Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206sağ arka tekerlek

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=44793
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 13:28
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206sağ arka tekerlek
Mesajı Yazan: meteora
Konu: 206sağ arka tekerlek
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2017 Saat 15:10
Merhaba kolay gelsin arkadaşlar. Aracın sağ arka tarafınsan bi metal çarpma sesi geliyor lastık te hafif üstten iceri yatık gibi sanki cukurlarda da iceri dışarı oynuyoe bi geliyor tam net olmasa da video yukluyorum,ilk başta eksoz oldugunu dusundum ama değil kesınlıkle,forum u karıstırdım baya bi ama bulamadım yardımcı olabışecek varsa şimdiden teşekkurler dk olarak resim ve video yukluyorum. https://hizliresim.com/mkLqvZ" rel="nofollow"> " /> 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2017 Saat 15:25
sorun torsiyon malesef hocam

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2017 Saat 15:39
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

yandık o zaman fiyatı yine forumdan öğrendiğim kadarıyla 500 tl falan mi  :) bir de bu şekilde uzun yol yapabılırmıyım yaptırmam mı gerek acil . lastik falan cıkmasın da yerinden

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2017 Saat 15:55
Orjinalini yazan: meteora meteora Yazdı:

yandık o zaman fiyatı yine forumdan öğrendiğim kadarıyla 500 tl falan mi  :) bir de bu şekilde uzun yol yapabılırmıyım yaptırmam mı gerek acil . lastik falan cıkmasın da yerinden

Yani kesin birşey söyleyemeyiz hocam lastik çıkabilirde çımayabilirde uzun yola çıkaksanız yaptırmadan çıkamayın derim 500-600 tl belkide başka bir sorun varda daha düşün maliyette çıkabilir. Yolda çıkarsa teker Allah korusun arabayı geçtin size kaza yaptırabilir. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2017 Saat 15:59

Orjinalini yazan: meteora meteora Yazdı:

Yani kesin birşey söyleyemeyiz hocam lastik çıkabilirde çımayabilirde uzun yola çıkaksanız yaptırmadan çıkamayın derim 500-600 tl belkide başka bir sorun varda daha düşün maliyette çıkabilir. Yolda çıkarsa teker Allah korusun arabayı geçtin size kaza yaptırabilir. 
valla en korktuğum şey o . bulgaristan da öğrenciyim de burada düzgun usta bulmak cok sıkıntı  örnek vereyim şansızman da eskiden ses geliyor du dedim tamir edelim yok dedi gittik başka şanzıman taktık direk :) adamlar uğraşmıyor hiç . tekrar dan teşekkür ederim 

Mesajı Yazan: kilic46
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2017 Saat 20:15
Kardeş hemen yarın yaptır. Yoksa masraf katlanıyor. Ben yaptırdım erken getirseydin 200 TL ile kurtardin şimdi torsiyonun yuvasına bile zarar vermiş biraz daha kullansan denge çubukları ki her biri 300 TL imiş ona bile zarar verir dedi tornacı. Bence Hiç geciktirme. Veya hiç binme

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2017 Saat 20:58
Orjinalini yazan: kilic46 kilic46 Yazdı:

Kardeş hemen yarın yaptır. Yoksa masraf katlanıyor. Ben yaptırdım erken getirseydin 200 TL ile kurtardin şimdi torsiyonun yuvasına bile zarar vermiş biraz daha kullansan denge çubukları ki her biri 300 TL imiş ona bile zarar verir dedi tornacı. Bence Hiç geciktirme. Veya hiç binme
sizin araç ta da bu şekilde demir sesi gibi ses geliyor muydu iyice korktum şimdi :) 

Mesajı Yazan: kilic46
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2017 Saat 21:09
Köy dolmuşu gibi olmuştu kardeş.550 tornacı, 160 bilya, 140 amortisör,150 TL işçilik oldu.
Birde arkadan selektor ve korna çalıp abi teker çıkacak diyenler hariç tabi. Şuan hiç ses yok teker düz. Yakalama yok. Bir 10 sene gider

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2017 Saat 21:30
Orjinalini yazan: kilic46 kilic46 Yazdı:

Köy dolmuşu gibi olmuştu kardeş.550 tornacı, 160 bilya, 140 amortisör,150 TL işçilik oldu.
Birde arkadan selektor ve korna çalıp abi teker çıkacak diyenler hariç tabi. Şuan hiç ses yok teker düz. Yakalama yok. Bir 10 sene gider
umudum yok burada ama yarın bir gideyim ben burada servise bi ,ne diyecekler ,ne kadar söyleyecekler valla benim ki şuan anlattığın gibi bi on gündür :D  . teşekkürler 

Mesajı Yazan: mstfkrkmz61
Mesaj Tarihi: 12 Temmuz 2017 Saat 04:30
Öncelikle merhaba arkadaşlar benimde danışmam gereken bir husus var 206 ya sahibim ve arkadaşın dediği gibi asfalt dışında her türlü yolda arkadan metal sürtmesi gibi bir ses geliyordu gıcırdama gibi bende torsiyondan şüphelendim bir kaç yere sordum adamlar hiç sesi bile dinlemeden bakmadan üitorsiyon dedi ve tornacıya gitmesi gerektiğinden bahsetti ama şu dört beş gündür çok nadir o sesi çıkarıyor.. Sanki bir anda kendiliğinden düzelmiş gibi.. Sorum şu sizce bu durumda çok masraf çıkarır mı?

