Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 Hız İbresi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=4765
Tarih: 12 Haziran 2025 Saat 10:00
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 Hız İbresi
Mesajı Yazan: ekiraz
Konu: 206 Hız İbresi
Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2009 Saat 14:52
Arkadaşlar hız ibrem çalışmamaya başladı, arada bir çalışıyor fakat hızımı düşük gösteriyor. Genelde 0 gösteriyor. Sorun ne olabilir acaba? Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mod55
Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2009 Saat 15:00
aynı sorun eniştemde de vardı fakat servise götürdü ve yaptırdı sorunun ne oldugunu bende bilmiyorum Smile

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2009 Saat 15:03
Servise gidecek bu yüzden ama kandırılmayalım serviste ufak birşeyse eğer :)

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2009 Saat 15:26
aşağıdaki konnektörleri kontrol et.. nasıl yapılır bölümünde gösterge panelini sökmek için makaleler var..
Şanzıman üstündeki takometre prizi :

Gösterge tablosundaki sayaç transmisyonu

Mesajı Yazan: sinan-s
Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2009 Saat 16:37
Geçmiş olsun

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2009 Saat 22:50
Aynı sorun  günlerdir çözüm arıyorum...maalesef  bsı beyni değişicek dendi

Mesajı Yazan: haruncoskun
Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2009 Saat 12:07
Büyük bi ihtimal Şanzıman üstündeki takometre prizinden kaynaklanıyordur

-------------
I Love my <font color=RED>H[/COLOR]onda

Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2009 Saat 13:49
araçda xenon varsa aküde zayıfsa arıza ışığı yanıyosa stop yazıp ekranda hızı göstermiyosa   büyük ihtimalle akü zayıf ondan olabilir ...

Mesajı Yazan: mod55
Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2009 Saat 17:42

Bence direk servise götür hiç ugrasma .. :) ;)

Mesajı Yazan: İsmail
Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2009 Saat 23:57
Bencede Direk servis

-------------
Kalem Yokki İmza Atıyım... xD xP

Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2009 Saat 22:56

İyi akşamlar uzun zaman   foruma gelemedim bu arada 206 mı yaptırmaya çalışıyordum.Kısaca sorunu anlatayım  KM ibresi 0 da takılıyordu bsi değişecek gösterge paneli değişecek dendi servisten.çÇıkma aradım bu arada en uygun fiyat konya pazarlamadan  geldi.Bilginize...Gösterge değişti deneme süresi verdiler ama sorun çıktı.BSİ değişecek dendi değişti (yalnız ustanın söylediğine göre şemaya bakarak bsi  ye uğramıomuş iletiler) sorunu çözemedim hala devam ediyor.bu sayede sanayide kankalarım oldu. Bütün bakımları yapıldı bu esnada 

Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2009 Saat 23:21
Orjinalini yazan: eml eml Yazdı:

İyi akşamlar uzun zaman   foruma gelemedim bu arada 206 mı yaptırmaya çalışıyordum.Kısaca sorunu anlatayım  KM ibresi 0 da takılıyordu bsi değişecek gösterge paneli değişecek dendi servisten.çÇıkma aradım bu arada en uygun fiyat konya pazarlamadan  geldi.Bilginize...Gösterge değişti deneme süresi verdiler ama sorun çıktı.BSİ değişecek dendi değişti (yalnız ustanın söylediğine göre şemaya bakarak bsi  ye uğramıomuş iletiler) sorunu çözemedim hala devam ediyor.bu sayede sanayide kankalarım oldu. Bütün bakımları yapıldı bu esnada 

Sorunun birçok sebebi olabilir. hız kaptörü, gösterge paneli, ECU veya BSI.. ECU veya BSI yi düşünmek bileistemiyorum. BSI ' yi gelişi güzel çıkma bir parça ile değiştiremesiniz. Immo ve Teybin VIN bilgileri BSI üzerinde tutulur ve yetkili serviste tamamının yeniden programlanması gerekiyor. Şu durumda deneme yanılma yöntemini denemekten başka seçenek yok. Anladığım kadarıyla şanzıman üstünde hız kaptörü, sonsuz dişli ve gösterge paneli denendi?

Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2009 Saat 23:31
Gösterge paneli denendi bsi denendi motor kelebekleri temizlendi yada değişti emin değilim bujiler orjinalleri ile değişti bsi den olma ihtimali yok  şemaya bakarak iletiler bsi ye uğramıyor  ondan olamaz dediler ve bilgisayarlı tespit cihazında da göstermedi maalesef.

Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2009 Saat 23:34

iyice incelemek gerekir burdan bir şey söylemek çok zor. sonsuz dişli sıyırmış yada kaptö bozulmuş gibi geliyor bana

Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2009 Saat 23:41
satmak zorunda bırakacak bişeymi ustasını mı bulamıyorum dersiniz

Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2009 Saat 23:48

satmak zorunda bırakacak bişeymi ustasını mı bulamıyorum dersiniz

Ankarada ikamet ediyorsanız. tavsiye edebileceğim bir kaç yer var.. diğer şehirler için arkadaşların tavsiyesi varmıdır bilemiyorum :(

Mesaj Tarihi: 17 Nisan 2009 Saat 00:12

Mersin.Adana  Konya öncelik İçel Adana.teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2009 Saat 21:50

slm sorunum çözüldü arkadaşlar aylardır uğraşıyoruz  MERSİN ALOĞLU PEUGEOT SERVİSİNDE  İsmail usta.İlgi ve alaka gerçekten takdire şayandı.Mustafa usta ve İsmail ustaya teşekkürlerimi iletiyorum.Haşim bey sizede çok teşekkür ediyorum   ilginiz için.mersin ve adana bölgesindeki arkadaşlara tavsiye ederim burayı

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2009 Saat 22:02

slm sorunum çözüldü arkadaşlar aylardır uğraşıyoruz  MERSİN ALOĞLU PEUGEOT SERVİSİNDE  İsmail usta.İlgi ve alaka gerçekten takdire şayandı.Mustafa usta ve İsmail ustaya teşekkürlerimi iletiyorum.Haşim bey sizede çok teşekkür ediyorum   ilginiz için.mersin ve adana bölgesindeki arkadaşlara tavsiye ederim burayı

Tekrar geçmiş olsun.. Sorunun kaynağı neymiş? ne kadar hesap çıkardı??

Mesaj Tarihi: 03 Haziran 2009 Saat 18:52

arkadasım sorun ne cıktı cozumu neymiş bahsedersen bizde faydalanırız. benim hız gostergeside arada sıfıra dusuyor.. bsi diyolar ama basit birşeyse oradan başlayalım. (gerci kilometre de yazmıyo Big smile) ama can sıkıyor..

Mesaj Tarihi: 13 Temmuz 2009 Saat 10:52
Aylar sonra sorunu hallettim önce müşür getirttik olmadı geri verdik parçayı sonrada motoru değişti 150 TLye halloldu. Bilgilerinize...

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2009 Saat 23:18
dostum aynı sorunu yasadım 55 lira sıkısmış. sanzumandan okuyucu parcanın dişlisi sıyırmış 55 liraya alıyosun bi ustaya 20 liraya taktırıyosun tamamdır.

Mesajı Yazan: <buğra>
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2009 Saat 22:04

benimde 1 hafta önce 70 TL ye motoru değişti, söküm takım dahil...

1 yıl garantili....

Mesajı Yazan: feliks01
Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2011 Saat 15:49
arkadaslar benimde aküyü söktüm taktım benimde ibre sona düstü lanet bişey bu benim çalısıyor ama geriden geliyor nasıl ayar verebiliriz

-------------
206 HDİ 2004 X LİNE

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2011 Saat 16:13
Aynı sorun bende de var çok can sıkıcı bir durum..

Mesajı Yazan: Serhun
Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2011 Saat 16:24
Orjinalini yazan: feliks01 feliks01 Yazdı:

arkadaslar benimde aküyü söktüm taktım benimde ibre sona düstü lanet bişey bu benim çalısıyor ama geriden geliyor nasıl ayar verebiliriz
Kadrandaki gösteren çubuk doğru yere takılamamış sanırım. Çubuğu çekip çıkartıp, sonra ucu sıfır noktasındayken takılırsa sorun giderilecek sanırım.

Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2011 Saat 16:52
hocam  düzgün çalısıyordu taki akünün kutplarını sökene  kadar söktükten sonra bir iki sefer titredi asağıya düstü çalısıyor ama geriden camı nasıl söküp sıfır ayara getirmemiz lazım

-------------
206 HDİ 2004 X LİNE

Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2011 Saat 17:11

Aracı detaylı hatırlamıyorum genel konuşuyorum.

Göstergenin bulunduğu kısımda çerçeve şeklinde olan kısım bir veya iki civatalıdır sökülür, dışarı alınır. Sonra göstergenin kenarında tırnaklar ve civatalar vardır onlar sökülür, göstege kendiniz doğru az çekilir, arkasında en az bir konnektör olur, birden fazla olan araçlar da vardır, aynı konnektörler değillerdir, aynı olan varsa etiketlenmeli. Sonra gösterge tamemen dışarı çıkarılır. Bundan sonra seffaf kapağın tırnakları vardır, onları açarak seffaf kısım ayrılır, oradan müdahale edilir.
Ben siz daha önce bu işlemi yaptınız ve toplarken yanlış yere taktığınızı düşündüğüm için böyle birşey söyledim. Aracınızda gerilim ölçümü, alternatörün verimli çalışıp çalışmadığı, motorun ve karoserin iyi şase alması sağlanmalı, hızla ilgili sensörler algılayıcı vb şeylerin kabloları kontrol edilmeli işlemleri de gerekebilir. Kolay gelsin.

Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2011 Saat 17:12
Akünün kablolarında gevişeklik oksitlenme vb iletim problemi olması yüksek, buraları önce kontrol etmeli, kolay gelsin.

Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2011 Saat 18:46

teşekkür ederim serhun bey açmaya çalısacam artık

-------------
206 HDİ 2004 X LİNE

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net