Radyo arıyor ama hiçbir frekansı bulmuyor!!
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 308 T7 (2008-2013)
Forum Tanımlaması: Peugeot 308 'in 2008'de üretimine başlanmış 2013 sonrasıda yeni versiyonu çıkmıştır ve X08 serisi Peugeot modellerinin ilkidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=43751
Tarih: 08 Ekim 2025 Saat 21:11 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Radyo arıyor ama hiçbir frekansı bulmuyor!!
Mesajı Yazan: hoca38
Konu: Radyo arıyor ama hiçbir frekansı bulmuyor!!
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2017 Saat 18:23
Herkese selam. 1 hafta önce 2009 model 1.6 hdi 308 aldım. Aldığımdan beri radyo için ara ara uğraş veriyorum ama sonuç alamadım. Benden önceki eleman sağolsun usb takmak için mini bir "Music Speakers" almış ve cd çaların altındaki boşluğa bunu adapte etmiş. Cd çaları AUX moduna alınca usb bellekle sorunsuz mp3 dinleyebiliyorum ama modu rayyo yapınca ne cd çalar üzerinden ne de bu mini teyp diyebileceğim alet üzerinden radyo dinleyemiyorum. Her bir band üzerinden defalarca arama yapmama rağmen 1 tane bile radyo bulamıyor. Music speakers den frekans araması yapınca p1, p2 gibi sanki kanalları atama yapıyor. Ama yine bir ses soluk yok. Kısacası aldım alalı hiç radyo dinleyemedim. Bunun nedeni Music speakers denen aletin monte edilmiş olması mı? Bunu sökmem mi gerekiyor? ("Music Speakers" denen aletin üstünde usb, aux girişleri var ve frekans arama yapabiliyor?) Ne yapmalıyım?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: hoca38
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2017 Saat 18:25
Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2017 Saat 20:36
Muhtemelen teybin arkasında ki anten kablosu çıkmış veya işlem yaparken iptal edilmiş.
|
Mesajı Yazan: hoca38
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2017 Saat 01:40
Bahsettiğim küçük aparatın kullanılması için , İptal edilmesinin zaruri bir neden var mıdır ki? Anten kablosunun çıkma ihtimali zor bir ihtimal gibi ama işime gelir doğrusu. Gerçi takabilir miyim bilmiyorum da. CD çaları nasıl sökecegimide henüz bilmiyorum. Vidalı mıdır, tırnaklı mıdır, söken ve anten kablosunu kurcalayan var mıdır aramızda, tarif edecek biri lazım, elim biraz olsun yatkındır.. tabi çok zor değilse tak çıkar işi
|
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2017 Saat 09:02
öncelikle aramıza hoşgeldiniz. aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. büyük ihtimal arkadaşımızın dediği gibi anten kablosu çıkmıştır bencede, teyp sökümü ile ilgili video ekledim hocam size yardımcı olacaktır.
------------- Peugeot 106 1.4 (1997) Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
|
Mesajı Yazan: pepecura
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2017 Saat 12:07
anten kablosu yerınde olsa bıle cok fazla performans beklememk lazım.
|
Mesajı Yazan: ggitaristt
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2017 Saat 17:27
Normalde iyi çekiyor radyo.
Büyük ihtimal anten bağlantın sorunlu (bence anten soketi çıkmış,az ihtimal ama kablo kopmuş ya da anten oksitlenmiş olabilir), küçük bir ihtimal ise radyo ayarlarını bozdun (anlayan birisi kurcalasın biraz)..
|
|