Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

TORSİYON SORUNU

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=48050
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 19:16
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: TORSİYON SORUNU
Mesajı Yazan: burakkurekci
Konu: TORSİYON SORUNU
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2019 Saat 00:14
Arkadaşlar merhaba,
Sağ arka taraftan rahatsız edici bi şekilde gacırtı geliyor. Tahmin ediyorumki torsiyon sıkıntısı var. 
İstanbulda ikamet ediyorum yakın zamanda torsiyon tamiri yaptıran varsa ve memnunsa yönlendirebileceğiniz bi usta varmıdır yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2019 Saat 08:52
muhtemelen torsiyon sıkıntısı hocam. usta konusunda arkadaşlar yardımcı olacaktır. avrupa yakası olsayda bir çok usta var. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2019 Saat 09:05
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

muhtemelen torsiyon sıkıntısı hocam. usta konusunda arkadaşlar yardımcı olacaktır. avrupa yakası olsayda bir çok usta var. 
Peki hocam arka süspansiyonların sert olmasının sebebide torsiyonmudur acaba arka taraf jantın üstünde gidiyo sanki ilk defa torsiyonlu araç kullanıyorum pek bilgim yok

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2019 Saat 09:13
o kadarda sert deil burak bende 206 kullandım gayet iyi belki amotisörlerin patlak felanda olabilir. HEmen torsiyona yönelme tabi önce iyi bir usta bulup baktırmak. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: ergin
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2019 Saat 13:21
206'nın torsiyonu yapısından kaynaklı hatalıdır. Lağsız kamarak aşınır ve değişim bir sene ancak idare eder. Yolda giderken alt takımı bozuk toros gisi sesler geliyorsa mecburen değişimi yapılacak. Değişim sırasında milin torsiyon levyesiyle sabitlendiği döküm parçaya gresörlük taktırın ve arasıra yeşil gres basın. Yağsız kalmadığı sürece aşınmıyor. 

Mesajı Yazan: ttuna
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2019 Saat 23:55
Orjinalini yazan: burakkurekci burakkurekci Yazdı:

Arkadaşlar merhaba,
Sağ arka taraftan rahatsız edici bi şekilde gacırtı geliyor. Tahmin ediyorumki torsiyon sıkıntısı var. 
İstanbulda ikamet ediyorum yakın zamanda torsiyon tamiri yaptıran varsa ve memnunsa yönlendirebileceğiniz bi usta varmıdır yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar

Öncelikle geçmiş olsun 206 cc kullanıyorum 6 ay önce torsiyonlar degistirdim çok memnun kaldım isciliklerinden bence avrupa yakası uzak falan deme bu Is sıkıntılı biraz maslak atatürk oto sanayi sitesinde maslak peugeot var internete yaz çıkıyor adresi hem ilgili alakalilar hemde işinin ehliler 
er guvenebilirsin torsiyon tamirle kurtarabilirse kurtarir merak etme degismesi gerekiyosa biraz maliyetl i bir is orda metin ustayı bul zaten hep ordadir benimde çok selamımı ilet Tuncay benim adım

Mesajı Yazan: Adem Kurtuldu
Mesaj Tarihi: 04 Mayıs 2019 Saat 04:13
torsiyon başladıysa yüksek ihtimalle amortisörlerde patlaktır istanbulda fiyatlar nasıl bilmiyorum ama 800 civarlarıydı en son belki artmış bile olabilir

-------------
#35GA8139 #S16HDİ 💨💨

Mesaj Tarihi: 05 Mayıs 2019 Saat 21:34
Orjinalini yazan: ttuna ttuna Yazdı:

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun 206 cc kullanıyorum 6 ay önce torsiyonlar degistirdim çok memnun kaldım isciliklerinden bence avrupa yakası uzak falan deme bu Is sıkıntılı biraz maslak atatürk oto sanayi sitesinde maslak peugeot var internete yaz çıkıyor adresi hem ilgili alakalilar hemde işinin ehliler 
er guvenebilirsin torsiyon tamirle kurtarabilirse kurtarir merak etme degismesi gerekiyosa biraz maliyetl i bir is orda metin ustayı bul zaten hep ordadir benimde çok selamımı ilet Tuncay benim adım

Teşekkür ederim Tuncay dediğin gibi asya avrupa çok önemli değil hesaplı ve sağlam yaptıracaksak eğer. Tamir olduğunu bilmiyordum. Sen iki tarafıdamı yaptırdın ne kadar maliyet çıktı sana

Mesajı Yazan: Karacocuk24
Mesaj Tarihi: 05 Mayıs 2019 Saat 23:05

Orjinalini yazan: ttuna ttuna Yazdı:

Arkadaşlar merhaba,

Teşekkür ederim Tuncay dediğin gibi asya avrupa çok önemli değil hesaplı ve sağlam yaptıracaksak eğer. Tamir olduğunu bilmiyordum. Sen iki tarafıdamı yaptırdın ne kadar maliyet çıktı sana
valla maslak peugeot iyidir hastır ama benim arka kampanadaki fren merkezi ve balatasini birde kampana tornalatma yapti 600 lirami aldi 1.5 sene önce suan nasildir bilemeyiz he yetkili servis gibidirler sadece fiyatlari fahis geldi bana 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net