Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ön Lastiklerin Dışa Çıkık Durması..?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=44099
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 04:22
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Ön Lastiklerin Dışa Çıkık Durması..?
Mesajı Yazan: yigit_dark
Konu: Ön Lastiklerin Dışa Çıkık Durması..?
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2017 Saat 21:21
Bu konu daha önce açılmış tartışılmış olabilir bilemiyorum. Aracımda 15 inç jant var. Lastik ölçülerimde 185-65-15. Dışa doğru lastikler çıkık duruyor ve bence hiç güzel durmuyor. Aracı önden kaba gösteriyor. Ne yapmak lazım? Lastik ölçüleriyle ilgili bir durum mu? Tavsiyeleriniz neler? Teşekkürler.

http://hizliresim.com/4P0lvJ" rel="nofollow">

http://hizliresim.com/01yDoo" rel="nofollow">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: BLACK LION
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2017 Saat 23:36
Lastik havaları düşükse alt yanakta bombe olur. Çok fazlaysa yine yanaklarda fazla şişkinlik olur. Fazla geniş lastik takılırsa olur. Ofsetli jant takılırsa da olur. Fakat görünürde hiç de çirkin bir çıkıntı yok gayet düzgün duruyor. Öyle çamurluktan taşmış bir durum yok. Sadece sanırım lastik havalarınız biraz fazla gibi görünüyor. İsterseniz bir kontrol edin biraz gergin gördüm ondan olabilir Smile

-------------
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci)
*Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı)
*Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah)

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2017 Saat 00:37
Orjinalini yazan: BLACK LION BLACK LION Yazdı:

Lastik havaları düşükse alt yanakta bombe olur. Çok fazlaysa yine yanaklarda fazla şişkinlik olur. Fazla geniş lastik takılırsa olur. Ofsetli jant takılırsa da olur. Fakat görünürde hiç de çirkin bir çıkıntı yok gayet düzgün duruyor. Öyle çamurluktan taşmış bir durum yok. Sadece sanırım lastik havalarınız biraz fazla gibi görünüyor. İsterseniz bir kontrol edin biraz gergin gördüm ondan olabilir Smile
Cevabınız için teşekkürler. Fakat lastik havaları normal 29 psı. Önden bakınca araca çekirge gibi duruyor bana kalırsa Smile Biraz okuduğumda internette tampondan ötürü vs deniliyor gti tampon takın diyenler olmuş. Tampon değişse ebat mı değişecek yani uzayacak mı yanlara tampon onu anlıyamadım. Bide merak ettiğim önlere daha ince mi lastik taksak da kurtulusak bu durumdan.

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2017 Saat 00:52
206 gti tamponlarında alttaki spoiler çıkıntısı tekere kadar devam ediyor. Ama onun sizin çamurlukla birleşmesi aynı mı bakmak lazım. Yani gti çamurlukları da bombeliyse tekeri daha içeri alır ama sizin çamurluklarla aynı yüzeyi yakalayabilir mi işte o var.

-------------
BLACK LION

Mesajı Yazan: Gokcesel
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2017 Saat 01:07
Bence çok kafaya takmayın bu durumu. Aracın orijinali bu ötesine geçmek için GTi çamurluk ve GTi tampon gerekir. Onada gerek yok sadece bu durum için :) 

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2017 Saat 01:08

206 gti tamponlarında alttaki spoiler çıkıntısı tekere kadar devam ediyor. Ama onun sizin çamurlukla birleşmesi aynı mı bakmak lazım. Yani gti çamurlukları da bombeliyse tekeri daha içeri alır ama sizin çamurluklarla aynı yüzeyi yakalayabilir mi işte o var.
Evet aynı şeyi yazmışız. Bu durum için parça değiştirmek bana da mantıklı gelmiyor.Böyle dursun daha iyi derim parça değiştireceğime. 15 inç jant için konfor da kaybetmeden 175 lastik takılsa sorun olur mu acaba? 185 daha geniş lastik 175 oldumu mutlaka içerde kalacak gibime geliyor lastik. 

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2017 Saat 01:29
Orjinalini yazan: yigit_dark yigit_dark Yazdı:

Evet aynı şeyi yazmışız. Bu durum için parça değiştirmek bana da mantıklı gelmiyor.Böyle dursun daha iyi derim parça değiştireceğime. 15 inç jant için konfor da kaybetmeden 175 lastik takılsa sorun olur mu acaba? 185 daha geniş lastik 175 oldumu mutlaka içerde kalacak gibime geliyor lastik. 

185 ile 175 arasında 10mm yani 1 cm. fark edecek. Çok bir fark eder mi siz bilirsiniz. Ama lastikleri daraltmak çok az da olsa yol tutuşu negatif yönde etkiler. Tercih sizin ama bence değmez bu hali gerçekten düzgün duruyor.

