Hidrolik Direksiyon Arıza Uyarısı
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 207
Forum Tanımlaması: Peugeot 207, 2006-2012 yılları arasında üretilmiştir. JATO, 207'yi 2007'de Avrupa'daki en çok satan otomobil olarak adlandırdı.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=44428
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 23:10 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Hidrolik Direksiyon Arıza Uyarısı
Mesajı Yazan: aslhnclslr
Konu: Hidrolik Direksiyon Arıza Uyarısı
Mesaj Tarihi: 05 Mayıs 2017 Saat 19:51
Merhaba.. 3 ay kadar önce 207 HDI 1.4 aldım, ilk arabam bende baya acemiyim. Bikaç kez anahtarı kontağa taktığımda direksiyon kilitlendi ve çalıştırmak için direksiyonu hoyratça hareket ettirmek zorunda kaldım. Arabayı durdurduktan sonra direksiyonu hareket ettirdiğin için olur dediler, önemsemedim... Bugün arabayı çalıştırdıktan sonra hidrolik direksiyon uyarı bikaç saniye yandı ve söndü. Devir göstergeside çalışmadı. Arabayı durdurup istop ettirip tekrar çalıştırdım, yine aynı uyarı yandı ve söndü devir göstergesi hızımı geçmediğim halde 3'e kadar çıktı.. Korkup yine dururup yine çalıştırdığımda uyarı yandı/söndü ama devir göstergesi düzeldi... Ciddi bi sorun mu bilmiyorum, başına böyle bi sorun gelen çözümünü benle paylaşırsa çok memnun olurum. İyi akşamlar...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Halil5759
Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2017 Saat 19:29
Akü ve şarj dinamosunu kontrol ettirin.
|
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2017 Saat 09:16
arkadaşımızın dediği gibi öncelikel akü ve şarj dinamosunun durumuna baktırın. sorun yoksa direksiyon pompası kontrol edilmeli oksitlenme vs. olabilir. en kötü ihtimal bsi ve siğorta kutusunda sorun olabilir bu tip problemler genelde bilinçsiz bir şekilde motor yıkaması - ses sitemi ve yanlış bağlanan xenon ampuller de sorun olabiliyor.
------------- Peugeot 106 1.4 (1997) Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
|
|