Acil yardım
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=47942
Tarih: 01 Temmuz 2025 Saat 08:46 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Acil yardım
Mesajı Yazan: Sabridemir
Konu: Acil yardım
Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2019 Saat 09:49
S. A arkadaslar sizden bi yardım isticektım aracım da devir km hepsi yani sureli düşüp kalkıyor genelde arac sogukken yapıyor bunu 10 dakika sonra normale dönüyor bu sure için de surekli olmasada istop ediyor kadranlarda sorun olmadıgı solendı elektrikçi elektironikçi bulamadı akü dendi degiştirdim olmadı anlayamadım kısacası başına gelen varmı yada bilgisi olan var mı acaba ??
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2019 Saat 10:05
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. peki hocam şarj dinamosu konjektörü kontrol edildimi araçta. voltaj sorunu olabilir. birde motor ecu kontrol edilmesi gerekiyor gibi. voltaj değerleri motor soğukken kontrol edilmesi lazım.
------------- Peugeot 106 1.4 (1997) Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
|
Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2019 Saat 10:37
Teşekkür ederim suana kadar kımse tespitte bulunmadı makineye baglanmadı orası burası elledıler gene yok evet akım saglanmıyor olabılır dedı biri hep sogukken yapıyor bunu beyin fıln baglanmadı makineye bende buna kızıyorum ondan ona yolluyorlar olabılır beyin arızalı yada sarj dınamosuda çozum yok 15 gundur 7 8 dukkan gezdim arkadaşım akü de olabılır dediler bıtıyodur oda dogru dedım sıfır aku taktım gene yok ayrıca yardımcı oldugunuz için teşekkür ederim
|
Mesajı Yazan: Orçun.Dmr
Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2019 Saat 11:48
Orjinal yazilim Peugeot Planet 2000 bilgisayar ile voltaj degerleri ve varsa, ariza kaydina bakmak gerekiyor hocam. Bilgisayarsiz tespit pek dogru degildir.
------------- Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2019 Saat 12:10
Peki ben elektronıkçiyemi gitmem gerekiyor bu durum da elektronıkcide elektrıkcıde gıttım makineye baglanmadı soledım de makineye baglayalım dıye bana verdikleri cvb arıza lambası yanmıyor tespit etmez dediler inanın gırdıgım gunah ların haddi hesabı yok :)
|
Mesajı Yazan: KvncKR
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2019 Saat 09:19
alternatör ( şarj dinamosu ) bakıldı mı ? kolay kolay beyinden kaynaklı olacağını düşünmüyorum ben 307 olsaydı beyin diyebilirdim
------------- 99' Peugeot 106 XR & 95' Tofaş Doğan SLX
|
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2019 Saat 09:51
Arkadasın kımse bakmadı 5 dukkan gezdim hepsidemı yaramaz denk geldi bana anlamadım genelı konjektör den dio baktırcam cumartesi msjın İcin tesekkur ederim
|
Mesaj Tarihi: 08 Nisan 2019 Saat 10:01
Sorun konjektormus arkadaslar arac sogukken 18v kadar cıktı bilgilendirmek istedim tesekkurler
|
|