Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

HAVA ALMA KOLU ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=48040
Tarih: 23 Şubat 2025 Saat 01:21
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: HAVA ALMA KOLU ?
Mesajı Yazan: YNR
Konu: HAVA ALMA KOLU ?
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2019 Saat 15:29

Arkadaşlar selamun aleyküm 
Yukarıdaki resimde işaretlenmiş yer ile ilgili birşey sormak istiyorum.  (206- 1.4 hdi.)(bu araç bana ait değil) sorum belki basit gelebilir size fakat bildiklerimden emin olmak için sormak istiyorum. kafama takılanlar var.  kırmızı ile işaretlenmiş olan yerdeki kolu sola çekince dışarıdan içeri hava girişi oluyor, yaz aylarında tabi iyi olur. onun altında yan yana iki tuş var, o tuşlar  bu kol ile akalalı mı, yani mesela soldaki A/C ye basınca kırmızı bi ışık yanıyor o zaman hava girişi oluyor demek mi. A ve C ne demektir. sağdakine basınca da camın önüne dışarıdan hava akışı mı geliyor, eğer öğleyse bu tuş neden kullanılmaya ihtiyaç duyulsun ki yaz ayları zaten cam, kışın da klima açılıyor.  peki kolu sağa çekince dış hava ile bağlantıyı kesip eğer klimayı açarsak klima havasını içerde döngü mü yapıyor yani.  
Bikere özellikle yaz ayları klima kullanmak istemiyorsak kolu sola çevireceğimiz kesin, peki direk çevirince aktif oluyor mu, yoksa altındaki tuşlara da mı basmamız gerekiyor., uzattım farkındayım kusura bakmayın, teşekkürler

-------------
Peugeot bir yaşam tarzıdır
206 1.4 HDI

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2019 Saat 15:43
Ve aleyküm selam hocam. hocam o kol dış ve iç sirkülasyonu sağlamak için. kullanım amaçlarına gelirsek ben öyle kullanıyorum. sağ taraf araç simgesi içinde ok işareti olur ona getirdiğiniz zaman dış havayı kapatmış olursunuz bunu genelde yaz aylarında klima kullanırken o konumda olması lazımki araç içi hem hızlı soğur hemde soğuk gitmez. Bazı arkadaşlar kışında dış havayı kapalı tutarlar aracın içi çabuk ısınsındiye ama bütün camlar buğdan geçilmez. kış aylarında kesinlikle dış hava konumuna getirmekte fayda var. A/C kısaltması air condantion ( hava girişi) anlamına gelir. yani klimayı aktif hale gelmiş olur o tuşa bastığınız zaman. Tabi sıcaklı ayarı soğuk konumda olması gerekiyor. Kışın ısınmak içinde kullanılabilir ama onun içinde araçlarda motor suyu gögüs içindeki ayrı bir radyatör ile sıcak hava sağlanıyor böylelikle yakıt tüketimi düşürmüş oluyorlar. A/C tuşunun yanındakide arka cam rezizstansının düğmesidir buğ ve buz çözmek için kullanılıyor. Bazı 206 dikiz aynalarındada reziztans vardır. onuda aktif hale getirmiş olur.Yaz aylarında klima kullanmak istemiyorsanız dış hava yani resimdeki gibi solda olması gerekiyor başka bir tuşa basmanıza gerek yok.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2019 Saat 16:11
A/C kısaltması air condantion ( hava girişi) anlamına gelir. yani klimayı aktif hale gelmiş olur o tuşa bastığınız zaman.  

derken normal klimadan mı bahsediyorsunuz, eğer öğleyse ben bu geçtiğimiz kış o tuşa hiç basmamıştım ki, yinede klimadan verim almıştım. ya da dışardan hava girişini mi aktif etme demek istediniz.

-------------
206 1.4 HDI

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2019 Saat 17:03
şöyle diyeyim hocam. aynen dediğiniz a/c tuşu klimayı çalıştırır ve yazın soğuk hava için kullanılır. kışın zaten gerek duyulmaz.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2019 Saat 17:10
Anladım. çok teşekkür ederim yardımınıza, ilginize. :)

-------------
206 1.4 HDI

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net