Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

106 Ön Kapılardan Gelen Gıcırtı Sesi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=45622
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 10:30
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 106 Ön Kapılardan Gelen Gıcırtı Sesi
Mesajı Yazan: eran
Konu: 106 Ön Kapılardan Gelen Gıcırtı Sesi
Mesaj Tarihi: 19 Kasım 2017 Saat 15:57
Arkadaşlar benim 99 model 106’mın ön kapılarını açıp kapatınca tiz bir gıcırtı sesi geliyor. Sıvı gres ile hem menteşeleri hem de gergileri yağladım ama en ufak bir azalma olmadı. Sorun tam olarak ne olabilir acaba?
Biraz araştırma yaptım, kapı gergilerinden yapabileceği söyleniyor. Bana da mantıklı geldi zira menteşelerden olsa o kadar yağlamadan sonra kesmesi gerekirdi. Gerginin iç kısımlarına yeterince ulaşamıyorum. Sanırım değişmesi gerekecek.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yigit_dark
Mesaj Tarihi: 19 Kasım 2017 Saat 21:35
Gergilerden yapıyor dediğiniz gibi. Benim aracım 206 önlerden ziyade arkalar berbat durumdaydı. Katır kütür ses çıkıyodu. Bende değiştirmeden söküp iyice temizliyim dedim. Komple söktüm kapıyı gergileri çıkarttım o kadar zor bir iş değil sıvı yağ ile temizleyip katı yağ ile yağlayıp taktım. Bir nebze yumuşadı rahatladı kapılar. Fakat yinede kapı tam açıldığı takdirde hafiften sert davranıp iktirmek gerekiyor. Tek çaresi değişim. Pahalı bir parça değil değiştirilebilir.

Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2017 Saat 08:34
Benimki katırtı değil de bildiğiniz kapı gıcırtısı. Katırtı da var ama rahatsız edici boyutta değil.
Sabah bir kontrol ettim. Sağ kapı gıcırtısı kesilmiş. Yağı iyice emdi demekki sabaha kadar.
Sol kapı da azalmış çok az ama yine de var. Sol kapıya biraz daha çalışayım.

Mesajı Yazan: x571
Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2017 Saat 09:25
Orjinalini yazan: yigit_dark yigit_dark Yazdı:

Gergilerden yapıyor dediğiniz gibi. Benim aracım 206 önlerden ziyade arkalar berbat durumdaydı. Katır kütür ses çıkıyodu. Bende değiştirmeden söküp iyice temizliyim dedim. Komple söktüm kapıyı gergileri çıkarttım o kadar zor bir iş değil sıvı yağ ile temizleyip katı yağ ile yağlayıp taktım. Bir nebze yumuşadı rahatladı kapılar. Fakat yinede kapı tam açıldığı takdirde hafiften sert davranıp iktirmek gerekiyor. Tek çaresi değişim. Pahalı bir parça değil değiştirilebilir.

şoför kapısını sert kapamam gerekiyor .onu nasıl normale döndürürüz ?

Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2017 Saat 10:47
Orjinalini yazan: x571 x571 Yazdı:

Benim arabada da öyle. Onun sebebi sanırım kilitten. Kilit zamanla aşınıyor ya da ayarı bozuluyor demişti kaportacı. Kilidin değişmesini önermişti. Ben böyle kullanmaya devam ediyorum ama işte sert vurmak gerekiyor.

Mesajı Yazan: x571
Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2017 Saat 23:14
Orjinalini yazan: eran eran Yazdı:

Orjinalini yazan: x571 x571 Yazdı:

Benim arabada da öyle. Onun sebebi sanırım kilitten. Kilit zamanla aşınıyor ya da ayarı bozuluyor demişti kaportacı. Kilidin değişmesini önermişti. Ben böyle kullanmaya devam ediyorum ama işte sert vurmak gerekiyor.
aynen bende de öyle diğer kapılar güzel kapanıyor da,soför kapısını ahır kapısı gibi vurmak gerekiyor.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net