kaynaklanmış olabilir ?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Orçun.Dmr
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2020 Saat 23:30
1.4 motorun atesleme sistemini bilmiyorum ama bu tur arizalar distribütörden kaynaklaniyor genel de.
------------- Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2020 Saat 00:05
Benzin pompası enjektörler bujiler ateşleme bobini daha geniş yelpazede beyin benzin rölesi şeklinde gidiyor. Aslında genellikle küçük bir sebepten old söyleniyor
|
Mesaj Tarihi: 05 Haziran 2020 Saat 18:12
Arkadaşlar ustayla baktık kontağı çevirince benzin pompasından hiç ses gelmiyordu. Söktük baktık benzin pompasının motoru ölmüş. Değiştirdik şimdi canavar gibi
|
|