Mesaj Tarihi: 12 Temmuz 2017 Saat 09:01
Orjinalini yazan: mstfkrkmz61 mstfkrkmz61 Yazdı:

Öncelikle merhaba arkadaşlar benimde danışmam gereken bir husus var 206 ya sahibim ve arkadaşın dediği gibi asfalt dışında her türlü yolda arkadan metal sürtmesi gibi bir ses geliyordu gıcırdama gibi bende torsiyondan şüphelendim bir kaç yere sordum adamlar hiç sesi bile dinlemeden bakmadan üitorsiyon dedi ve tornacıya gitmesi gerektiğinden bahsetti ama şu dört beş gündür çok nadir o sesi çıkarıyor.. Sanki bir anda kendiliğinden düzelmiş gibi.. Sorum şu sizce bu durumda çok masraf çıkarır mı?

genelde o ses araba çukur ve bozuk yollarda girdiğinde daha çok gelir. siz birde istepmeyi kontrol edin birde egzoz takozlarını bazen onlardan kaynaklı ses yapabiliyor. eğer torsiyonsa 600-700 tl gözden çıkarın.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesajı Yazan: mstfkrkmz61
Mesaj Tarihi: 12 Temmuz 2017 Saat 10:45
İnşallah dediğiniz gibi basit bir problem çıkar..

Mesaj Tarihi: 12 Temmuz 2017 Saat 14:37
benim de bır ara kesiliyo gibi olmuştu artık ama eminim torsiyon oldugundan daha yaptırmaya vakit bulamadım burada. virajlarda eger yolda bozukluk varsa hatta otaraf atlatma yapıyor zıplama gibi . ses halen artarak devam ediyor bu arada arkadaşın dediği gibi köy münibüslerine döndü :)

Mesajı Yazan: madblueblacksea
Mesaj Tarihi: 12 Temmuz 2017 Saat 16:18
Viraj nedege kolunun uçları gevşeyince demir demire vuruyor sesi yapar. Torsiyon milini kaynakla doldurtmayin yenisini taktirin. İşini bilen bi motor ustası torsiyonu rahat bir şekilde dağıtıp toplar miller değişmeyecek ise tornaci ya öptürmesin sizi.

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesajı Yazan: maximusti
Mesaj Tarihi: 12 Temmuz 2017 Saat 17:52
benimde sağ ön tekerden geliyor. 
motor ustam egzoz olabilir dedi, bugün iş çıkışı bir egzozcuya göstericem. 
haftasonu yolculuk var. inşallah gitmeden çözeriz. 

-------------
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...

Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2017 Saat 20:45
k.bakmayın yazamadım uzunca süre soner ve kılıç arkadaşın dediği gibi sorun torsiyonda  cıktı bilye yoktu resmen cıkarıklarında . Toplam 800 tl tuttu 450 torna 180 bilye sanırım gerisi de ustalık bana uygun geldi torna harici :) bu arada eksoz içi dağılmış başka ufak titreşşm sesleri de var ama bakalım onşara şimdilik zaman kalmadı .

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2017 Saat 17:45
180tl parçalar 620tl toplam işçilik...!!! Bu ustalar kör olsun başka bişey demiyorum

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesajı Yazan: tsufrankwoli
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2017 Saat 21:49
Orjinalini yazan: madblueblacksea madblueblacksea Yazdı:

180tl parçalar 620tl toplam işçilik...!!! Bu ustalar kör olsun başka bişey demiyorum

Nerede yaptirdiniz hocam

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2017 Saat 11:37
Orjinalini yazan: tsufrankwoli tsufrankwoli Yazdı:

Orjinalini yazan: madblueblacksea madblueblacksea Yazdı:

Nerede yaptirdiniz hocam

Bunu ben yaptırmadım. Geçen yıl 150 bilya 100tl işçilik 250 ye yaptırdım ben. Tornaci ya gitmedim millerde sorun yoktu. Olsaydı da tornaci ya kaynak yaptirma gibi bi niyetim yoktu. 100tl zaten millerin yenisinin çifti.

-------------
206 1.4 HDI Look 2004

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2017 Saat 01:55
Kırklareli Lüleburgaz da yaptırdım

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net