Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Su sesi nerden geliyor olabilir ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=44068
Tarih: 30 Haziran 2025 Saat 16:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Su sesi nerden geliyor olabilir ?
Mesajı Yazan: yigit_dark
Konu: Su sesi nerden geliyor olabilir ?
Mesaj Tarihi: 15 Mart 2017 Saat 22:36
Herkese merhabalar ;

Aracımda kalkış yaparken frene bastığımda su sesi geliyor çok net anlaşılır biçimde. Sanki aracın şaşesi su içinde arabanın altında dolaşıyor gibi. Benzin deposundan geleceğine ihtimal vermiyorum önden arkaya doğru bir ses. Sebebi sizce nedir ?

Araç 2001 1.6 XT Modeli. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: onlycihan
Mesaj Tarihi: 15 Mart 2017 Saat 22:54
Depodan olmadığına eminseniz kapılara bakın.yağmur giderleri zamanla çamur vs ile tıkanıyor ve sular kapı içlerinde birikebiliyor.

Mesaj Tarihi: 15 Mart 2017 Saat 23:35
Orjinalini yazan: onlycihan onlycihan Yazdı:

Depodan olmadığına eminseniz kapılara bakın.yağmur giderleri zamanla çamur vs ile tıkanıyor ve sular kapı içlerinde birikebiliyor.
Kapıları kontrol ettim delikler açık zaten aracı yıkadıktan sonra kapıları açtığım an su boşalıyor. Benzin deposu arkada su sesi ön taraflardan geliyor gibime geliyor.

Mesajı Yazan: Ahmet_ach
Mesaj Tarihi: 16 Mart 2017 Saat 00:06
soğutma sisteminde hava olabilir , ses devirdaimden geliyordur hava tıpası yanlış hatırlamıyorsam kalorifer hortumunda oradan havasını alabilirsiniz

-------------
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 16 Mart 2017 Saat 00:21
Marsbiyellerde de su olabilir onun da tahliye delikleri tıkanmış olabilir

Mesajı Yazan: Tolga_9361
Mesaj Tarihi: 16 Mart 2017 Saat 01:18
Ayni sorunla bende karsilasmistim bi ara ama suan oylr bi sikayetim yok benden gelen su sesi gaz verdigim zaman su sesi çıkıyordu

Mesaj Tarihi: 16 Mart 2017 Saat 02:05
Orjinalini yazan: Ahmet_ach Ahmet_ach Yazdı:

soğutma sisteminde hava olabilir , ses devirdaimden geliyordur hava tıpası yanlış hatırlamıyorsam kalorifer hortumunda oradan havasını alabilirsiniz
Nerdedir tam olarak o tıpa acaba ve nasıl alabilirim havasını bilginiz varmı ?

Orjinalini yazan: talip206 talip206 Yazdı:

Marsbiyellerde de su olabilir onun da tahliye delikleri tıkanmış olabilir
Kontrol ederim yarın o tarafları neresinde tahliye deliği var bilmiyorum ama.

Orjinalini yazan: Tolga_9361 Tolga_9361 Yazdı:

Ayni sorunla bende karsilasmistim bi ara ama suan oylr bi sikayetim yok benden gelen su sesi gaz verdigim zaman su sesi çıkıyordu

Kalkış yapıyorum ardından frene bastığımda su gidip geliyor şar şarr ses yapıyor. Bugun abim bindi araca su efekti mi verdin arabaya nerden geliyo o ses diye gülüyo :)

Mesajı Yazan: whisky
Mesaj Tarihi: 16 Mart 2017 Saat 15:34
benimde başıma gelmişti, aracın marşbiyel gideri çamurdan vs tıkanıyor, altında delikleri var herhangi bir kaportacıya götürsen deliğini bulur açar para da almaz, benden almamıştı :) can sıkacak bişey değil ama rahatsız ediyor, 5dk nı almaz bulamazsan gideri, uğra ustaya .

Mesajı Yazan: ersinyildiz
Mesaj Tarihi: 16 Mart 2017 Saat 16:14
Benzer durumu yaşadım geçenlerde, marşbiyelde su birikmiş, tahliye deliğini aradık baktık ki daha önce gördüğü bir işlemde marşbiyel deliğini de fazlalık diye tıkamışlar :)) 

Çok yüksek ihtimal marşbiyeldendir.

Mesaj Tarihi: 16 Mart 2017 Saat 16:56
Orjinalini yazan: whisky whisky Yazdı:

benimde başıma gelmişti, aracın marşbiyel gideri çamurdan vs tıkanıyor, altında delikleri var herhangi bir kaportacıya götürsen deliğini bulur açar para da almaz, benden almamıştı :) can sıkacak bişey değil ama rahatsız ediyor, 5dk nı almaz bulamazsan gideri, uğra ustaya .
Teşekkür ederim cevabınız için sağdan geliyor ses zaten. Ön taraftan dediğniz gibi olabilir. Hemen bakıcam bulamazsam sanayiye uğrar gösteririrm. Canımı sıkmaya başladı o ses araca da zarar vermesinden korkuyorum.

Orjinalini yazan: ersinyildiz ersinyildiz Yazdı:

Benzer durumu yaşadım geçenlerde, marşbiyelde su birikmiş, tahliye deliğini aradık baktık ki daha önce gördüğü bir işlemde marşbiyel deliğini de fazlalık diye tıkamışlar :)) 

Çok yüksek ihtimal marşbiyeldendir.

Teşekkür ederim cevabınız için hemen kontrol ediyorum :)

Mesaj Tarihi: 16 Mart 2017 Saat 18:18
İlginç şekilde sorunum çözüldü. Aracı krikoyla kaldırıp altına bakıyım dedim. Krikoyuda ilk ters kullandım sanırım. Sonra yönünü değiştirdim bir anda su akmaya başladı. Yaklaşık 5 dakika videoda göreceğiniz üzere su boşaldı araçtan. Test ettim aracı.Şuan o şırıltı sesi gitti. Smile

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 16 Mart 2017 Saat 18:52
Orjinalini yazan: yigit_dark yigit_dark Yazdı:

İlginç şekilde sorunum çözüldü. Aracı krikoyla kaldırıp altına bakıyım dedim. Krikoyuda ilk ters kullandım sanırım. Sonra yönünü değiştirdim bir anda su akmaya başladı. Yaklaşık 5 dakika videoda göreceğiniz üzere su boşaldı araçtan. Test ettim aracı.Şuan o şırıltı sesi gitti.

maşallah çölde kalsaydiniz bir aylık suyunuz hazırmış

Mesaj Tarihi: 16 Mart 2017 Saat 18:59
Orjinalini yazan: talip206 talip206 Yazdı:

Orjinalini yazan: yigit_dark yigit_dark Yazdı:

İlginç şekilde sorunum çözüldü. Aracı krikoyla kaldırıp altına bakıyım dedim. Krikoyuda ilk ters kullandım sanırım. Sonra yönünü değiştirdim bir anda su akmaya başladı. Yaklaşık 5 dakika videoda göreceğiniz üzere su boşaldı araçtan. Test ettim aracı.Şuan o şırıltı sesi gitti.

maşallah çölde kalsaydiniz bir aylık suyunuz hazırmış

Sormayın boşa akıttık suyu. Smile Altına bi kova koyup ne kadar su çıktığına bakmadığıma pişman oldum. En son aklıma geldi. Tahminim 5lt çıkmıştır o suyla kaç aydır dolaşıyorum. Kendime kızdım arabaya zarar vericez uzun zamandır duyuodum çünkü bu sesi.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net