Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 bagaja su alıyor. (ÇÖZÜLDÜ)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE ALIM-SATIM BÖLÜMÜ
Forum Adı: Satılık Parça ve Aksesuar
Forum Tanımlaması: satılık parcalar ve aksesuarlar
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=45656
Tarih: 23 Kasım 2025 Saat 11:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 bagaja su alıyor. (ÇÖZÜLDÜ)
Mesajı Yazan: Orçun.Dmr
Konu: 307 bagaja su alıyor. (ÇÖZÜLDÜ)
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2017 Saat 23:41
Cümleten selamlar. Aracımın bagajına su girdiğini yedek lastiği çıkarırken gördüm resmen olta atıp balık tutacak şekilde su dolmuş. Arka tamponu söküp havalandırmaları çıkartıp kaportaya geçen yerlerini temizledim ve silikonlayarak tekrar taktım. Aradan 2 gün geçti ve biraz önce açıp baktığımdada su girmiş stepneye. Stopların contasını kontrol ettim birşey göremedim. Bana havalandırmanın perdelerinden alıyor gibi geliyor, perdeleri yapıştırsam sorun geçermi? Şimdiden teşekkürler.

-------------
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2017 Saat 00:39
Biraz önce kendimi tutamayıp soğuk havada çıktım bagaj menteşesinin plastik parçasını söktüm su tuttum ve nerden aldığını gördüm. Sol taraftaki havalandırmadan baya bir su alıyor, silikonlayıp taktığım birleşim yerlerinde sıkıntı yok ama perdenin altından filtrenin oralardan alıyor. Bu perdeyi söküp iptal edicem galiba veya perdeyi ızgaraya yapıştırıcam başka yolu yok gibi gözüküyor... 

-------------

Mesajı Yazan: ggitaristt
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2017 Saat 11:31
Havalandırmayı kapatınca ne olur ki??

Mesajı Yazan: onlycihan
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2017 Saat 12:32
benim bildiğim kapıları kapattığınızda oluşan basınç bu havalandırmalardan tahliye ediliyor hava çıkışı olmazsa kapılar tek seferde kapanmayabilir 

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2017 Saat 18:37
Orjinalini yazan: ggitaristt ggitaristt Yazdı:

Havalandırmayı kapatınca ne olur ki??

Bende bilmiyorum hocam ama bu gidişatla havalandırmayı iptal edicem. Resmen olta atıp balık tutacak şekilde su doluyor ve stepneyi paslandırıyor. LOL

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2017 Saat 18:40
Orjinalini yazan: onlycihan onlycihan Yazdı:

benim bildiğim kapıları kapattığınızda oluşan basınç bu havalandırmalardan tahliye ediliyor hava çıkışı olmazsa kapılar tek seferde kapanmayabilir 

Eğer havalandırmayı iptal edince dediğiniz gibi olursa iptal edeyim o zaman. E malum 307 lerin ön kapıların sesi kapı kapandığında biraz şiddetli oluyor ve içim gidiyor desem yeridir, belki iptal edince yavaş kapanır. Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2017 Saat 23:49
Orjinalini yazan: Orçun.Dmr Orçun.Dmr Yazdı:

Eğer havalandırmayı iptal edince dediğiniz gibi olursa iptal edeyim o zaman. E malum 307 lerin ön kapıların sesi kapı kapandığında biraz şiddetli oluyor ve içim gidiyor desem yeridir, belki iptal edince yavaş kapanır. Smile

Bak çok mantıklı Big smileBig smileBig smile

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2017 Saat 02:14

Orjinalini yazan: Orçun.Dmr Orçun.Dmr Yazdı:

Bak çok mantıklı Big smileBig smileBig smile

Ben bi deneyeyim o zaman. LOLLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2017 Saat 04:46
Rez aldım bekliyorum sonucu WinkLOL Hoş benimki sw, tıka tıka bitmez..

Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2018 Saat 00:24

Rez aldım bekliyorum sonucu WinkLOL Hoş benimki sw, tıka tıka bitmez..

Denedim ve sonuç: Kapılar kapanırken biraz daha yumuşak ve sessiz kapanmaya başladı ama içerde oluşan basıncı düşünerek kapattığım havalanırmayı açtım yine. LOL Bu arada bagaja artık su girmiyor, basınçlı suyun altına soktum aracı ve yinede girmedi yani sorunum düzeldi çok şükür. Smile

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net