-------------
BLACK LION

Mesajı Yazan: onlycihan
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2017 Saat 09:08
benim aracımda da durum böyle 185/55/15 jant var önden aynen böyle duruyor. Araç olduğundan biraz daha geniş durduğu için hem görsel olarak jantsız bir 206 dan daha geniş ve oturaklı duruyor yan yana gelince hem de yol tutuş viraj hakimiyet daha iyi. en azından benim araç da böyle :)

ayrıyetten lastiklerin hafif dışarda durması sebebiyle mecburen paçalık takacağım aracıma ufacık bir sudan dahi geçsem araç kirleniyor

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2017 Saat 17:56
185 zaten lastiğin yerden yükseklik ölçüsüymüş. Bir değişim sağlamaz 175 yapsak. 65 olan ölçüyü 55 falan yapmak belki mantıklı olabilir düşüncesindeydim ama altta yazan yorumda 55 ölçüsünde çıkık duruyormuş lastikler. Ermm

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2017 Saat 17:58
Orjinalini yazan: onlycihan onlycihan Yazdı:

benim aracımda da durum böyle 185/55/15 jant var önden aynen böyle duruyor. Araç olduğundan biraz daha geniş durduğu için hem görsel olarak jantsız bir 206 dan daha geniş ve oturaklı duruyor yan yana gelince hem de yol tutuş viraj hakimiyet daha iyi. en azından benim araç da böyle :)

ayrıyetten lastiklerin hafif dışarda durması sebebiyle mecburen paçalık takacağım aracıma ufacık bir sudan dahi geçsem araç kirleniyor

55 olan lastiklerde dışardamı duruyor. Şaşırdım açıkcası daha ince olması lazım lastiklerin. Önden baktığımda araca garibime gidiyor bu durum arkalar tam olması gerektiği gibi fakat önler dışarda duruyor. Arazi aracı mı desem neye benzetecğimi şaşırdım. Smile Bir diğer sorunda benim açımdan yay yok araçta ve çok yüksek oda gözüme daha da çarpıyor. İleride yay takıcam ama o lastikleri içe doğru almam şart olucak. Çözümünü bulmam lazım açıkcası...

Mesajı Yazan: onlycihan
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2017 Saat 22:19

185 zaten lastiğin yerden yükseklik ölçüsüymüş. Bir değişim sağlamaz 175 yapsak. 65 olan ölçüyü 55 falan yapmak belki mantıklı olabilir düşüncesindeydim ama altta yazan yorumda 55 ölçüsünde çıkık duruyormuş lastikler. Ermm

Yanlış anlaşılmasın 185 lastiğin genişliği oluyor.yani 195 lastik olursa 1 cm daha geniş olur lastik.bence sorun lastikten değil sonradan takılan jantların ofsetinden kaynaklanıyor. Bu janta 175 lastik de taksanız yarım santim içeri girer o da değmez.

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2017 Saat 23:32
Orjinalini yazan: onlycihan onlycihan Yazdı:

Yanlış anlaşılmasın 185 lastiğin genişliği oluyor.yani 195 lastik olursa 1 cm daha geniş olur lastik.bence sorun lastikten değil sonradan takılan jantların ofsetinden kaynaklanıyor. Bu janta 175 lastik de taksanız yarım santim içeri girer o da değmez.
Ben 185i boyu olarak biliyorum lastiğin. Evet yarım santim de farkettirmez boşuna uğraş olur.

Mesajı Yazan: maximusti
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2017 Saat 22:13

-------------
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...

Mesajı Yazan: Gokcesel
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2017 Saat 22:14

Ben 185i boyu olarak biliyorum lastiğin. Evet yarım santim de farkettirmez boşuna uğraş olur.

185/195/205 Genişliği 55/45/40 ise Yanak ebatlarıdır hocam. 

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2017 Saat 22:50
Orjinalini yazan: maximusti maximusti Yazdı:

Tam tersi olarak biliyordum ben teşekkürler görsel için.

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2017 Saat 22:51
Orjinalini yazan: Gokcesel Gokcesel Yazdı:

185/195/205 Genişliği 55/45/40 ise Yanak ebatlarıdır hocam. 

Karıştırmışım bende teşekkürler bilgi için.

Mesajı Yazan: Oktkor
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2017 Saat 23:11
Bence lastikler doğru çamurluk fazla içerde :)

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2017 Saat 00:34
Herşey gayet normal hatta daha geniş taban lastik takanlar var,bu birşey değil.Arabaya önden bakılınca jantların iyice içerde olması bana göre pasif ve zayıf bir görüntü yaratıyor.Bu şekilde daha oturaklı duruyor.Tabi sizin zevkiniz bu konuda farklı olabilir,bu yüzden daha dar taban lastik ve buna uygun jant kullanılabilir bir miktarda olsa içeri çeker böylelikle ama tavsiye etmem.Örneğin 175 taban,65 lastiğin yanak ölçüsü,14 ise jant çapıdır.GTI tampon bu tampona göre daha geniş hatlıdır bu tampon dar açıyla yuvarlanır.O yüzden GTI tampon azda olsa örter bu görüntüyü ama bu tampondan daha kaba bir tampondur.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2017 Saat 01:16
Orjinalini yazan: Oktkor Oktkor Yazdı:

