Devir Saati Yükselmesi
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=44830
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 22:02 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Devir Saati Yükselmesi
Mesajı Yazan: kemal1981
Konu: Devir Saati Yükselmesi
Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2017 Saat 18:11
Merhaba arkadaşlar benim 2004 model 1.4 benzinli Peugeot 206 aracım var. Aracımda birkaç aydır devir saati yükseliyor ve kendi kendine gaz veriyordu. Bir ustaya götürdüm gaz kelebeğinden dedi ve değiştirdi. Fakat bir süre sonra tekrar yapmaya başladı. Dün aracım hararet yaptı aracı tekrar aynı ustaya götürdüm. Usta bana bir liste verdi. Listede Manyetik koptör 110tl ve Gaz kelebek kutusu 1200tl yazıyor. Bunların değişmesi gerektiğini ve aracı hareket ettirirsem daha büyük arıza verebileceğini söylüyor. Böyle bir durum başına gelen varmı. Ve söylediği parçalardan dolayı araç hararet yaparmı. Teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: lazerburak
Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2017 Saat 18:17
arkadaşım öncelikle bende de aynı sorun var dı kendi kendine araç gaz veriyordu ve devir 3000 e kadar yükseliyordu.ne yazık ki işi bilmeyen veya uğraşmayı sevmeyen ustalarımız hemen gaz kelebeğini komple değiştiriyor.kelebek zaten mekanik birşey üzerindeki parçalar arıza yapıyor.bende ki olay da potansiyometreyi değiştirdik.(100tl)ve olayı çözmüştük.
------------- 2002 206 COLOR LİNE
|
Mesajı Yazan: boruc
Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2017 Saat 18:35
Sızın aracı bılmıyorum ama 1.6 110hp motorlarda gaz kelebegı elektronık ve tamırı olmuyor dıye bılıyorum.
Oncelıkle gaz kelebegı temızlıgı ve emme manıfold basınc sensoru temızlıgı ıle ıse baslanmalı bence. Sonrasında parcalar sırayla ucuz olandan pahalıya dogru degıstırılmelı. Pc ıle baglandıgında hata kodu vermıyor mu ?
------------- 2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP
|
Mesajı Yazan: kemal1981
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2017 Saat 09:08
Teşekkür ederim cevaplar için. Gaz kelebeğini temizlettim. Sonra gaz kelebek sensörünü değiştirdiler. Fakat yine yapınca aracın devrini ayarlayan gaz kelebek kutusunu değiştirmek gerekiyormuş. Elektronik bir parça olduğunu ve hepsinin birbirine uymayabileceğini seri numarası ile almak gerektiğini söyledi. Onunda 1200 tl olduğunu söyledi. Aracın devrini ayarlayamadığı için gaz tavan yapıyor ve bundan dolayıda aracın hararet yaptığını söyledi.
|
|