Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sinyal ve korna

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=45770
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 11:26
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: sinyal ve korna
Mesajı Yazan: hulya1558
Konu: sinyal ve korna
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 11:08
arkadaşlar sinyal veriyorm 2 saniye tık tık yanıyor sonra sönüyor ve farlarda sönüyor sinyal verdiğimde bu normal mi?  hafif sağ yaprk doknuorm atıyo tık tık tekrar kapanıyor kendi gösterge panelindede gidiyor hemen yani 

kornada sinyale dokunmadan çalmıyor bazen nereye verip yaptırmalıyım ? ortalama ne kadar tutar ? 

-------------
tebessüm kana en hızlı karışan ilaçtır; gülümse :)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: husem
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 11:27
Aracınız 206 sanırım. 206 larda şerit değiştirme fonksiyonu olmaması lazım en azından bende yok.

Şerit değiştirme fonksiyonu sinyal koluna hafifçe dokunduğunuzda 2-3 kere sinyal yanar ve söner böylelikle o zaman içerisinde şerit değiştirmiş olursunuz.

Siz tamamen kaldırıp yada indiriyorsunuz sinyal kolunu değil mi ?

Farların ve sinyalin sönmesi normal değil far sinyal kolu arızalı olabilir yada com2000.

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 12:58
Evet 206 .şerit değiştirme de ama normal dönerkende hemen sönüyor sinyal

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 12:59
ve sinyale dokunnca farlar gidiyor sonra tekrar farlar yanıyor sinyal hemen s
atıo 2 tıktan sonra

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 13:03
Kol arızalı muhtemelen 

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 13:24
çok pahalımıdır kol 

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 13:33
direksiyonun sagında teyip için olan kol da çalışmıyor teyp değişmiş ondan mı onuda yaptırabiliyor muyuz

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 13:35
ayrıca modifiye yaptırmak istiyorum istanbul k.çekmece de veya yakın çevresdi güzel yapan bir yer var mı ? 

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 14:20
Eğer com2000 ise evet bir elektrik/elektronikçi baksa daha iyi olur. Radyo kumandası sadece orjinal teypde çalışır.

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 14:21
Orjinalini yazan: hulya1558 hulya1558 Yazdı:

ayrıca modifiye yaptırmak istiyorum istanbul k.çekmece de veya yakın çevresdi güzel yapan bir yer var mı ? 

İstanbullu arkadaşlar yanıt vereceklerdir.

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 14:36
çok teşekür ederim sağol 

-------------

Mesajı Yazan: peugeotefe
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 16:50
Sinyal kolunuz arızalı farı açtığınız yerde kısa devre var sinyal kolunun değişmesi gerekli tamiratı mümkün sökme takma parça dahil 200 tl fiyatı var

-------------
PEUGEOT YEDEK PARÇA TAMİR BAKIM SERVİSİ

Mesajı Yazan: kayaca
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 16:54
sinyal kolunda benim de sıkıntı vardı sola sinyal ve ya saga sinyal verdim mi 2 tık tık tan sonra kesiliyordu mesela sisleri acıyordum kendi kapatıyordu sinyal kolunu değiştirdim fakat söyle bi durum var bu seferde sola dönerken sanki ampul patlak gibi tık tık tık sesi geliyor hızlıca bazende yapmıyor düzgün calısıyor 

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 17:11
Orjinalini yazan: peugeotefe peugeotefe Yazdı:

Sinyal kolunuz arızalı farı açtığınız yerde kısa devre var sinyal kolunun değişmesi gerekli tamiratı mümkün sökme takma parça dahil 200 tl fiyatı var

bu dediğinz fiyat orjinal kolmu çıkma fiyatı mıdır ?  

-------------

Mesajı Yazan: maximusti
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 17:27

direksiyonun sagında teyip için olan kol da çalışmıyor teyp değişmiş ondan mı onuda yaptırabiliyor muyuz

1. sorun sinyal kolu (com2000) arızalı, alternatif düzeltme yöntemleri var ama sağlıklı olması için değişmesi gerekir.

direksiyon kumandası da teyp değiştiği için çalışmıyor, onun çalışabilmesi için 100 150 tllik bir aparat var onun takılması lazım, (her marka model teyp desteklemiyor)

-------------
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...

Mesajı Yazan: ggitaristt
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 17:53
Orjinalini yazan: kayaca kayaca Yazdı:

sinyal kolunda benim de sıkıntı vardı sola sinyal ve ya saga sinyal verdim mi 2 tık tık tan sonra kesiliyordu mesela sisleri acıyordum kendi kapatıyordu sinyal kolunu değiştirdim fakat söyle bi durum var bu seferde sola dönerken sanki ampul patlak gibi tık tık tık sesi geliyor hızlıca bazende yapmıyor düzgün calısıyor 

hızlı tık tık tık benimki de bazen yapardı bazen yapmazdı.. Benim sorunum sol arka stop soketinde çıktı.. Şase zayıflamış çünkü soket erimiş.. Temizledim düzelttim soketi sorun kalmadı..

