Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 arkadan gacırtılı ses gelmesi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=46561
Tarih: 18 Ağustos 2025 Saat 02:56
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 arkadan gacırtılı ses gelmesi
Mesajı Yazan: Cecenow36
Konu: 206 arkadan gacırtılı ses gelmesi
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2018 Saat 12:33
arkadaslar pejo 206var arabayı salladikcada yolda kasise girincede metal degildedlastik sesi geliyo kapi gıcirtisi gibi ustaya gosterdim tornisyon falan biseler dedi paslanmış mı ne. Ben diyorum ki gresorluk taktırsam gres bassalar yagcıda nasıl olur sağlıklı olurum ses gidermi v

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2018 Saat 13:17
valla grasörlük yaptıran varmı bilmiyorum ama gıcırtı sesi keser muhtemel ama oluşan boşluğa gresin pek faydası olmaz lak luk sesler yine gelebilir. torsiyon tamiri biraz maliyetli 600-800 tl civarlarında tutuyor

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2018 Saat 13:24
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

valla grasörlük yaptıran varmı bilmiyorum ama gıcırtı sesi keser muhtemel ama oluşan boşluğa gresin pek faydası olmaz lak luk sesler yine gelebilir. torsiyon tamiri biraz maliyetli 600-800 tl civarlarında tutuyor
vuruntu yok ondan dedim belki boşluk yoktur. 

Mesajı Yazan: kilic46
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2018 Saat 23:53
torsiyondan ise yaptırmakta başka çare yok. Vakit geçtikçe masraf artar ve aracın yol tutuşu azalır. Az  hizli gidince teker dusecek gibi olurdu.Bana teker çıkıyor diye korna çalan çok olmuştu. 

Mesajı Yazan: Hus3yin.07
Mesaj Tarihi: 26 Mayıs 2018 Saat 10:18
benimde araçta arabaya binince inince gıcırtı sesi geliyordu. Ustaya götürdüm torsyon bilyeler dağılmış torunaya girdi 600 ile 700 lira gibi bi ücret çıktı ama bilyeler daha fazla dağılmadan yaptırman gerekiyormuş daha fazla masraf açmaması için ustanın dediği bu.

Mesajı Yazan: aliekber98
Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2018 Saat 21:05
geçtiğimiz ocaktan beri arabayı sallayınca değil de kasise gelince veya fren yaptığında alttan bir yerlerden gıcırtı gelip duruyor önceleri kış zamanıdır soğuktan burçlar yapıyordur falan dedik ancak yaz aylarında olmaya başladı ve her geçen gün artıyor ne yapacağız bilmiyorum

Mesajı Yazan: x571
Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2018 Saat 21:44
Orjinalini yazan: Cecenow36 Cecenow36 Yazdı:

arkadaslar pejo 206var arabayı salladikcada yolda kasise girincede metal degildedlastik sesi geliyo kapi gıcirtisi gibi ustaya gosterdim tornisyon falan biseler dedi paslanmış mı ne. Ben diyorum ki gresorluk taktırsam gres bassalar yagcıda nasıl olur sağlıklı olurum ses gidermi v

arabayı krikoya kaldırıp lastiği bir elinle üstünden bir elinle altından tutup ileri geri, öne arkaya salla. lastikte boşluk ,oynama yoksa torsiyon sağlamdır deniliyor. yakın zamanda 2 gün süren bir metal metale sürme sesi maceram oldu, o zaman öğrendim bunu ses şimdi de kendiliğinden kesildi. 

Mesaj Tarihi: 28 Mayıs 2018 Saat 22:04
Orjinalini yazan: x571 x571 Yazdı:

Orjinalini yazan: Cecenow36 Cecenow36 Yazdı:

arabayı krikoya kaldırıp lastiği bir elinle üstünden bir elinle altından tutup ileri geri, öne arkaya salla. lastikte boşluk ,oynama yoksa torsiyon sağlamdır deniliyor. yakın zamanda 2 gün süren bir metal metale sürme sesi maceram oldu, o zaman öğrendim bunu ses şimdi de kendiliğinden kesildi. 
çok saol var ol. Denecegim

Mesajı Yazan: telepati1903
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2018 Saat 18:49
Uzun.yol donusu bendede olmustu..kompile vd40la yagladim salincaklarin oldugu yeri duzeldi..

Mesajı Yazan: Oguzhan454
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2018 Saat 23:59
Benim aracta 206 arkadaslar bozuk yollarda kilitli parke yollarda tekerden şakır sakır ses geliyor giderken birde aeac bozuk yola girdiginde yada kasislerde cat cut ses geliyor komple tamir mi yaptirmak gerekiyor

Mesajı Yazan: maximusti
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2018 Saat 23:51
benimde arkadan baya kötü ses geliyordu, en sonunda torsiyonları yaptırdım,
sonrasında torsiyonların yağlı kalabilmesi için gresörlük yaptırdım, 20bin 30bin km de yağ basarz demişti tamircim,
ilave olarak neredeyse torsiyon sesi kadar yüksek ve gıcık gelen bir ses daha vardı, arka koltuğun kilitleri, koltuk ve kilitleri tutan alanlara wd 40 ile temizledim ses tamamen kesildi.. 

-------------
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net