Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Arkadan gelen gicirti

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=45669
Tarih: 28 Haziran 2025 Saat 22:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Arkadan gelen gicirti
Mesajı Yazan: GiTaRRa42
Konu: Arkadan gelen gicirti
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2017 Saat 23:08
Aracimla seyir halindeyken gicirti seklinde ses geliyor arkadaslar bunun sebebi nedir tikirti torsiyon anlarim ama gicirtiyi cozemedim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2017 Saat 13:06
amortisör takozları ve ya ön düzenden olabilir.

Mesajı Yazan: Kocak
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2017 Saat 15:29
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

amortisör takozları ve ya ön düzenden olabilir.

+1

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2017 Saat 22:49
On duzen degil tahmini sag arka lastik tarafindan geliyor gicirti arada tikirtiya dönuyor bisey vuruyor gibi sanki pzartesi baktiricam ancak fikriniz onemli

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2017 Saat 10:38
Stepneyi kontrol et. tekeri şişir ve lastik ile demir arasında sürtünmeyi kesecek bir şeyler koy. bez mesela. Tabiki amortisörler değilse.

Mesajı Yazan: RP393
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2017 Saat 12:11
Aracın arkasına geç uzaktan arka tekerlere bak eğer bir lastik veya ikisi birden kamber kiti yapılmış gibi içe basıyorsa geçmiş olsun torsiyon rulmanları gitmiş, torsiyon mili aşınmış demektir. Karyola gıcırtısı gibi ses yapar özellikle bozuk yolda.

Yok eğer esnediğinde küt küt vuruyorsa torsiyon fişeklerinden biri veya 4 ü kopmuştur daha az maliyetlidir.

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2017 Saat 12:54
Kamber yapilmis gibi ice dogru bi goruntu yok arac park halinda bagaji acip oturuyorum sertce ses geliyor tik tik diye arac basikti kaldirdim amartisorlere bir baktirip sirasiyla denicez artik istetme degil onu soktum gene ayni ses var umarim yormaz bizi

Mesajı Yazan: RP393
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2017 Saat 13:35
Orjinalini yazan: GiTaRRa42 GiTaRRa42 Yazdı:

Kamber yapilmis gibi ice dogru bi goruntu yok arac park halinda bagaji acip oturuyorum sertce ses geliyor tik tik diye arac basikti kaldirdim amartisorlere bir baktirip sirasiyla denicez artik istetme degil onu soktum gene ayni ses var umarim yormaz bizi

Amortisör kolay bozulmuyor muhtemelen onlarda sorun yoktur. Bu ses siz aracı oturup bastırınca en aşağıda mı geliyor yoksa inerken ve çıkarken mi geliyor

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2017 Saat 14:15
Araca binerken tikirti oluyor   bagaj kapagini acip bagaja oturuyorum sertce o sesi aliyorum arabayi salliyorum o sesi almiyorum

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2017 Saat 23:10
Biraz once istetmeyi komple soktum bos sekilde taktim gene ayni sesi almaya devam ettim istetmeyi elemis olduk

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2017 Saat 10:26
Aracimla seyir halindeyken gicirti tikirti seklinde ses geliyor arkadaslar bunun sebebi nedir tikirti torsiyon anlarim ama gicirtiyi cozemedim
——————
Sorunumuzu 3 servis 2 egsoz cu ve 1 normal usta cozemedi arkadaslar,
Bende araci yuksek bi yere kaldirdim altina girebilecegim sekilde arkadasim sallamaya basladi ancak sesi tiz halinde ufak ufak aldim ve amartisorlerden geldigini anladim ustundeki körüklerini siyirip ic tarafa sprey yagi bastim suan oyle bi sorunum kalmadi bilginiz olsun arkadaslar sanirim amortisorlerimin icindeki yag seviyesi dusuk...

Mesajı Yazan: onlycihan
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2017 Saat 11:11
bende de araç hafif esnediğinde tiz bir ses olarak cik diye bir ses geliyor.torsiyon sağlam dedi ustalar.bilyalardan olsa sürekli gelir hıza göre azalıp artar bir tek bakmadığım yerler amortisör körükleri kaldı ilk fırsatta bende bir yağ basayım bakalım.

Mesajı Yazan: Adem Kurtuldu
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2017 Saat 01:34
stepne demiri olabilir onada bakın bir ama vurma filan varsa yüksek ihtimalle torsiyon yada amasördür bence başka ustalarada gösterin aracı

-------------
#35GA8139 #S16HDİ 💨💨

Mesajı Yazan: onlycihan
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2017 Saat 08:17
Stepneyi kontrol ettim değil vurma gibi değil böyle muhabbet kuşu gibi cik yapıp bırakıyor sürekli değil çok dert etmiyorum zaten ama aracı sessiz kullanmayı seviyorum

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2017 Saat 11:12
Orjinalini yazan: onlycihan onlycihan Yazdı:

Stepneyi kontrol ettim değil vurma gibi değil böyle muhabbet kuşu gibi cik yapıp bırakıyor sürekli değil çok dert etmiyorum zaten ama aracı sessiz kullanmayı seviyorum

Salıncakların körüğü patlamışsa ve ıslandığı zaman bu sesi çıkarır. Amortisör takozları yıpranmışsa bu sesi çıkarır. Yani dediğiniz sesler plastik aksamla alakalı. plastik parçalara yoğunlaşın derim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net