Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Peugeot 307

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=46500
Tarih: 22 Şubat 2025 Saat 22:26
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Peugeot 307
Mesajı Yazan: Ahmeterdem3548
Konu: Peugeot 307
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2018 Saat 00:41
merhaba arkadaşlar benim araç 307 1.6 benzin ve tüp takılı. Aracım ilk marşta çalışmıyor ikinci defa baktığımda marş alıyor. Işıklarda veya herhangi bir yerde durduğumda 10 -15 saniye aralıklarla tekleme yapıyor. Özellikle öğleden sonra hava ısınınca araç debraja sonuna kadar basıyor olmama rağmen stop ediyor. Yoldayken böyle bir sorun yok. Sizce sebebi ne olabilir? Cevaplarsanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2018 Saat 23:29
bujilerini değiştir buji ayarını lpgli olduğu için 60 olarak ayarlattır. sonra gazcına git gaz ayarını yaptır. Sorunun hala tekrar ederse aracını benzine al sonra bilgisayara bağlat birde araç çalışır vaziyette iken  durduğunda herhangi bir şey yapma mesela klima acma cam açma lambaları açma gibi hareket halindeyken aç bunları neden diye soracak olursan araç durduğu yerde her aktif ettiğin özellik motorun çalışma performansını 3-4 saniye etkiliyor yavaşlayıp durma anındada bu sorunla karşılaşa bilirsin benim tahminlerim tabiki bu yazdıklarım bu yazdıklarımın resmi bir dayanağı yok onu söyleyeyim .

-------------
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 14 Mayıs 2018 Saat 09:03
öncelikle hoşgeldiniz. benzindede aynı sıkıntı varmı. genelde ilk çalıştırma sıkıntı çıkaracak parçalar. 

1-bobin
2-buji
3-benzin pompası

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 14 Mayıs 2018 Saat 09:04
Orjinalini yazan: ismailkaya ismailkaya Yazdı:

bujilerini değiştir buji ayarını lpgli olduğu için 60 olarak ayarlattır. sonra gazcına git gaz ayarını yaptır. Sorunun hala tekrar ederse aracını benzine al sonra bilgisayara bağlat birde araç çalışır vaziyette iken  durduğunda herhangi bir şey yapma mesela klima acma cam açma lambaları açma gibi hareket halindeyken aç bunları neden diye soracak olursan araç durduğu yerde her aktif ettiğin özellik motorun çalışma performansını 3-4 saniye etkiliyor yavaşlayıp durma anındada bu sorunla karşılaşa bilirsin benim tahminlerim tabiki bu yazdıklarım bu yazdıklarımın resmi bir dayanağı yok onu söyleyeyim .

ismail kardeşim bu buji ayarı olayı nasıl oluyor ilk defa duydum açıkcası.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 14 Mayıs 2018 Saat 09:09
bende senin gibi nasıl oluyor demiştim sonra düşündüm sanırım bujinin uc kısmındaki ateşleme açısını ayarlıyorlar bilen ustalar bujinin açı ayarını yapıyorlar diye biliyorum

-------------
KÖTÜ İNSANLARIN HER YERDE OLMASININ TEK SEBEBİ İYİ İNSANLARIN HİÇBİRŞEY YAPMAMASINDANDIR.

Mesaj Tarihi: 14 Mayıs 2018 Saat 09:11
Orjinalini yazan: ismailkaya ismailkaya Yazdı:

bende senin gibi nasıl oluyor demiştim sonra düşündüm sanırım bujinin uc kısmındaki ateşleme açısını ayarlıyorlar bilen ustalar bujinin açı ayarını yapıyorlar diye biliyorum

hımm şimdi anladım kardeşim eskiden şahin arabamızda ateşle iyi olsun ustalar buji tınaklarının aralığını düşürüyorlardı. öyle özel bir aparat hatırlamıyorum kafasına göre yapıyordu. Şimdi araçlarda sıkıntı olurmu bilmem. Şimdi araçların her yeri sensör ve elektronik kontrollü olunca. düşünmüyor deilim açıkcası. Smile

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesajı Yazan: Drosman
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2018 Saat 15:10
Stop etme sorunu için boğaz kelebeğini temizle bence masrafsız çünkü. YouTube da nasıl temizlediğini izleyebilirsin.ilk marşta çalışmama sorunu bende de var.benzinde binersem sorun yok, anında alıyor. Ama gazda binersem ilk marşta çalışacak gibi oluyor ama çalışmıyor. Belki marşa biraz uzun basılı tutsam çalışır. Ama başka arıza verir diye korkumdan iki üç saniyede çalışmazsa bırakıyorum.iki ustaya gittim ikisi de regülatör bozuk dedi.biraz araştırıp yaptiracam.

Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2018 Saat 16:01
Orjinalini yazan: Drosman Drosman Yazdı:

Stop etme sorunu için boğaz kelebeğini temizle bence masrafsız çünkü. YouTube da nasıl temizlediğini izleyebilirsin.ilk marşta çalışmama sorunu bende de var.benzinde binersem sorun yok, anında alıyor. Ama gazda binersem ilk marşta çalışacak gibi oluyor ama çalışmıyor. Belki marşa biraz uzun basılı tutsam çalışır. Ama başka arıza verir diye korkumdan iki üç saniyede çalışmazsa bırakıyorum.iki ustaya gittim ikisi de regülatör bozuk dedi.biraz araştırıp yaptiracam.

Öncelikle aramıza hoşgeldin. Bunlara ekstra olarak aracı benzinde düzenli çalşıyormu ona bak kardeşim benzinde bir müddet kullanıp lpg sistemine öyle geç.lpg yedek parça içinde lpg yedek parça.com bakabilirsin.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesajı Yazan: Drosman
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2018 Saat 16:38
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

Orjinalini yazan: Drosman Drosman Yazdı:

Öncelikle aramıza hoşgeldin. Bunlara ekstra olarak aracı benzinde düzenli çalşıyormu ona bak kardeşim benzinde bir müddet kullanıp lpg sistemine öyle geç.lpg yedek parça içinde lpg yedek parça.com bakabilirsin.
Sabahları ilk marşta çalışmama sorunu ortaya çıkınca yarım depodan fazla benzin vardı, ustanın tavsiyesi ile benzin bitene kadar sadece benzinde bindim , sonra kaliteli yarım depo benzin aldım , sonra gazı bitirip, temiz gaz aldım, ama sorun ÇÖZÜLMEDİ, tâbi ustaya anlatınca, regülatör bozuk dedi.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net