Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Trafikte Kazaları Önlemek İçin İnteraktif Sistem

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=44623
Tarih: 03 Temmuz 2025 Saat 18:42
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com


Konu: Trafikte Kazaları Önlemek İçin İnteraktif Sistem
Mesajı Yazan: sonerkyl
Konu: Trafikte Kazaları Önlemek İçin İnteraktif Sistem
Mesaj Tarihi: 06 Haziran 2017 Saat 10:43
Reklamı Kapat

Trafikte Kazaları Önlemek İçin İnteraktif Sistem Geliyor

4 dakika önce

Her gün 13 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazalarının minimum düzeye indirmek için geliştirilen 'İnteraktif Uyarı ve İnteraktif Denetim Sistemi' ile trafikte yeni dönem başlıyor.

Trafikte Kazaları Önlemek İçin İnteraktif Sistem Geliyor, System.String[]

Türkiye motorlu taşıt kullanımının en yaygın olduğu ülkelerden biri. Hal böyle olunca trafik ve trafiğe bağlı kazalar da kaçınılmaz bir hal alıyor. TÜİK verilerine göre sadece geçtiğimiz yıl 186 bin 999'u ölümlü ve yaralanmak olmak üzere yaklaşık 1 milyon 400 bin kaza yaşandı. Rakamların bu denli ürkütücü boyutlara ulaşmaması için alman önlemler elbette var ama Hız Denetleme Sistemi (HDS) ve Trafik Denetleme Sistemi (TDS) maalesef soruna çözüm getiremiyor.

HIZ AYARLAMALARINA DAİR UYARI VERECEK

Habertürk'ten Can Mete'nin haberine göre son 11 yılda her gün ortalama 13 kişinin hayatını kaybettiği kazaları minimum düzeye indirmek için Emniyet Genel Müdürlüğü ve İstanbul Ticaret Üniversitesi arasında yeni geliştirilen bir uygulamanın protokolü imzalandı. Trafikte yeni bir dönemi başlatacağı belirtilen 'İnteraktif Uyarı ve İnteraktif Denetim Sistemi' sayesinde sürücülere yol, hava ve trafik durumuna dair bilgiler verilecek. Aynı zamanda hız ayarlamalarına dair uyarılar verecek sistemin kazaları minimize etmesi bekleniyor.

"EN BÜYÜK ETKEN İNSAN FAKTÖRÜ"

Konuyla ilgili açıklama yapan TBMM Ulaştırma, Bayındır, İmar ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, projenin henüz başlangıç aşamasında olduğuna dikkat çekerek, "Trafik kazalarında insan faktörünün oranı yüzde 98. Bunu azaltmanın iki yolu var. Birincisi insanlarda kurallara uyma bilinci uyandırmak, yani onları eğitmek. İkincisi denetim yapmak. Denetimi yüzde yüz oranında yapacak insan gücü yok. Bu noktada elektronik denetime ihtiyaç duyuyoruz. Denetimi sağlayacak olan bu sistem araçlara takılıyor ve interaktif olarak kaza noktalarını, hava ve trafik artlarını sürücüye mesaj yoluyla bildiriyor. Araçların GPS aracılığıyla hız takibi yapılıyor ve sürücü gerekli durumlarda uyarılıyor. Eşzamanlı olarak bilgiler Meteoroloji, Karayolları, emniyet ve Jandarma arasında ortak oluşturulacak merkezde toplanıyor. Bu proje hayata geçtiği takdirde HDS ve TDS gibi sistemlere gerek kalmaz" dedi.

        Haber Yayın Tarihi : 6.6.2017 10:36:00 Sondakika.Com



    -------------
    Peugeot 106 1.4 (1997)
    Renault Scenic 2.0 16v (2000)
    308 1.6 vti (2012)
    206 1.4 FEVER (2007)
    Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.



    Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

    Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
    Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net