Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

çekişten düşüyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 208
Forum Tanımlaması: 207' yi değiştiren süper mini grubundaki yeni modeldir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=45487
Tarih: 22 Aralık 2024 Saat 18:19
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: çekişten düşüyor
Mesajı Yazan: ugur7777
Konu: çekişten düşüyor
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2017 Saat 19:45
merhaba arkadaşlar aracım 81 binde 1.4 hdi otomatik sıkıntım şudur bilenler lütfen yardımcı olsun. araç şehir içi kullanımda sıkıntı çıkarmıyor fakat özellikle rampa yukarı çıktığımda 2500 devir aralığında çekişten düşüyor arıza lambası yanıyor bu hareket 10 saniye falan sürüyor yani motor kendini korumaya alıyor sonra hızlanıyor. ustaya götürdüm interkol de sıkıntı var dedi değiştirdim, rampa yukarı çıkarken yine lamba yaktı yüksek hava basıncı arızası diyor. artık bunalmaya başladım aracı yakasım geliyor var mı aynı sorunu yaşayıp sıkıntıyı çözen

Cevaplar:
Mesajı Yazan: gürsellisertan
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2017 Saat 21:22
hava filtresi tıkalı olabılır.lambayıda hava akısmetre kirlidir yaktırabilir

Mesajı Yazan: ALLEX
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2017 Saat 23:15
Orjinalini yazan: ugur7777 ugur7777 Yazdı:

merhaba arkadaşlar aracım 81 binde 1.4 hdi otomatik sıkıntım şudur bilenler lütfen yardımcı olsun. araç şehir içi kullanımda sıkıntı çıkarmıyor fakat özellikle rampa yukarı çıktığımda 2500 devir aralığında çekişten düşüyor arıza lambası yanıyor bu hareket 10 saniye falan sürüyor yani motor kendini korumaya alıyor sonra hızlanıyor. ustaya götürdüm interkol de sıkıntı var dedi değiştirdim, rampa yukarı çıkarken yine lamba yaktı yüksek hava basıncı arızası diyor. artık bunalmaya başladım aracı yakasım geliyor var mı aynı sorunu yaşayıp sıkıntıyı çözen

1.4 hdi a intercooler mı takmışlar? Yoook artık.

Öncelikle geçmiş olsun.
Şu intercolün resmini bir atar mısınız lütfen görelim.

Çekiş kaybının birçok sebebi olabilir.
Debriyaj kaçırıyor olabilir
Hava filtresi tıkalı olabilir
Akışmetre kirli olabilir
El fren teli bile tam bırakmıyor olabilir.

Ancak intercooler tıkalıysa arac çalışmaz.sebebi turbo basıncı ile gelen taze hava intercooler radyatöründe hapsolur ve silindire geçemediği için yanma olmaz.

He benim bildiğim 1.4 hdi larda intercooler da olmaz.varsa da sonradan tuningçi biri mühendisliğe soyunmuştur o dur.

Amacım sizin canınızı sıkacak yorum yapmak değil, tam tersine aldatılmanıza engel olmaktır.
Aynı aracı farklı yerlere de gösterin ve fiyat alın.böylece çıkarınızı korumuş olursunuz.sonrasında bizleri de lütfen bilgilendirin ki ,benzeri sorun yaşayacak kişilere ışık tutmuş olun.

Saygılar....

-------------
MORALİ AĞRIYOR....

Mesajı Yazan: Adem Kurtuldu
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2017 Saat 00:52
Turbo basıncıyla alakalı bi durum olabilir sanırım korumaya alıyorsa eğer yeni 1.4lerde cooler orjinalde var diye biliyorum ben

-------------
#35GA8139 #S16HDİ 💨💨

Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2017 Saat 10:10
EVET İNTERKOL RADYATÖRÜNDE ÇATLAK VARDI YAMA YAPMIŞLAR YAĞ KAÇIRIYORDI ZATEN HADİ ONU DEĞİŞTİRDİM BİRDE BÜTÜN YAĞ BAKIMINI YAPTIRDIM FİLTRELERİNİ DEĞİŞTİRDİM EGR SELENOİD VALF VEYA KATALATİK KONVEKTÖR DE KURUM BAĞLAMASINDAN SÜPHE EDİYORUM BURSA DA VARSA İYİ BİLDİĞİNİZ PEUGEOT USTASI GÖTÜRÜP BAKTIRAYIM ÇOĞU KİŞİ 208 DEN ANLAMIYOR BİLDİĞİM KADARIYLA

Mesajı Yazan: ggitaristt
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2017 Saat 19:29
Benim araba da arada sırada yapıyor yüksek basınç arızası diye.. sorun elektrovana ya da hortumları..

Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2017 Saat 22:32
Aracimi cok seviyorum ama bu arizayi her yaptiginda yakasim geliyor bakalim nilkara götürüp baktiracagim neyi varsa yaptiracagim insallah sorun cozulur

Mesajı Yazan: x571
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2017 Saat 23:02
Orjinalini yazan: ugur7777 ugur7777 Yazdı:

Aracimi cok seviyorum ama bu arizayi her yaptiginda yakasim geliyor bakalim nilkara götürüp baktiracagim neyi varsa yaptiracagim insallah sorun cozulur

şançeliğe de göster istersen. gerçi onlarda saçma sapan godikleme masrafı çıkarmaya çalışıyor

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2017 Saat 09:00
DAHA ARACA BAKMADAN 250 TL ÜCRET İSTEDİLER VE 15 GÜN SONRASINA RANDEVU ATTI BAŞKA YOLLAR DENEYECEĞİM ARTIK

Mesajı Yazan: tolga0606
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2018 Saat 22:59
Kardeşim aracın sorunu yüzde yüz turbo elektrovana bunu değiştir bana dua etceksin bendede aynı sıkıntı vardı düzeldi

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net