Motordan gelen ses
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=44776
Tarih: 19 Haziran 2025 Saat 06:09 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Motordan gelen ses
Mesajı Yazan: Snrzrl
Konu: Motordan gelen ses
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2017 Saat 23:51
Cümleten hayırlı bayramlar bugün 307 aracının motor v kayısının ordan sanki dikiş mıntıkası çalış gibi ses gelmeye başladı acaba daha önce başına gelen varmı nedeni ne olabilir
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: whisky
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2017 Saat 23:58
Sesin anlaşılabileceği bir video çekebilirsen daha çok faydalanabilirsin diye düşünüyorum.
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2017 Saat 00:04
Şu anda çekemiyorum yarin sabah çekip atabilirim inşallah sorun büyük degildir
|
Mesaj Tarihi: 26 Haziran 2017 Saat 20:49
Bugün gergi takozu degistirdim ses kesilmedi usta kasnaktan olabilir dedi şimdi sıra kasnakta
|
Mesajı Yazan: mehmetkaya
Mesaj Tarihi: 27 Haziran 2017 Saat 16:27
Kayış esnemiş olabilir, benzer bir sorun başıma gelmişti 2 usta gergi kütüğünü değiştirdi ama ses kesilmedi. En son bir ustanın aklına kayışı değiştirmek geldi sorun çözüldü. Zamanla kayış esneyebiliyor.
|
Mesajı Yazan: ruhela
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2017 Saat 01:45
Motor kasnağının orası orjinalinde ortası plastik şekilde yapılmış hocam, o plastik ve demir birbirine vuruyor gözle görmeniz imkansız zaten yeni kasnak orjinali komple döküm olmuş, kasnağı değiştirin düzelir bence. Bendede bu olay vardı 3 kez gergiyi değiştirdik her seferinde ses kesiyor 1 hafta sonra tekrardan gelmeye başlıyordu. kuş sesi gibi gelirse gergi dikiş makinesi gibi ses gelmeye başlarsa kasnak.
|
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2017 Saat 19:38
Bugün kasnağı degistirdim ses kesil 20 im yol gittim bu kez kuş sesi gibi ses gelmeye başladı ustaya tekrar gittim gergi takozu dedi ben anlayamadım biri değişiyor öteki ses yapiyor. Aslında aklıma geldi kayışın esnemiş olacağı yarında vergiyi değiştircem bakalım ne olcak.
|
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2017 Saat 19:44
İlk gelen ses dikiş makinası sesi gibiydi en az 6 tane ustaya sordum hepside gergi dedi degistirdim ses kesilmedi şimdide kasnak değişti muhtemelen arkadaşın dediği gibi kayışta sorun var
|
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2017 Saat 18:54
Evet geldik yolun sonuna bugün kayış ve gergi takozonu degisteirdim ses kalmadı bu bana biraz masraflı oldu ama hallettik umarim uzun sure ayni yerden sorun cikartmaz
|
|