Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

peugeot 208 balata değişim-fren uyarısı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 208
Forum Tanımlaması: 207' yi değiştiren süper mini grubundaki yeni modeldir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=47127
Tarih: 10 Ocak 2025 Saat 07:16
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: peugeot 208 balata değişim-fren uyarısı
Mesajı Yazan: freeheart44
Konu: peugeot 208 balata değişim-fren uyarısı
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2018 Saat 20:41
Merhaba
208 2016 model dizel otomatik araca sahibim
50000 km de.
Tüm bakımları yetkili serviste yaptırdım
Geçen gün yokuş bir yerden park halindeyken FREN SİSTEMİ arızası aracı durdurun uyarısı geldi. Düz bir yola geldim oradan uyarı vermeden kalktım.
Balata mı sorun vardır?
Değişim ücreti ne kadar tutar?
yetkili servise mi yaptırmalıyım
yetkili servis 800 tl fiyat çıkardı yaklaşık 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2018 Saat 22:38
Fren hidroligini kontrol ettirin. Genelde seviye azalınca yokuş  çıkarken sensor fren yağını az algılıyor ve uyarı veriyor. Tabi yağ  kendi kendine eksilmez muhtemelen bir yerde kaçak vardır kontrol ettirmekte fayda var.
Fiyat konusunda birşey diyemem. 

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2018 Saat 08:41
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. muhtemelen yokuşta olunca hidrolik yağı serviyesi azaldı gibi algılayıp uyarı vermiştir. serviste hem balata hemde fren hidrolik yağı fiyatı veriyorsa baya bir yüksek fiyat vermiş. orjinal balata desen 250-300 tl 1 lt hidrolik yağı 20 tl olsa dışarda yarı fiyatına yaptırırsınız. bildiğim fren balatalarını dışırda yaptırırsanız garantisi bozulmaz. orjinal ön fren baltası 160 tl dislere torna yaptırsanız serviste bunu yapacaktır zaten tabi durumları iyise 60-70 tl torna tutar dediğim 1 lt fren hidroliği olsa 20 tl ancadır.işçilikle birlikte 300-350 tl gibi bir rakama yaptırılabilir. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2018 Saat 20:59
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

öncelikle aramıza hoşgeldiniz. muhtemelen yokuşta olunca hidrolik yağı serviyesi azaldı gibi algılayıp uyarı vermiştir. serviste hem balata hemde fren hidrolik yağı fiyatı veriyorsa baya bir yüksek fiyat vermiş. orjinal balata desen 250-300 tl 1 lt hidrolik yağı 20 tl olsa dışarda yarı fiyatına yaptırırsınız. bildiğim fren balatalarını dışırda yaptırırsanız garantisi bozulmaz. orjinal ön fren baltası 160 tl dislere torna yaptırsanız serviste bunu yapacaktır zaten tabi durumları iyise 60-70 tl torna tutar dediğim 1 lt fren hidroliği olsa 20 tl ancadır.işçilikle birlikte 300-350 tl gibi bir rakama yaptırılabilir. 

Ayrıntılı cevap için teşekkürler
Anadolu yakasında güvenebileceğim bir yer önerebilir misiniz

Mesajı Yazan: Selçuk55
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2018 Saat 21:03
2016 model arabanın yağını eksiltip sensörü uyarı veriyorsa o arabayı sat kardeş binme 🤣🙄başka bir şey var araçta fren balatasi kontrolünü yaptır biz 2001 arabanın yağına bakmiyoruz sen zırt pırt hidrolik mi Bakcan 2016 araca Wink

Mesajı Yazan: emrahi
Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2018 Saat 20:54

torna yaptırsanız serviste bunu yapacaktır zaten tabi durumları iyise 60-70 tl torna tutar dediğim 1 lt fren hidroliği olsa 20 tl ancadır.işçilikle birlikte 300-350 tl gibi bir rakama yaptırılabilir. 

Gittiğim 2 yetkili servis te disklere torna yapmadı, değişim yaparız, torna bizim işimiz değil dedi. Bildiğim kadarıyla servis torna yapmıyor, zaten tavsiye eden kadar etmeyen de var 
( 1 defalığına ben yaptırıyorum, yaptırdım.)

