Kadehlerden Ses gelmesi Şık Şık Sesi
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=45820
Tarih: 29 Temmuz 2025 Saat 14:28 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Kadehlerden Ses gelmesi Şık Şık Sesi
Mesajı Yazan: Trelof
Konu: Kadehlerden Ses gelmesi Şık Şık Sesi
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2017 Saat 10:53
Arkadaşlar merhaba , Geçen hafta peugeot 206 2005 1.4 Panaromıc Araç aldım . 2 gün önce itibariyle yağ bakımı ve filtrelerini değiştirdim. Dün Şık Şık Şık Sesi geldi ve sesli çalışmaya başladı araç dizel gibi . Sebebi nedir? Bilen var mı ? Ne yapmam lazım . Yağ 10/40 kullandılar.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2017 Saat 11:31
hocam aracın sente ayarı kaçmış olabilir muhtemelen en kısa sürede baktırmanızı öneririm.
------------- Peugeot 106 1.4 (1997) Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
|
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2017 Saat 11:43
Hocam sağol verdiğin bilgi için . Nedir Bu sente ayarı peki ne kadar mal olur var mı bir bilgin ?
|
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2017 Saat 12:19
hocam sente ayarı dediğimiz triger kayışı ile alakalı sökülüp bakılması lazım inşallah subaplara yada başak bir probleme neden olmaz. Triger kayışı en son ne zaman değişmiş bilmek gerekiyor eğer hiç değişmedi ise triger seti ve devirdaim pompası değişimi ile kurtarabilirsiniz. oda max 500 tl geçmez. Tabi başka problem yok inşallahta yoktur.
------------- Peugeot 106 1.4 (1997) Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
|
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2017 Saat 12:27
Hocam teşekkür ederim , bakalım arabayla işe gelmedim bugün ne olur ne olmaz diye akşam bakım yapan ustaya bir götüreceğim. Triger değişti demişti aldığım adam ,ama güvenilmiyor ki işte insanlara . Km si aracın 99.800 de aslında
|
Mesajı Yazan: Ufuk_64
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2017 Saat 13:33
Sadece varsayım üzerine söyle düşünüyorum. O ses genelde soğukken çok ısınınca biraz azalır. Nereden geldiği dinlemeden zor anlaşılır bence 2 ihtimal var, ya subaplardan yada herhangi bir pistonun piston kolu vuruntusu. Hangisi olduğunu iyi bir motor ustası hemen anlar. Sente öyle kolay kaçan birşey değil ama sen ustaya götürüp sente falan dersen kaz gibi yolarlar. Neden yağ değişimi sonrası bu ses çıktı ? Bu ses eski sahibindede muhtamelen vardı oda masraf etmek istemedi motor yağını olan en kalın yağı örneğin 20w50 kalın yağ koydu, yağda boşluk nerede ise conta vazifesi görüp sesi geçici olarak kesti, yeni yağ değişiminde normal olan 10w40 yağ konulunca öncekinden ince olduğundan ses yapmaya başladı.Böyle durumda olan yakınımın arabası vardı aynı şekilde yapıp alıcıyada söyleyerek arabayı sattı (piston kolu vuruntusu vardı). Subapdan ses geliyorsa ayarla ses azalabilir, subap olsa eski sahibi ayarlatırdı bence çok ücreti yok. Eğer piston kolu ise hiç zararı olmaz kalın yağda kesinlikle koyma sür gitsin derim yolda bırakmaz kesinlikle. Bunların haricinde başka birşeyde olabilir baktırmak lazım. Böyle sesleri kesmek için gres yaği bile koyanlar var. Kolay gelsin.
|
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2017 Saat 14:28
Ufuk kardeşim allah razı olsun şu cuma günü ne güzel yazmışsın tek tek valla sağolasın . Ustayı da aradım oda , eski yağda katkı varsa bizde boşaltınca gitmiştir dedi. Akşam götürüp baktıracağım getir dedi. Birşey olur korkusuna da sabah bilmediğimden arabayla gitmedim .Bu söylediklerin çok işime yarayacak kardeşim sağolasın .
|
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2017 Saat 11:21
Arkadaşlar dün iş çıkışı , kapıda bir arkadaş arabaya baktı daha tamirciye götürmeden motor yağ koyulan kapağı açtı burdan dedi yağ gelmiyor üfleme yapıyor sıkıntı durum dedi. Bende hemen götürdüm yağ değiştiren ustaya , durumu anlattım oda abi bunların altında kapak var ondan öyle yapıyor dedi . Doğru mudur ? İkincisi eski yağ 10-60 kullanılmış kadehler ondan alırken ses etmiyormuş değiştirince kadehler ses gelmeye başladı . Dün katkı koydu az kesti ama kadehlerden yine ses geliyor bugün başka bir ustaya götüreceğim . Sizce nedir bilen biri yardım edebilir mi ?
|
|