Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Engine flush , motor temizleyici hakkında ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=45996
Tarih: 16 Haziran 2025 Saat 07:35
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Engine flush , motor temizleyici hakkında ?
Mesajı Yazan: samet2461
Konu: Engine flush , motor temizleyici hakkında ?
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2018 Saat 19:23
Arkadaşlar dizel aracım için malum kilometreside 188 bin oldu yıllardır yağı değişip durduk. Eski motor yağına katılıp 10 dk rolantide çalıştırılıp motorun içini temizleyen Bu “liqui molly motor temizeyici” sini kullanmak istiyorum. Araca bir zararı var mı yada sonradan içine koyacağım yağa zarar verirmi bunu kullanan var mı bilgiye ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler

-------------
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK

Cevaplar:
Mesajı Yazan: RP393
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2018 Saat 19:39
Hocam ben son yağ değişiminde shell ürünü kullandım. Tapayı açtık az akıttık yağ sarıydı. Temizleyiciyi koyduk biraz çalıştı. (lafa daldık yarım saat fln çalıştı dükkanda )

Sonra tapayı açtık resmen katran aktı. Ben inandım iş gördüğüne açıkcası.

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2018 Saat 13:04
Orjinalini yazan: RP393 RP393 Yazdı:

Hocam ben son yağ değişiminde shell ürünü kullandım. Tapayı açtık az akıttık yağ sarıydı. Temizleyiciyi koyduk biraz çalıştı. (lafa daldık yarım saat fln çalıştı dükkanda )

Teşekkür ederim. Peki İçine koyulan yağa bir zarar verir mi acaba. İçinde ister istemez az bir miktarda kalabilir temizleme katkısı.

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2018 Saat 15:22
Orjinalini yazan: samet2461 samet2461 Yazdı:

Orjinalini yazan: RP393 RP393 Yazdı:

Teşekkür ederim. Peki İçine koyulan yağa bir zarar verir mi acaba. İçinde ister istemez az bir miktarda kalabilir temizleme katkısı.

Eski yağ iyice süzülsün araç liftte iken. Yenisini koyun bir zararı olmaz. Birde yağ markası ve modeli değiştirirseniz kullanmanızı yada 1 yıl sonunda kullanmanızı tavsiye ederim. Sürekli kullanmaya gerek yok.

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2018 Saat 19:25
Hem marka değişecem hemde 5 yıl ve 85 bin kullandım hiç yapmadım. İlk fırsatta kullanacağim. Teşekkür ediyorum 👍

-------------

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2018 Saat 11:11
Arac üreticileri ve yağ üreticileri kesinlikle katkı önermiyor. İnceleme yaparsaniz üzerlerinde yazar. Hatta internet satis mağazalarında kullanıcı yorumlarını okursanız motora yatak sardıran kişiler bile var.
Ha yağı değiştirmeden ekleyim hemen sonra geri bosaltirim dersen bilemem. Ama bence riske girmeye değmez. Çok faydali birşey olsa yağ üreticileri kendileri de bu katkiyi üretip satar para kazanırdı.

Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2018 Saat 12:43
Orjinalini yazan: talip206 talip206 Yazdı:

Arac üreticileri ve yağ üreticileri kesinlikle katkı önermiyor. İnceleme yaparsaniz üzerlerinde yazar. Hatta internet satis mağazalarında kullanıcı yorumlarını okursanız motora yatak sardıran kişiler bile var.
Ha yağı değiştirmeden ekleyim hemen sonra geri bosaltirim dersen bilemem. Ama bence riske girmeye değmez. Çok faydali birşey olsa yağ üreticileri kendileri de bu katkiyi üretip satar para kazanırdı.

Arkadaşın sorduğu yağ katkısı değilde, motor içinde ve karter cidarlarında yapışık kalan eski yağ ve kalıntıların temizliği için kullanılmakta hocam. Eskiler bunu yağı boşaltmadan yarım litre mazot ilave ederek yaparlardı. Yeni yağ sonra konurdu.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net