Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Klima

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=45674
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 21:05
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Klima
Mesajı Yazan: kayaca
Konu: Klima
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2017 Saat 12:30
206 feline aracım var dijital klima göstergesi var auto tusuna bastıgımda a/c ye alıyor kendim ayarladıgımda a/c ye bastıgımda eco moduna geçiyor sormak istedigim

A / C ne işe yarıyor ?
Eco ne işe yarıyor ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Oktkor
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2017 Saat 13:41
Ac klima demek. Autoya basınca devreye giriyor. Ana fikir soğutmadır esasen. Kendiniz ayarladığınızda ise muhtemelen kaloriferi devreye alıyor. Motor ısısını içeri veriyor. Ac off yazarsa klima devre dışıdır.

Mesajı Yazan: Furkan979
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2017 Saat 15:05
A/c klimayı devreye alıyor eko yu bilmiyorum ama sanırım sadece dışardaki havayı iceri alıyor yani ne soguk ne sıcak veriyor eco o demek sanırım

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2017 Saat 17:15
eski 207 aracımdada dijital klima vardı ondada auto tuşu ile kışın maksimum seviyede klimayı açıp bütün camların buğusunu hızlıca çözüyordu aynı mantıkta çalıştığını düşünüyorum. standart olarak a/c zaten klimanın açık olduğunun belirtisi eco yuda 206daki dijital klimayı kullanmadığın için ilk defa duydum

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesajı Yazan: ggitaristt
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2017 Saat 19:08
Eco demek, klima kapalı demek..

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2017 Saat 01:48
Orjinalini yazan: Oktkor Oktkor Yazdı:

Ac klima demek. Autoya basınca devreye giriyor. Ana fikir soğutmadır esasen. Kendiniz ayarladığınızda ise muhtemelen kaloriferi devreye alıyor. Motor ısısını içeri veriyor. Ac off yazarsa klima devre dışıdır.

Diğer arabalar sizinki gibi değil AC tuşu var..

Biz sizin gibi teybi kurcalayıp klimayı açmıyoruz Big smileBig smile

Mesajı Yazan: Oktkor
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2017 Saat 01:54
Orjinalini yazan: ggitaristt ggitaristt Yazdı:

Zenginlik başa bela :)

Söylediklerim yanlış değil diye düşünüyorum? Yanlış mı? Eco mod bizimkinde ac off. Aynı şey. Klima kapalı kalorifer açık, soğutma kapalı üfürme açık :)

Sahada iyi değilim ama tekniğim iyidir :)

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2017 Saat 04:27

Zenginlik başa bela :)

Söylediklerim yanlış değil diye düşünüyorum? Yanlış mı? Eco mod bizimkinde ac off. Aynı şey. Klima kapalı kalorifer açık, soğutma kapalı üfürme açık :)

Sahada iyi değilim ama tekniğim iyidir :)

Aynen kardeşim WinkLOL Eski kasa 307lerde misal dijital klimalarda AC yada ECO diyordu, Bizimkilerde Klima aktifse A/C yazıyor, aktif değilse hiç birşey yazmıyor..

Mesajı Yazan: bjkamil
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2017 Saat 11:30
yazın a/c kullan, kışın eco. camlar buhar olursa arada bir a/c açarsın.  :)

-------------
206 1.4 feline 2006 model

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2017 Saat 01:40
Bu mesaj yanlış bilgi içermektedir.. Big smile O yüzden sildim

Mesajı Yazan: bjkamil
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2017 Saat 13:06

Orjinalini yazan: bjkamil bjkamil Yazdı:

yazın a/c kullan, kışın eco. camlar buhar olursa arada bir a/c açarsın.  :)

A/C ile buharlanma giderilemez.. A/C sadece soğutur..

Klima kapalı iken tüm havayı camlara vererek buhar giderilebilir.. Bu arada A/C açık olması durumu değiştirmez, sadece motora kısa bir süre gereksiz yük bindirir..

Düzenleme: Benim arabada da arıza olabilir.. Ama ben hiç AC ile ısıtma sağlayamadım.. Araba dizel olduğundan 5 km gitmeden ılık hava bile alamıyorum.. AC açıp ta iyice soğutmanın anlamı yok benim için..

hocam a/c sadece soğutmaz :) yaz kış kullanılabilir ancak kışın yakıt tasarrufu yapmak için camlar buğu olduğu zaman açıyorum, eco mod da da buğu gidiyor ama uzun sürüyor.

-------------
206 1.4 feline 2006 model

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2017 Saat 18:28
Orjinalini yazan: bjkamil bjkamil Yazdı:

hocam a/c sadece soğutmaz :) yaz kış kullanılabilir ancak kışın yakıt tasarrufu yapmak için camlar buğu olduğu zaman açıyorum, eco mod da da buğu gidiyor ama uzun sürüyor.

Bu işe bir çare bulalım.. A/C : buzdolabı mantığında, tek yönlü çalışan bir sistemdir.. Sadece soğutur.. Sıcak hava motorun ısıttığı devirdaim sisteminden elde edilir.. (Lüks araçlarda ayrıca ısıtıcı bulunur..)

Evet klima açarak buhar daha çabuk giderilebilir.. Klima ısıttığı için değil ama havayı kuruttuğu için.. Bu da benim önceki mesajımda yanlış bilgi verdiğimi ıspatlar OuchLOL

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net