paspasın altı göl olmuş
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=45585
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 12:08 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: paspasın altı göl olmuş
Mesajı Yazan: Daimon
Konu: paspasın altı göl olmuş
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2017 Saat 20:18
araçta antifiriz yoktu bende bir litrenin yarısını döktüm cuma akşamı 100km yol yaptım bu sabah şöför tarafı göl olmuş acaba borumu delik petek mi..kalorifer sıcak konumda idi yedek depoda su kalmamıştı bu sabah tekrar su doldurdum inşallah fazla masraf çıkarmaz
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: yigit_dark
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2017 Saat 20:27
Kalorifer peteğinden kaçırıyordur. 2. seçenek ise oringler var kalorifer peteğinin olduğu kısımda ordan aracın içine sızdırma yapıyor. Benim aracımda da başıma geldi. Petek sağlamdı. Oringlerden kaçırma yapıyodu. Oring denen parça plastik bişey 2-3 lira. İşçiliği biraz sürüyor. 80 lira işçiliğine vermiştim. Petek fiyatları ise değişirse sizin şayet. Kale marka var 80 100 lira civari. Orjinal olsun sıkıntı çekmiyim derseniz oda iki katı 180 200 diye biliyorum ben. Aracı kurutmanız yönünde de tavsiye veriyim. Çünkü halının altında çok pis bi malzeme var kurumak bilmeyen dışarı çıkarın o parçayı ve güneşte 2 günde kurur. O parçayıda çıkardığınızdda halının nemini almak için yarım kilo pirinci sallayın halının altına 2 gün kalsın bütün nemi çeker sonra süpürgeyle çekin kuruttuğunuz parçayı serin gitsin. Kolay gelsin.
|
Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2017 Saat 20:57
Klasik kalorifer petegi sorunu conta değişimiylede kurtarabilirsiniz duruma göre petek değişiminede gidilebilir.Bizim araçlara antifiriz değişimi yapmaya korkuyorum.Ustasını bulmakta sıkıntı geçmiş olsun.
------------- Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000 Asaleti Renginde Saklı...
|
Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2017 Saat 21:28
Yaz gelince hararet yükselmesi konusu hit. Kış gelince paspas ıslanması. Sezonu açtık bakalım :)
|
Mesajı Yazan: Karacocuk24
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2017 Saat 21:54
2 gun once bende eski antifrizi cikarttim yeni olarak yesil antifriz ekledim her sabah paspaslari kontrol ediyorum korkuluyum :))
|
Mesajı Yazan: maximusti
Mesaj Tarihi: 13 Kasım 2017 Saat 22:47
evet bu kışın ilk antifriz konusu oldu :)
petek yada conta..
------------- Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...
|
Mesajı Yazan: Daimon
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2017 Saat 20:08
aynen arkadaşlar petek değişti kale marka aldım 100 tl işcilikte 70 verdim... ama sorun ilk gittiğim elektirikçi oldu, torpidoyu sökmek istemesi bende ayrıldım ordan forumdan bilmesek belkide inancaz söktürcez..
|
|