Öncelikle herkese selam... Yaklaşık 3 hafta önce 2006 model 1.6hdi comfort aldım km. 200.000 de... Benden önceki sahibi veya sahipleri aşırı derecede hor kullanmış. Öyle ki ön park ampullerinin ikisi de patlamış ama adamlar onu bile değişmemiş. Elimizin biraz tornavida tutmasının ve bu tür işlerle uğraşmaktan aldığım zevkten dolayı pek umursamadım.... Hele ki aracın konforunu da görünce boş ver hallederim dedim.... Geçen hafta sonu yeni aldım nede olsa ufak çaplı bir bakımdan geçireyim dedim... Sanayideki her zamanki ustama götürdüm sabah dokuzdan akşam yediye kadar uğraştık.... Yağı, yağ filtresi ,hava filtresi, mazot filtresi, aks körüğü, ön balataları, ön salıncak burcu komple değişti toplamda 600 tl para verdim... salıncak burcunu 4 parçacının en sonuncudan bulmaları acaba parça konusunda her zaman sıkıntı çıkaran bir araç mı şüphesi uyandırdı bende...Yinede çok umursamadım hani yakınlardaki büyük şehirlerden falan bir şekilde temin edilir diye düşündüm.... Ustama araç konusundaki fikrini sorduğumda içimdeki şüphelere ekleme yaptı resmen... "Bu araçlar konforlu ama her yeri elektronik olduğu için adamı hasta eder, bir yerini yaparsın başka arıza verir" gibi cümle kurdu.... arıza verirse hallederiz dedim onu da umursamadım... En başta bahsettiğim gibi maalesef hor kullanılmış bir araç... dış görüntüsü iyi olsa da bazı eksiklikler hemen göze batıyor zaten... Öyle ki sis lambaları için motoriçi sigorta panelinden itibaren çamurluğun içinden ve kapının menteşesini üzerinden göğüs altına bir kablo çekmişler akıllara zarar.... ilk işlerimden biri onu iptal oldu zaten. Tahminimce sinyal kolu üzerindeki sis lambası düğmesi arıza yaptığı için manuel çalıştırmak amacıyla öyle bir tesisat çekmişler... İlk aldığım dönemde "yan lamba ampul hatası" veren aracım plaka lambalarını ve parkları onardıktan sonra şuan "sis lambası ampulü" hatası vermeye başladı hadi o da bahsettiğim tesisattan dolayı normaldir dedim... Ama son dönemde birde "arka sol el freni ampulü ( rear left hand brake lamp bulb faulty)" hatası vermeye başladı.... Sanayideki ustamın dediği aklıma geldi acaba aldığıma alacağıma pişman mı olacağım şüphesi yaşamaya başladım maalesef..... Bu kadar kafanızı şişirdikten sonra şimdi sorularım şunlar: - Bu bahsettiğim uyarılar (sis ve arka sol el freni lamba ampul hatası) %90 ilk çalıştırmada ve sola sinyal verdiğimde geliyor. Sinyal kolundaki sis lambası düğmesinin de çalışmadığını düşünürsek arka el freni lambası olarak verdiği arıza arka sis lambası olabilir mi ? -2006 1.6 hdi, comfort modelinin sinyal kolu arızalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini düşürsek com2000 mi com2003 mü modeli? Yurt dışından sipariş vererek yaklaşık 10/1 fiyat ile kendim değiştirmeyi düşünüyorum ( sadece sinyal kolu 31TL.'ye geliyor) Ancak soketli modeli var yeşil film kablolu modeli var bizimkine hangisi uyar bilgisi olan var mı? (ilerleyen günlerde temizlemek amacıyla komple sökmeyi de düşünüyorum şayet arıza buradan kaynaklı ise belki düzelir düşüncesiyle, o zaman ortaya çıkacak ne olduğu zaten) -Bluetooth bağlantı olayını bir türlü çözemedim. RD4 teyplerde veya comfort modelinde standart var da benimkinde mi arıza var yoksa bluetooth bağlantısı zaten yok ben boşuna mı uğraşıyorum... telefonumun bluetooth'unu açtığımda araç hiç bir türlü görünmüyor ve şuan ne yazdığını hatırlamıyorum ama araçtaki bluetooth ayarlarının en altındaki bağlantı seçeneği aktif görünmüyor.. bununla ilgili ne yapabilirim... Bilgisi olan arkadaşlar veya benzer olaylar yaşayanlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.... Aracımla ilgili çok projelerim var geri görüş kamerası (önceki aracıma kendim takmıştım), gündüz farları (önceki aracıma kendim takmıştım), kayan sinyaller (önceki aracıma kendim takmıştım), vs. vs. vs. Yaptıkça buradan fotoğraf ve video ile paylaşmaya çalışacağım..... Herkese hayırlı akşamlar olsun.....
|