Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 ön cam fiskiye sıkıntısı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=44299
Tarih: 10 Ağustos 2025 Saat 14:58
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 ön cam fiskiye sıkıntısı
Mesajı Yazan: ruhela
Konu: 307 ön cam fiskiye sıkıntısı
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2017 Saat 13:24
Merhaba arkadaşlar,

arabayı aldığımdan beri her 2 ayda bir bu fiskiyelerden alıyorum, sebebi su atıyor ama kaputu geçemiyor içini temizliyorum açıyorum v.s. v.b. şeyleri yapıyorum 2 ay sonra kullanılmaz hale geliyor.

- olarak taktığımız gibi kalıyor olması fiskiye nereye attıysa tamam artık bi ayar yok. Ayarlanabilir bizim araca uygun fiskiye yada çözüm üreten oldumu daha önce ?

yoksa ben bir çözüm yoluna gideceğim başka marka bir aracınkini alıp bizimkine uyduracağım bir şekilde.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2017 Saat 15:12
ben en son 106 varken ayar yapmıştım ama hiç toplu iğneyle ayarlanıyormu diye denedinmi bunun içinde illaki bir demir olması lazım

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2017 Saat 15:18
Yok hocam bunun ayarlanacak hiç bir yeri yok malesef, ilk fiskiyeleri içinde ayar yeri vardır diye bozmuştum.

Mesajı Yazan: prdxy
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2017 Saat 18:27
Benimde sol kaputu geçemiyor ama bazen geçiyor idare ediyorum. Dediğin parçayı değiştirince düzeliyor mu acaba ?
Senin su tankında pislik olabilir mi acaba ?

Mesajı Yazan: ggitaristt
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2017 Saat 18:34
Su deponu ve hortumlarını kontrol et bence kireç kaplanmış olabilir.. Bu plastik basit birşey bozulacak yanı yok. Eğer çeşme suyu kullanıyorsan kireçten tıkanması normal.. 3 sene önce ben de temizlemiştim.. Sonra hep cam suyu kullandım suyla karışık. 3 yıldır sorun yok..

Mesajı Yazan: Peugeot35
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2017 Saat 01:40
su deposundaki motorda sıkıntı olabilir eyer kireçlenmiş dönmekte zorlanıyorsa suyu basınçlı olarak fiksiyelere iletemiyordur. 

yada hortumlar tıkalıdır.

fiksiyeleri çıkar tak yandaki tırnakları kırılıyor bence sen hiç fiksiyelerle uğraşma

Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2017 Saat 02:36
Orjinalini yazan: prdxy prdxy Yazdı:

Benimde sol kaputu geçemiyor ama bazen geçiyor idare ediyorum. Dediğin parçayı değiştirince düzeliyor mu acaba ?
Senin su tankında pislik olabilir mi acaba ?

Parçayı değiştirdiğimde düzeliyor normale dönüyor su atması.

Orjinalini yazan: ggitaristt ggitaristt Yazdı:

Su deponu ve hortumlarını kontrol et bence kireç kaplanmış olabilir.. Bu plastik basit birşey bozulacak yanı yok. Eğer çeşme suyu kullanıyorsan kireçten tıkanması normal.. 3 sene önce ben de temizlemiştim.. Sonra hep cam suyu kullandım suyla karışık. 3 yıldır sorun yok..

Valla hocam fiskiyeleri çıkarttığımda hortumlardan gelen suyu parmağımla durduramıyorum o kadar güzel çalışıyor pompa, aldığımdan beri bende çeşme suyu hiç koymadım.

Orjinalini yazan: Peugeot35 Peugeot35 Yazdı:

su deposundaki motorda sıkıntı olabilir eyer kireçlenmiş dönmekte zorlanıyorsa suyu basınçlı olarak fiksiyelere iletemiyordur. 

yada hortumlar tıkalıdır.

fiksiyeleri çıkar tak yandaki tırnakları kırılıyor bence sen hiç fiksiyelerle uğraşma

üst mesajımda yazdım hocam pompada arıza borularda kireçlenme v.s. yok.

Mesajı Yazan: KILIÇ
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2017 Saat 11:12
depon kireclenmiş olabilir. ufak ufak kirecide atıyorsa fışkıyeyi tıkıyor olabilir. 

-------------
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı

Mesajı Yazan: maximusti
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2017 Saat 13:19
benim şirket aracım c-elysee de vardı bu sorun.
iki fıskiyeyide çıkarttım, hortumlarına ve fıskiye uçlarına kompresörle hava tuttum, 
o şekilde düzeldi şimdilik devam ediyorum. 

-------------
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...

Mesajı Yazan: K@RUB
Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2017 Saat 13:13
Orjinalini yazan: ruhela ruhela Yazdı:

Merhaba arkadaşlar,

arabayı aldığımdan beri her 2 ayda bir bu fiskiyelerden alıyorum, sebebi su atıyor ama kaputu geçemiyor içini temizliyorum açıyorum v.s. v.b. şeyleri yapıyorum 2 ay sonra kullanılmaz hale geliyor.

- olarak taktığımız gibi kalıyor olması fiskiye nereye attıysa tamam artık bi ayar yok. Ayarlanabilir bizim araca uygun fiskiye yada çözüm üreten oldumu daha önce ?

yoksa ben bir çözüm yoluna gideceğim başka marka bir aracınkini alıp bizimkine uyduracağım bir şekilde.

Selamlar,

antifriz li cam suyu kullanıyor musunuz ? içerideki tortuları söker

Mesaj Tarihi: 16 Nisan 2017 Saat 23:42
Yazdığınız yorumlar için çok teşekkür ederim, 

Geçen hafta muayeneye girmeden önce, fiskiyelere hava tuttum, sürekli olarak antifirizli cam suyu kullanıyorum, elimle fiskiyeleri söktüğümde ve çalıştırdığımda inanılmaz bir basınç var yalnız sıkıntı olan şey bu fiskiyelerin ayarlanmaması ile ilgili yenisini de aldığımda camın 10 cm altından üstüne doğru atıyor suyu bunu ayarlı biçime dönüştüremezmiyiz ?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net