Bence sen de ön arka soketleri ve ampulleri bir elden geçir..

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 22:16

Klasik com2000 arızası. 206 da far sinyal silecek kolu ve airbag sargısı aynı merkezdedir. Genelde sık görülen bir arıza. Orjinal alırsanız 800 900 tl arasında değişir fiyatı. Tamiri de duruma göre 150 tlden başlar. Iyi bir elektrikçi bulursanız tamir edebilir. Ben birkaç tane dolaştım çoğu yapamayız dedi. Hatta Bir tanesi bende de 206 var kaç kere tamir ettim yine iki ayda bir tekrar arıza veriyor dedi. Yani tamir ettirirseniz en azından bir yıl garanti isteyin.   

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2017 Saat 23:59

Sizin com2000 i söküyoruz sinyal ve far açma kolunu orjinal çıkma ile değiştiriyoruz sorununuz çözülüyor

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2017 Saat 00:04
Orjinalini yazan: talip206 talip206 Yazdı:

Klasik com2000 arızası. 206 da far sinyal silecek kolu ve airbag sargısı aynı merkezdedir. Genelde sık görülen bir arıza. Orjinal alırsanız 800 900 tl arasında değişir fiyatı. Tamiri de duruma göre 150 tlden başlar. Iyi bir elektrikçi bulursanız tamir edebilir. Ben birkaç tane dolaştım çoğu yapamayız dedi. Hatta Bir tanesi bende de 206 var kaç kere tamir ettim yine iki ayda bir tekrar arıza veriyor dedi. Yani tamir ettirirseniz en azından bir yıl garanti isteyin.   

Çoğu elektrikçilerin yapacağı işlem sinyal kolunda Airbag sargısının kopan filmini lehimlemek olur ve sinyal kolunun aşınan filmini lehimlemek olur tamir edeyim derken tamamen bozabilir bizim yaptığım işlem arızalı olan parçasını çıkma kurcalanmamış olanı ile değiştirmek arıza Airbag ve korna ile alakalı ise Airbag ve korna filmini değiştirmek yani kendi parçası üzerinde bir tadilat yeteri kadar sağlam olmuyor

-------------

Mesajı Yazan: kayaca
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2017 Saat 10:23
Orjinalini yazan: ggitaristt ggitaristt Yazdı:

Orjinalini yazan: kayaca kayaca Yazdı:

hızlı tık tık tık benimki de bazen yapardı bazen yapmazdı.. Benim sorunum sol arka stop soketinde çıktı.. Şase zayıflamış çünkü soket erimiş.. Temizledim düzelttim soketi sorun kalmadı..

Bence sen de ön arka soketleri ve ampulleri bir elden geçir..

park modülü var bende ondan diyorlar kimisi park modülünü söküyorum bi sıkıntı olmuyor biraz saçma geldi bana aracı bağlattıgımda ise arıza lambası yakıyor p1324 entegre fazı saplaması hatası veriyor 

Mesajı Yazan: themurat54
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2017 Saat 11:00
Aynı ona benzer bende sorun vardı. Açtığım konularda da bulabilirsiniz. Bi kart değişimi yapılmıştı sorun düzelmişti. Tabi güvendiğiniz bi yere götürün. Daha sonra aynı sorunu hiç yaşamadım

-------------
Peugeot 206 Sedan
2007 Model, Comfort, 1.4, 75 HP, Benzin/LPG

Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2017 Saat 11:25
b-n şimdi napıcam iyice kafam karıştı ya :)

-------------

Mesajı Yazan: maximusti
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2017 Saat 12:09

b-n şimdi napıcam iyice kafam karıştı ya :)

bir deneyin derim :)

-------------
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...

Mesajı Yazan: Ozo35
Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2018 Saat 23:23
benimde buna benzer bir sorunum var .sinyaller çalışmıyor, uzun far kendiliğinden yanıp sönüyor, korna çalışmıyor, yolda giderken kendiliğinden çalışıyor, iki üç defa sabah akü yü bitirmiş buldum,gece farları kendiliğinden açıyor. Park ettiğimde akü kutup başlarını çıkartıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri varmı. 

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2018 Saat 09:25
Orjinalini yazan: Ozo35 Ozo35 Yazdı:

benimde buna benzer bir sorunum var .sinyaller çalışmıyor, uzun far kendiliğinden yanıp sönüyor, korna çalışmıyor, yolda giderken kendiliğinden çalışıyor, iki üç defa sabah akü yü bitirmiş buldum,gece farları kendiliğinden açıyor. Park ettiğimde akü kutup başlarını çıkartıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri varmı. 

https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=46885&KW=&title=206-com2000-sinyal-kolu-tamirim" rel="nofollow - https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=46885&KW=&title=206-com2000-sinyal-kolu-tamirim
Burayı inceleyin isterseniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net