sonerkyl Yazdı:
Merhabalar. 1-anahtar sorununa gelince muhtemelen içindeki kart artık ömrünü tamamlamıştır. oto anahtarcılarda 150-250 tl arasında sıfırını yaptırmak gerekecektir. 2-kapı kilitleri tamirini yapan yerler var hocam yada çıkma sağlam arızlı olması durumunda değişim yapabilecek bir yer bulmak lazım. 3-kasko kapsamında kilitleri değiştiremezsiniz. ancak yedek anahtarınızın yada orjinal anahtarınızın kayboldugunu söylerseniz ancak öyle değişim yapıyorlardı tabi kasko poliçenizdeki klozlarada bağlı 4-aslında son zamanlada çok masraf açtı demişsiniz ya boya ve far işi size kalmış bir olaydı ancak aracın yaşı istibarı ile olması gereken durumlar. en binmek istiyorsanız yapılacak işlemler. 5-geriye zaten pek masraf kalmamış koltuk kılıflı özel dikim yaptırısanız dediğiniz 400-500 tl civarı tutar. 6-fiyat olarak piyasaya bakmak lazım. şahin-doğanlar bile 15-20 bin tl olmuş.
|
Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.
Aracımı dün Kartal Oto Sanayi de özel Servislerde Motor Bakımı, Yürüyen Bakımı ve LPG Bakımına soktum.
1 - V kayışını değiştirttim, Motor akis alt kulağını değiştirttim = 230 TL işçilik dahil 2 - LPG normal bakımı yapıldı, fitre değiştirildi, temizleyici kullanıldı. =100 TL
3 - Bir anahtarcıya MErkezi Kilit taktırttım.= İşçilik dahil 300 TL 4 - Alt kulağı parçasıdan ben almıştım = 40 TL
yaklaşık 700 TL ye bakım yapılmış oldu.
Şimdiki bakımda araçda değişmesi gereken 4 parça var. Ve o parçaları değiştirtmek zorunda değilim çünkü o parçalar konfor sağlayan parçalar.
Sağ-Sol Akslar yamulmuş, gaza basınca 70-85 km hızda titreme yapıyor, 90 dan sonra titreme araç yere daha iyi tutunduğu için kesiliyor. Uzun yolda titreme olmayacak. Akslar değiştirilmek istenirse, 390 TL ile 3000 TL arasında 1 adetini almak mümkün, ikiside orjinal hatta aynı fotoyu kullanmışlar. 390X2 = ~ 800 TL
Şanzıman GEAR FAULT hatası için
Selenoid Valflerin değişmesi ve Şanzımanın değişmesi grekiyormuş
Selenoid Valfler 170-640 TL arası tanesi, bunu da anlamış değilim, 170 Lira yazanda Orjinal demiş,640 TL yazanda orjinal demiş, bu durumda 170 likten 2 tsanesi 340 TL ye alınabilir.
Şanzıman, 3000-7000 TL arası şansıman bulunabiliyor. 3000 Çıkma, 7000 sıfır şansıman
Döşemeyi de katarsak, 500 diyelim.
Kış lastiklerim 2 yıllık ve PETLAS, Yaz lastiklerim 3 yıllık ve GOOD YEAR
Eksikliklerin tamamını yaptıracak olsam arabamı satmak istemem zaten, Çünkü Motor bölümünde değişmeyen hortum nerede ise kalmadı, Motorda yağ kaçağı yok, Su kaçağı yok, Son 3 ayda 2 kez 3LT lik antifiriz koydum, sistemdeki bütün paslar temizlendi.
Aracın muhtemelen 5 yıl boyunca şu hataları vermeyeceğini veya ekstra masrafa girmeyeceğinizi söyleyebiliriz.
Kalorifer Peteği SIFIR ORJİNAL, 5-10 yıl idare eder. Motor Kulakları SIFIR ORJİNAL, kullanıma göre çukurlara girilmez ise ömrü ne ise o kadar idare
eder. Farlar değiştirildi, SIFIR BOSCH yenilendi. Kaporta Boya SIFIR,
Kilit problemi Merkezi Sistem ile çözüldü, yedek anahtarı da mevcut. Şoför CAM ve KAPI kumanda konsolu SIFIR yeni değişti.
Şimdi aracamı 21.000 TL den Açık artırmaya çıkarıyorum.
Kurban bayramından önce satmayı düşünüyorum.
En yüksek teklifi verene satacağım.
Teşekkürler.
------------- You will never walk alone !
|