Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

hararet sıkıntısı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=45011
Tarih: 13 Ocak 2025 Saat 23:51
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: hararet sıkıntısı
Mesajı Yazan: aykutbayram1996
Konu: hararet sıkıntısı
Mesaj Tarihi: 06 Ağustos 2017 Saat 21:32
s.a arkadaslar 206 aracım hararet hafif rampa cıkmada kırmızı noktaya kadar cıkıyor düz yolda kafasına  göre 80 70 düsüyor üst kapak contasına bakıldı saglam dendi yarım marsta calısıyor araba su eksiltme filanda yok radyotör cürümüs dendi degişstirildi termostat saglam dendi devirdaimdede sıkıntı yokmus servisin dedine göre normal diyolar arabanın 100 derecenin üstünde bile normal fan acıyo ugultu seklinde hızlı calısan fan acmıyor tesekürler yardımlarınız için.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: BY S
Mesaj Tarihi: 06 Ağustos 2017 Saat 21:48
Aynısı bende oldu termostatbozuk gibi görünüyor cumartesi ben değiştirdim yermostatı orjineliyle 70 e düşüyirdu eskisi yenisi 80 de kalıyor dahada düşmüyor.ama rampada yine 110 görüyor hararet su eksiltme yok fan açıyor çözümü araştırıyorum daha bulamadım

Mesajı Yazan: aykutbayram1996
Mesaj Tarihi: 06 Ağustos 2017 Saat 21:52
en son cizgiye dayandıgında fan yavas kademe acıyor hızlı acmıyor baktım bende bide arastırdım hararet müsürü ve  fan rezidansından yapıyormu degiştirmişler düzelmiş.

Mesajı Yazan: boruc
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2017 Saat 07:59
70in altina dusuyorsa termostat arizali oluyor genelde.

Bende 90dan sonraki cizgiye az bisey kala 1. Kademe fani aciyor ve dusuruyo sicakligi

2. Kademe acmiyosa rezistans yada role kontrol edilmeli

-------------
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP

Mesajı Yazan: penguen07
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2017 Saat 02:24
aynı sıkıntı bende var Araç rampada ve düz yolda yüksek devir kullanıp biraz zorlayınca stop lambası ve yağ lambası yanarak aniden hararet yükseliyor. Bu konuda bilgisi olan aynı sorunu yaşayan çözüm bulan varsa çok hayıra geçecektir. Teşekkürler 

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2017 Saat 08:58
Orjinalini yazan: penguen07 penguen07 Yazdı:

aynı sıkıntı bende var Araç rampada ve düz yolda yüksek devir kullanıp biraz zorlayınca stop lambası ve yağ lambası yanarak aniden hararet yükseliyor. Bu konuda bilgisi olan aynı sorunu yaşayan çözüm bulan varsa çok hayıra geçecektir. Teşekkürler 

öncelikle aramıza hoşgeldiniz. yağ soğutucusu  ve termostatı kontrol ettrin.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: Akbasbatuhan
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2017 Saat 23:13
Bende de 307 xt var 100 e kadar çıkıyordu trafikte. Termostatı ve fan müşürünü değiştik. Şuan fan açıyor ama yinede yeterli değil 95 i geçiyor . Bana önerebiliceğiniz bi fan müşürü var mıdır daha erken açan?

Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2017 Saat 23:21
Teşekkür ederim hoş bulduk. Öneriniz için sağolun dikkate alacağım. 

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2017 Saat 08:41
Orjinalini yazan: Akbasbatuhan Akbasbatuhan Yazdı:

Bende de 307 xt var 100 e kadar çıkıyordu trafikte. Termostatı ve fan müşürünü değiştik. Şuan fan açıyor ama yinede yeterli değil 95 i geçiyor . Bana önerebiliceğiniz bi fan müşürü var mıdır daha erken açan?

malesef daha erken açan fan müşürü yok peugeotlar böyle sıkışık trafikte 100 dereceye kadar normal 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: taksicicocuk1
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2017 Saat 09:48
Bir ara söylediler ki yeni model radyatör takınca 100 de açma olayı düzeliyor diye

Mesajı Yazan: Karacocuk24
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2018 Saat 11:22
Orjinalini yazan: aykutbayram1996 aykutbayram1996 Yazdı:

s.a arkadaslar 206 aracım hararet hafif rampa cıkmada kırmızı noktaya kadar cıkıyor düz yolda kafasına  göre 80 70 düsüyor üst kapak contasına bakıldı saglam dendi yarım marsta calısıyor araba su eksiltme filanda yok radyotör cürümüs dendi degişstirildi termostat saglam dendi devirdaimdede sıkıntı yokmus servisin dedine göre normal diyolar arabanın 100 derecenin üstünde bile normal fan acıyo ugultu seklinde hızlı calısan fan acmıyor tesekürler yardımlarınız için.
aykut kardesim konu 1 yillik ancak ayni sorun bendede var trafikte 90-95 derecede ama otobanda gidince ve birde rampa varsa 110 lara kadar geliyor cozduysen sorununu aciklama yapabilirmisin

Mesajı Yazan: eran
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2018 Saat 12:02
106'larda da benzer bir durum var. Yola çıkıp giderken ilk fanı dediğiniz gibi kırmızı yanacakken hatta bazen yandıktan hemen sonra fan açıyor, ışık sönüyor ve sonra hararet normal seviyeye düşüyor. Ustalar da yalan dolan her şeyi sırayla değiştiriyor. Belli bir şey bulamıyorlar. 

Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2018 Saat 11:58
Arkadaşlar bu hararetin yükselmesi ile birlikte yağ lambasının yanması stop lambasının yanması olayının çözümü çok basitmiş çok ilginç gelebilir ama işe yaradı bayramda rampaya sürdüm arabayı hararet yükseldi sadece yağ lambası yanmadı stop uyarısı vermedi... Su hortumu varya bu büyük olan radyatörün yanında üstte onu araç çalışırken sıkıp sıkıp bırakın su kapağı açık olsun eksilen olursa da takviye yapın aynı zamanda...LOL

Yağ değiştirdik filtre değiştirdik yağ müşürü değiştirdik katkı kullandık o kadar masraf ettik sadece bir hortum sıkarak işi çözdük vay arkadaş yaa...Clap

Mesajı Yazan: Lokman35
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2018 Saat 13:05
bende de aynı sorun var 10 gündür uyku uyuyamıyorum az önce bir Usta'dan bir bilgi geldi termostat üzerinde müsurun oralarda bir sibob varmış onunla havasını al dediler senin onerinle ortusuyor deneyeceğim inşallah işe yarar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net