Aracın orjinal çamurluğu yapacak birşey yok sanıyorum :) 

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2017 Saat 01:18
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Herşey gayet normal hatta daha geniş taban lastik takanlar var,bu birşey değil.Arabaya önden bakılınca jantların iyice içerde olması bana göre pasif ve zayıf bir görüntü yaratıyor.Bu şekilde daha oturaklı duruyor.Tabi sizin zevkiniz bu konuda farklı olabilir,bu yüzden daha dar taban lastik ve buna uygun jant kullanılabilir bir miktarda olsa içeri çeker böylelikle ama tavsiye etmem.Örneğin 175 taban,65 lastiğin yanak ölçüsü,14 ise jant çapıdır.GTI tampon bu tampona göre daha geniş hatlıdır bu tampon dar açıyla yuvarlanır.O yüzden GTI tampon azda olsa örter bu görüntüyü ama bu tampondan daha kaba bir tampondur.

Zevk meselesi tabikide. Bence daha güzel görülmesi için aracın lastikleri çamurlukla eşit olması gerekiyor. Aslında 15 ve daha üzeri jant takanlar araçlarına 206 dan bahsediyorum. Bu görüntü olağan çok denk geliyorum yollarda. Belkide bunu tek sorun eden benim. Tampon değişikliğine sıcak bakmıyorum zaten.

Mesajı Yazan: Oktkor
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2017 Saat 12:03

Orjinalini yazan: Oktkor Oktkor Yazdı:

Aracın orjinal çamurluğu yapacak birşey yok sanıyorum :) 

Getir dışarı doğru çekiçleyelim :)

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2017 Saat 16:55
Olur bende taktım bu duruma kurtulmuş olurum :)

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2017 Saat 17:33
bence normal duruyor abartı birşey yok arkada kampana önde disk var o kadar çıkıntılı durması normal

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2017 Saat 17:53
Orjinalini yazan: GökhaN GökhaN Yazdı:

bence normal duruyor abartı birşey yok arkada kampana önde disk var o kadar çıkıntılı durması normal

Çıplak gözle önden bakıldığında sanki lastik ölçüsü çok büyükmüş araca uygun değil gibi görünüyor.. Bana göre tabikide. Yay takıcam araca belki de biraz düşünce görüntü araç daha da iyi olabilir. 

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 23 Mart 2017 Saat 18:05
bak benim eski 206 ya ondada senin dediğine göre çıkık ama normal

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 23 Mart 2017 Saat 18:11
Evet bu araçlarda normal bir durum. Jantı büyüttüğünde oluyor. Bu sorunu yaşamamak için herhalde orjinal saç jantını takıp 14 inç 175te lastik o zaman böyle görülmez.

Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2017 Saat 15:10
Benim arabada 188 55 15 lastikler var. Lastik biraz daha dışa çıkık dursun diye, jant monte yerinde yaklaşık 2 mm lik ek demir parça var. Ve bence gayet güzel duruyor, yere de iyi yapıştığını hissediyorum.

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2017 Saat 18:21
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

Benim arabada 188 55 15 lastikler var. Lastik biraz daha dışa çıkık dursun diye, jant monte yerinde yaklaşık 2 mm lik ek demir parça var. Ve bence gayet güzel duruyor, yere de iyi yapıştığını hissediyorum.

Zevk meselesi bu durum. Fakat çoğu kişi sizin gibi düşünüyor. Belkide sizin yaptığınız gibi özellikle dışa çıkık durmasını sağlayanlar var. Ben rahatsızım bu durumdan bir tek heralde öyle görünüyor. Smile

Mesajı Yazan: maximusti
Mesaj Tarihi: 24 Mart 2017 Saat 19:01
aracında anormal birşey yok,
görüntüsü zevkine uymuyorsa da eğer ince taban bir lastik takar bakarsın olur biter. 
ama bu seferde yol tutumu düşecek aracın bundan dert yanacaksın. 

-------------
Fazla Yakan Araba Yoktur... LPG Pahalıdır, Mazot Pahalıdır, Benzin Çok Daha Pahalıdır...

Mesaj Tarihi: 24 Mart 2017 Saat 19:35
Orjinalini yazan: maximusti maximusti Yazdı:

aracında anormal birşey yok,
görüntüsü zevkine uymuyorsa da eğer ince taban bir lastik takar bakarsın olur biter. 
ama bu seferde yol tutumu düşecek aracın bundan dert yanacaksın. 

14 inç cc jant düşünüyorum aslında. Arabayıda düşürdüğümde biraz tatlı bir görüntü alırım sanıyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net