Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tüp ve egsoz aynı tarafta

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=45777
Tarih: 02 Ekim 2025 Saat 19:17
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Tüp ve egsoz aynı tarafta
Mesajı Yazan: onklc06
Konu: Tüp ve egsoz aynı tarafta
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2017 Saat 09:30
Selaymun aleyküm cümleten. Muayene yaklaşıyor ve benim tüp ve egsoz sol tarafta. 2018 muayene kurallarında ne diye geçiyor tam bilmiyorum. Tüpü sağ tarafa mı aldırmam gerekiyor? Bunun icin neler yapılır? Nasıl bir yol izlenir? İlk defa tüplü araç sahibiyim ondan pek bilgim yok. Şimdiden teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2017 Saat 09:51
Aleyküm selam kardeşim. malsef tüğle egzoz aynı tarafta olmayacak muayneden geçmez. Tüpü sağ tarafa aldırmanız gerekiyor.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: RP393
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2017 Saat 12:18
Güncel mevzuata göre lpg dolum ağzı sağ tarafta ve tampona montajlı olmak zorunda. Aracın altında askıda kalanlarda geçmiyor malesef.

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2017 Saat 22:35
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

Aleyküm selam kardeşim. malsef tüğle egzoz aynı tarafta olmayacak muayneden geçmez. Tüpü sağ tarafa aldırmanız gerekiyor.

Bunun için proje falan çiziliyor mu kardesim yoksa usta direk geçirebiliyor mu diğer tarafa? Tüple ilgili pek bilgim olmadığı için öyle kalakaldım

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2017 Saat 22:37
Orjinalini yazan: RP393 RP393 Yazdı:

Güncel mevzuata göre lpg dolum ağzı sağ tarafta ve tampona montajlı olmak zorunda. Aracın altında askıda kalanlarda geçmiyor malesef.

Onda çok şükür sıkıntı yok yapan tampona güzel monte etmiş sağ tarafta

Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2017 Saat 21:47
Güncel

Mesajı Yazan: RP393
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2017 Saat 22:21
Projeye gerek yok hocam. Bagaj içinde istediğiniz kadar yer değiştirebilirsiniz. Simit yada silindir tank değişiminde proje gerekir sadece.

Ayrıca,

Alttan giden bakır boruda spiral hortum varsa söktürün bakır boruda ek olmadığını açık net görmek istiyorlar.

Dolum ağzı sağda ve tamponda olsun.

Depo altında muhakkak sehpa olsun.

Başka birşeye gerek yok.

Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2017 Saat 23:02

Projeye gerek yok hocam. Bagaj içinde istediğiniz kadar yer değiştirebilirsiniz. Simit yada silindir tank değişiminde proje gerekir sadece.

Ayrıca,

Alttan giden bakır boruda spiral hortum varsa söktürün bakır boruda ek olmadığını açık net görmek istiyorlar.

Başka birşeye gerek yok.

Gayet açıklayıcı oldu bu çok teşekkür ederim hocam iyi akşamlar

Mesajı Yazan: x571
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2017 Saat 20:37
Orjinalini yazan: onklc06 onklc06 Yazdı:

Ayrıca,

Başka birşeye gerek yok.

hazır yapmışken.dolum ağızını depo kapağının yanına aldırın.daha temiz ve kolay oluyor. dolum kapağını kaybettim derdi yok,yedek lastik yerine simit depo koyarsanız dolum girişi gözükmediği için lpg giremez sıkıntısı yok..

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2017 Saat 06:10
Orjinalini yazan: x571 x571 Yazdı:

Orjinalini yazan: onklc06 onklc06 Yazdı:

Ayrıca,

Başka birşeye gerek yok.

hazır yapmışken.dolum ağızını depo kapağının yanına aldırın.daha temiz ve kolay oluyor. dolum kapağını kaybettim derdi yok,yedek lastik yerine simit depo koyarsanız dolum girişi gözükmediği için lpg giremez sıkıntısı yok..

Onda sıkıntı yok ustam dolum kapağı tampona çok güzel monteli. Kafama takılmayan tek nokta o😊

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net