Mesajı Yazan: HasGur
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2018 Saat 08:52
Orjinalini yazan: emrahi emrahi Yazdı:

torna yaptırsanız serviste bunu yapacaktır zaten tabi durumları iyise 60-70 tl torna tutar dediğim 1 lt fren hidroliği olsa 20 tl ancadır.işçilikle birlikte 300-350 tl gibi bir rakama yaptırılabilir. 

Gittiğim 2 yetkili servis te disklere torna yapmadı, değişim yaparız, torna bizim işimiz değil dedi. Bildiğim kadarıyla servis torna yapmıyor, zaten tavsiye eden kadar etmeyen de var 

Artık insanımızı anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum, damarlarında kan yerine ihanet sıvısı dolaşıyor ! "Torna bizim işimiz değil" ne demektir !? "Diskleri söker ölçeriz tolerans varsa dışarıda yaptırırız çünkü torna bizim işimiz değil, kurtarmıyorsa yeni takılmalı" dense anlarım da !

Bu tip parçalarda minumum kalınlık denilen bir ölçü vardır bu bilgiyi parçanın üreticisi teknik bilgileri içinde yayınlar. Güvenli freni engelleyecek disk yüzeyinde çaplaşma/yanma vb. bir sorun varsa; minumum kalınlık örneğin 8mm olarak verildiyse ve torna sonrası yeterli kalınlık kalacak ise torna yapılır ve disk kullanılmaya devam edilir.

Milletin parasını çarçur etmeye, yok pahasına ihracat yapılarak yurda getirilen dövizi boş yere yurt dışına göndermeye kimsenin hakkı yok !

-------------
1973 200
1976 280S
1983Şahin
1990Transit
1991Şahin
1993Toros,Kartal
1995R19
1997Tempra
1999E2200
2000Megane
2004Axor2523
2005Focus
2005 1840
2006307
2007R420
2008Civic
2012SpB

Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2018 Saat 09:01
Orjinalini yazan: HasGur HasGur Yazdı:

Artık insanımızı anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum, damarlarında kan yerine ihanet sıvısı dolaşıyor ! "Torna bizim işimiz değil" ne demektir !? "Diskleri söker ölçeriz tolerans varsa dışarıda yaptırırız çünkü torna bizim işimiz değil, kurtarmıyorsa yeni takılmalı" dense anlarım da !

Bu tip parçalarda minumum kalınlık denilen bir ölçü vardır bu bilgiyi parçanın üreticisi teknik bilgileri içinde yayınlar. Güvenli freni engelleyecek disk yüzeyinde çaplaşma/yanma vb. bir sorun varsa; minumum kalınlık örneğin 8mm olarak verildiyse ve torna sonrası yeterli kalınlık kalacak ise torna yapılır ve disk kullanılmaya devam edilir.

Milletin parasını çarçur etmeye, yok pahasına ihracat yapılarak yurda getirilen dövizi boş yere yurt dışına göndermeye kimsenin hakkı yok !

+1 Clap

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2018 Saat 12:02
kale balata nasıldır

Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2018 Saat 13:32
iyi deil hocam sakın çok ses yapıyor. 4u tavsiye ederim. yada trw 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesajı Yazan: emrahi
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2018 Saat 20:28

Dediğim gibi ben 1 defalığına yaptırma taraftarıyım, şu anda bir sıkıntısını da görmedim. Servis 700 800 arası fiyat çıkardı. Sanayide 2 adet trw balata, torna+ işçilikle 275 e hallettim. Ama aynı diske 2. kez torna işine girmem

Mesajı Yazan: x571
Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2018 Saat 09:49

Dediğim gibi ben 1 defalığına yaptırma taraftarıyım, şu anda bir sıkıntısını da görmedim. Servis 700 800 arası fiyat çıkardı. Sanayide 2 adet trw balata, torna+ işçilikle 275 e hallettim. Ama aynı diske 2. kez torna işine girmem

torna yapılmasa da çok sıkıntı yapmaz. torna genellikle kötü balata veya işçilikten doğan disk zararını düzeltmeye yarıyor. kendi aracımda dengesiz aşınan veya disk üzerine derin çizik atan bir durumla karşılaşmadım. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net