Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kalorifer ve LPG regülatör soguk (çözüldü)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=48712
Tarih: 15 Ağustos 2025 Saat 01:34
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Kalorifer ve LPG regülatör soguk (çözüldü)
Mesajı Yazan: Karacocuk24
Konu: Kalorifer ve LPG regülatör soguk (çözüldü)
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2019 Saat 22:08
Arkadaşlar durumumu uzun ama net anlatayım hararet mevzusundan dolayı geçen hafta hararet müsürü termostat ve antifriz değişti hararet 100 u bazen geçiyor hemen sağa çekip bakıyorum fan çalışmıyor fan çalışmaya başlayınca 80-90 arası kalıyor fan geç açma sorunu var şimdide kalorifer giriş çıkış hortumu ve LPG regülatör hortumu ve kendisi soğuk kalorifer hortumundan biri sıcak olsa dicem petek tıkalı yada regülatör çok isinsa başka bir yorum yapicam radyatör üst ve alt hortumu baya sıcak motor isinmasinda bir sorun yok bana göre kalorifer hortumları LPG hortumlarinda tıkanıklık olabilirmi ? Yada ne olabilir 
Not: lpgyede ibre 90 civarı geçiyor 

Çözüm : sabah lpgciye gittim kalorifer peteği temizleme cihazıyla aracım otomatik olduğu için şanzıman soğutucusunuda  bağlayarak temizlik yaptı bir çorba kaşığı pislik çıktı hararette düştü kalorifere el yakar duruma geldi maliyeti 150 TL 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2019 Saat 20:33
Kalorifer boruları soğuksa termostat açmiyordur. Yeni takılmış bile olsa böyle sorunlar olabiliyor. Termostatı komple çıkarıp boruyu boş olarak tak. Öyle gözlem  yap. En azından pek çok  ihtimali bu yöntemle elemiş olursun.

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2019 Saat 12:38
Termostat çalışıyor şöyleki motor soğukken radyatör üst hortumu soğuk ibre 90 a gelince sıcak su geçişi sağlanıyor birde şu var bende kahverengi ve yeşil müşür var ikiside termostatta kahverengi müdürün soketini çekince fan hızlı şekilde çalışıyor ama yeşil soketi çıkarınca ne göstergede değişiklik oluyor nede başka birşey anlayamadım bilginiz varsa aciklarmisiniz 

Mesajı Yazan: tsufrankwoli
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2019 Saat 13:11
Orjinalini yazan: Karacocuk24 Karacocuk24 Yazdı:

Termostat çalışıyor şöyleki motor soğukken radyatör üst hortumu soğuk ibre 90 a gelince sıcak su geçişi sağlanıyor birde şu var bende kahverengi ve yeşil müşür var ikiside termostatta kahverengi müdürün soketini çekince fan hızlı şekilde çalışıyor ama yeşil soketi çıkarınca ne göstergede değişiklik oluyor nede başka birşey anlayamadım bilginiz varsa aciklarmisiniz 

Yeşil olan jigle için hocam çok soğukda ecu zengin çalıştırır aracı çabuk ısınsın diye. Rölanti bir miktar yükselir. Lpg regülatörü için t boru atıyorlar demir ise paslnamış olabilir. Görütüp baktırmanız lazım buradan bir şey demek zor. Fanın da 93 gibi açması lazım. İlk kademe açıyor mu kontrol edin 
Termostatın da 70 de açılması lazım. 90 da açıyorsa sorun olabilir. 

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2019 Saat 20:48
Orjinalini yazan: tsufrankwoli tsufrankwoli Yazdı:

Orjinalini yazan: Karacocuk24 Karacocuk24 Yazdı:

Yeşil olan jigle için hocam çok soğukda ecu zengin çalıştırır aracı çabuk ısınsın diye. Rölanti bir miktar yükselir. Lpg regülatörü için t boru atıyorlar demir ise paslnamış olabilir. Görütüp baktırmanız lazım buradan bir şey demek zor. Fanın da 93 gibi açması lazım. İlk kademe açıyor mu kontrol edin 
Termostatın da 70 de açılması lazım. 90 da açıyorsa sorun olabilir. 
aynen jikle olduğunu soğuk motorda deneyince öğrendim sorun zaten şu hortumunda t yok sadece iki dirsek var radyatör alt hortumu motora girerken motordan sagdan hortum çıkıyor önceden kalorifer gidiyordu sanırım kesip dirsek koyup regülatöre vermişler regülatör den çıkan diğer hortumda kalorifere giriyor  değişik bağlamışlar peki kahverengi müşür ne müşürü fan müşürü o mu o zaman 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net