Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Citröen C5 Vuruntu Sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Diğer Markalar
Forum Tanımlaması: Citroen, Opel, Renault vb. diğer marka araçlar
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=48827
Tarih: 25 Kasım 2024 Saat 03:25
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Citröen C5 Vuruntu Sorunu
Mesajı Yazan: eran
Konu: Citröen C5 Vuruntu Sorunu
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2019 Saat 18:19
Arkadaşlar 2012 Model 179.000 km'de C5'im var. 2500 devir civarı seyir halindeyken ayağımı gazdan çekince araçta vuruntu oluyor. Bu şikayet ile ustaya gittim, motor ve şanzıman takozlarını kontrol etti, değişmesi gerekenleri değiştirdi. Kısmen iyileşme olsa da sorun tam düzelmedi. Şöyle ki, bu sorunu ara ara yapıyor. Ara ara olduğu için mekanik bir şeyden değildir gibime geliyor. Bir arkadaş egr valfi olabilir dedi. Çok sıkıntı yapılacak kadar sert bir vuruntu değil ancak hissediliyor.
Sizin de görüşlerinizi almak isterim. 

-------------
C5

Cevaplar:
Mesajı Yazan: omerb
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2019 Saat 19:05
eran bey, aracınız muhtemelen dizeldir. 
Dizellerde dpf denilen bir sistem var. Bu zaman zaman devreye girer ve araç normalden daha anormal bir hal alır. Burada araç kurum yakmak için bazı işlemler yapar ve bahsettiğin vuruntu meydana gelir. Bu mekaniksel bir sorun değil. Tamamen gaz vermedeki tepkime hızıyla ilgilidir. Gaza basarsınız sanki saniyenin yarısı kadar bir zaman sonra gaz verildiğini hissedip araç birden harekete geçip vuruntu yapar. 
Sorun bu ise, bu normal bir durum. Bence aracınıza dokundurtmayın. Macera aramayın. Deneyimsiz bir ustaya denk gelirsin. Aracından soğur hale getirirler seni. Hem parandan hem keyfinden olursun. Bu bnm tavsiyem. Aynen devam.  

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2019 Saat 07:46
Orjinalini yazan: omerb omerb Yazdı:

Dizellerde dpf denilen bir sistem var. Bu zaman zaman devreye girer ve araç normalden daha anormal bir hal alır. Burada araç kurum yakmak için bazı işlemler yapar ve bahsettiğin vuruntu meydana gelir. Bu mekaniksel bir sorun değil. Tamamen gaz vermedeki tepkime hızıyla ilgilidir. Gaza basarsınız sanki saniyenin yarısı kadar bir zaman sonra gaz verildiğini hissedip araç birden harekete geçip vuruntu yapar. 
Sorun bu ise, bu normal bir durum. Bence aracınıza dokundurtmayın. Macera aramayın. Deneyimsiz bir ustaya denk gelirsin. Aracından soğur hale getirirler seni. Hem parandan hem keyfinden olursun. Bu bnm tavsiyem. Aynen devam.  

Evet belirtmeyi unuttum, aracım dizel. Smile
Sorun gaza verme anında değil aslında, gazdan ayağımı çekince. 100 km/h gibi süratlarde daha belirgin hissediliyor. Ayağımı gazdan çekince milimlik öne atılarak vuruntu oluyor. 

Dediğinizde de haklısınız. İş bilmez birine denk gelmekten korkuyorum. 

Aslında söylediğiniz mantıklı. Partikül temizleme moduna geçince araç belki ondan oluyordur. 

-------------
C5

Mesaj Tarihi: 19 Kasım 2019 Saat 09:49
Orjinalini yazan: omerb omerb Yazdı:

Aracı gösterdiğim özel servistesi usta da sizin söylediklerinizi söyledi. Bu araçlarda bu şekilde tepkime normaldir, motorun ivmelenme refleksidir falan gibi bir şeyler söyledi. Ben de elletmedim. DPF'nin arada sırada devreye girdiğini biliyordum. Bu bahsettiğim vuruntunun da arada sırada olmasının sebebi de bu olabilir. Neyse ki içim rahatladı.

-------------
C5

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 19 Kasım 2019 Saat 09:50
bilgilendirme için teşekkürler

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat