Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Siyah araba dezavantajı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=44031
Tarih: 09 Kasım 2025 Saat 11:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Siyah araba dezavantajı
Mesajı Yazan: Furkan979
Konu: Siyah araba dezavantajı
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2017 Saat 01:35
Iyi akşamlar arkadaşlar 307 sw aracımı siyah olduğundan dolayı nerdeyse her hafta sonu yıkıyorum ama nafile neyse sorun bu degil arkadaşlar arabayı yıkarken yanına yaklaştığımda arabanın neredeyse her yeri cizik dolu ama hic biri uzaktan görünmüyor ve derin çizik degil yani tırnak girmiyor hepsi yüzeysel ama benim canımı cok sıkıyor sonax yapıyor ama cok maliyetli sizce evde nasıl bu cizikleri giderebilirim yardımcı olursanız sevinirim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2017 Saat 04:26
Cizik var cizik var. Tirnak giren cizige zaten rotus disinda birsey yapamazsiniz. Tirnak girebilmesi demek vernik ve boya katmani gitmis demektir.

Onun disinda yikama ve silmeden kaynakli dairesel cizikler surtmelerden dolayi olusan lineer cizikler icin duruma gore asindirma yapmaniz lazim. Elle olacak is degil elle en fazla cila atarsiniz o da 2 yikama da gider.

Purussuz bir goruntu icin boya yuzeyi de iyi isi once 3000 zimpara ile araci sulu zimpara yapmaniz lazim. Tas izleri derin cizikler varsa bunlari 3-4 defa rotus-kurut-zimparala yapmaniz lazim. Sonrasinda boyaniza uygun sertlikte bir asindirici girmeniz lazim. Kullanacaginiz asindiriciya gore yun veya sunger ped kullanmaniz gerekir.

Asindirici sonrasi ciddi bir parlama alcaksiniz bunu daha da artirmak icin ve olusan hareyi almak adina hare gideriici bir ara kat atilacak. Bunun yine pedi kendine uygun olacak. Son kisimda keyfe gore isterseniz wax atin isterseniz paraya kiyip sermaik kaplama urunlerinden alin ama uygulamayi ilk defa yapacaksaniz ve gerekli ekipmanlariniz varsa cikamcilardan araciniza yakin boyada bir kaporta parcasi olup onun uzerinde biraz calisin yoksa herhangi bir asama da yapacaginiz yanlis o kismin tekrar boyanmasina sebep olabilir.

Siyah araclara ozel antistatik koruma urunleri var blackwax diye bakin her ciddi bir parlaklik hem de kisa bir sure toz tutmama ozelligi sunuyor. Tabi bunlar en fazla 1 ay gecerli. Yikama aliskanliginizi da degistirmeniz gerekiyor.

Ankara da yaptirmayi dusunursneiz bu konu ile ilgilenen arkadslarim var veya kendim yapcam dersneiz malzemeleri tedarik edebilecegim arkadalsrim yine var. Yardimci olmaya calisirim

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: Gokcesel
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2017 Saat 08:19
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Tas izleri derin cizikler varsa bunlari 3-4 defa rotus-kurut-zimparala yapmaniz lazim. Sonrasinda boyaniza uygun sertlikte bir asindirici girmeniz lazim. Kullanacaginiz asindiriciya gore yun veya sunger ped kullanmaniz gerekir.

Taş izleri hakkında yapılacak şey rütuş, kurut ve zımparala mıdır sadece ? Sonra da pasta ile zımparanın oluşturduğu çizikleri mi yok edeceğiz ? 

Mesajı Yazan: fkundak
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2017 Saat 11:32
@Alicilik
Ankara için tavsiyelerinizi alabilir miyiz?
Teşekkürler...

Mesajı Yazan: BLACK LION
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2017 Saat 11:33
Siyah bir tutkudur. Gökyüzü mavi, yaprak yeşil, araba siyahtır Thumbs Up Bende siyahı her şeyde tercih ettiğim için arabada da tabiki her zaman siyah. Kirlense de o bile yakışıyor. İki güne bir yıkarım. Boya bakımlarını (rötüş-pasta-cila-boya koruma) kendim yaparım. Çok profesyonel uygulamalar var ben de aracıma yapıyorum. Alicilik arkdaşımız zaten biraz bahsetmiş. Ama siz amatör olarak kendim evde yapayım diyorsanız yüzeysel kılcal çiziklere; o bölgeyi iyice yıkayıp kuruladıktan sonra derinliğine göre ince veya kalın pasta sürün pamukla dairesel hareketlerle iyice yedirin. Biraz uzun sürebilir ama geçene kadar yapın. Çok da kalın olmasın pasta ve çok fazla da yapmayın çünkü boyayı fazla inceltmek alt katmanı çıkarabilir. Polisaj makinesiyle yaparız normalde bunu.Bu işlemden sonra genelde yüzeysel pastada olmaz ama eğer matlık olursa biraz cila yedirebilirsiniz. En son olarak kaygan yumuşak microfiber bezle yüzeydeki hareleri alıp parlatın. Hepsi bu kadar Thumbs Up

-------------
BLACK LION
*Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci)
*Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı)
*Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah)

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2017 Saat 12:05
Orjinalini yazan: BLACK LION BLACK LION Yazdı:

Siyah bir tutkudur. Gökyüzü mavi, yaprak yeşil, araba siyahtır Thumbs Up Bende siyahı her şeyde tercih ettiğim için arabada da tabiki her zaman siyah. Kirlense de o bile yakışıyor. İki güne bir yıkarım. Boya bakımlarını (rötüş-pasta-cila-boya koruma) kendim yaparım. Çok profesyonel uygulamalar var ben de aracıma yapıyorum. Alicilik arkdaşımız zaten biraz bahsetmiş. Ama siz amatör olarak kendim evde yapayım diyorsanız yüzeysel kılcal çiziklere; o bölgeyi iyice yıkayıp kuruladıktan sonra derinliğine göre ince veya kalın pasta sürün pamukla dairesel hareketlerle iyice yedirin. Biraz uzun sürebilir ama geçene kadar yapın. Çok da kalın olmasın pasta ve çok fazla da yapmayın çünkü boyayı fazla inceltmek alt katmanı çıkarabilir. Polisaj makinesiyle yaparız normalde bunu.Bu işlemden sonra genelde yüzeysel pastada olmaz ama eğer matlık olursa biraz cila yedirebilirsiniz. En son olarak kaygan yumuşak microfiber bezle yüzeydeki hareleri alıp parlatın. Hepsi bu kadar Thumbs Up

+1

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2017 Saat 12:13
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar hafta sonu yagmurlu olmassa yıkayıp pasta cila yapacağım

Mesajı Yazan: ggitaristt
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2017 Saat 15:36
Pastayı makina ile yapmazsan pek işe yaramıyor yalnız..

Mesajı Yazan: sevozgur
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2017 Saat 18:30
Hocam siyah renk araba almak için detailing meraklısı olmak lazım.Yani bir kaç güne zevkle arabasını silenler oluyor ya o şekilde.Dünya kadar masraf yapıp malzeme almak ve çeyiz düzmek gerekiyor.Sonra sık sık arkadaşın yazdıklarını yapmak gerekiyor. Keisinlikle dışarıda yıkatma yapmamak lazım.Hele fırça olacak iş değil. Bunları yapamaz iseniz profesyonel yerlere para vermek zorundasınız.

Mesajı Yazan: Oktkor
Mesaj Tarihi: 10 Mart 2017 Saat 21:50
Yağmurda leke leke, tozda çamurda bere bere, yazın yana yana gitmek isteyen siyah araba alır.

Ama Allah var yıkattıktan 1 saat sonrasına kadar kral sizsiniz :)

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2017 Saat 22:27
Harbiden ama kimse beni yanlış anlamasın ama siyah bi ayrı ya arabaya hava katıyor artık birkac dezavantajına katlanacağız

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2017 Saat 00:51
Orjinalini yazan: Furkan979 Furkan979 Yazdı:

Harbiden ama kimse beni yanlış anlamasın ama siyah bi ayrı ya arabaya hava katıyor artık birkac dezavantajına katlanacağız

1 sene oldu en son ben cila çekeli.. 1-2 haftaya arkadaşla profesyonel pasta cila için girişeceğiz arabaya..

Sabah foto çeker atarım buraya (yıkamadan), tozun altında bile araba hala pırıl pırıl duruyor.

Mesaj Tarihi: 12 Mart 2017 Saat 00:49
1 senedir pasta cila yok. Yakından aşırı fazla çizik var. Haftalardır tozun altında rengi değişti arabanın.. Yan tarafta inşaat var mermer taş cam demir her şeyi kestiler. Birde yağmur zerreleri yapıştırdı tozu, ama kirli de olsa siyah araba ayna gibi parlar..

http://hizliresim.com/qb8GMQ" rel="nofollow">
http://hizliresim.com/dPZO3r" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2017 Saat 00:01
Masallah aracınız gerçekten güzel duruyor tebrik ederim tabi bizde özel garajda yok siz arabanizla ilgilenebiliyorsunuz malesef oturduğum sitede araba yıkamak bile yasak

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net