Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bilgi Ekranı Çalışmıyor Ne Yapmamız Gerekli ? ACİL

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=43675
Tarih: 12 Haziran 2025 Saat 22:51
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Bilgi Ekranı Çalışmıyor Ne Yapmamız Gerekli ? ACİL
Mesajı Yazan: yigit_dark
Konu: Bilgi Ekranı Çalışmıyor Ne Yapmamız Gerekli ? ACİL
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2017 Saat 19:19
Herkese Merhabalar ; 
Aracımı aldığımdan beri bilgi ekranı çalışmıyor. Benimde hep gözüme batmıştır. Bugun ampullerini değiştiriyim dedim fakat hiç işlemedi. Elektrik hiç gelmiyor gibi çünkü ampullerde patlağa benzwemiyordu. Elektrikçiye gittim söylediği şey aracın orjınal radyosuyla çalışır sen farklı teyp takmışsın dedi. Sizin araçlarınız da nasıl bu durum ? Orjinal teyp ile mi kullanıyorsunuz ? Sizce ne yapmalıyım kendim yapabileceğim birşey varmıdır ? Aşağıda temsili bilgi ekranımın şeklini koyuyorum internette buldum. 4 ampullü şekildedir. 

http://hizliresim.com/BvQ72L" rel="nofollow">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Fırtına61
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2017 Saat 19:50
Benimde aldığım dan beri çalışmıyor baktirmadimda

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2017 Saat 19:53
Aracın her aksamı çalışmadığında rahat edemiyorum kafam takılıyor. Kesinlikle orjinal teyp harici çalışmıyor ise orjinal teybi takarım. Ama bi yöntemi de mutlaka vardır diye düşünüyorum.

Mesajı Yazan: ggitaristt
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2017 Saat 20:10
2003 ve 2006 model 307 lerde denedim, teyp olmadan da çalışıyor. elektriğini teypten almıyor..

Mesajı Yazan: Fırtına61
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2017 Saat 20:12
Sahibinden ilanlardaki resimlere baktım orjinal teyp le alakası yok indash teyp lerde bile ekran ı çalışan var

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2017 Saat 20:20
Benimde aklıma geldi şimdi incelemek videolara bakıyım diyodum ilanlarda mantıklı çalışacağını düşünüyorum bende iyi bir elektrikçiye mi görüneyim acaba.

Mesajı Yazan: Gokcesel
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2017 Saat 20:53
Bilgi ekranınız orjinal teyp olmadan çalışır ama sadece saat ve tarihi gösterir. Çalışmaz diyen vatandaş orjinal teyp olmayınca radyo, müzik bilgileri ekranda görünmüyor ondan ötürü çalışmaz demek istemiş olabilir belki. 

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2017 Saat 21:03
Komple elektrik gelmeyeceğini iddia etti elektrikçi. Bende şöyle biliyorum diye söyledim aynı sizin belirttiğiniz gibi saat görünür en azından dedim yok dedi orjinal teybi getir takalım bak o zaman çalışıcak dedi. Bende aracı alırken orjinal teybi takılı yine ekran yoktu dedim ve radyoyu açamadım kesin kod istiyodu falan deyince bilmiyorum demeye başladı bende dükkandan çıktım.

Mesajı Yazan: ggitaristt
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2017 Saat 21:47
peugeot ekranları:

saati tarihi kendi hafızasında tutar
araç bilgilerini BSI dan alır
elektriği sigorta kutusundan
Komutları teypten silecek kolu tuşundan veya kendi üzerindeki tuşlardan alır..

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2017 Saat 22:35
Teşekkürler bilgilendirme için 

Mesajı Yazan: prdxy
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2017 Saat 22:39
Hocam parçayı bağlayıp kontağıda açıp arkadan flash ile ekrana ışık tutsana bi gözücek mi(arkadan tutucaksın yanlız).
Benim araçtaki de göstermiyor arkadan flash ile ışık tuttum çalışıyor soketinde problem var benimkinin ...

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2017 Saat 22:46
Parçayı bağlıyım derken yani bilgi ekranı ve soket takılı olsun diyosun heralde. Yarın ilk işim denemek olacak. Elektriksel bi problem var belliki hiç enerji gelmiyor. 

Mesajı Yazan: Gokcesel
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2017 Saat 23:38
Orjinalini yazan: yigit_dark yigit_dark Yazdı:

Parçayı bağlıyım derken yani bilgi ekranı ve soket takılı olsun diyosun heralde. Yarın ilk işim denemek olacak. Elektriksel bi problem var belliki hiç enerji gelmiyor. 

Arkadaşın dediğini de deneyin hocam. Benim eski aracımda da böyle olmuştu. Işığı gitti birden ama çalışıyordu ekran. Flash tutunca saatin ve tarihin güncel olduğunu görebiliyordum.

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2017 Saat 09:31
teyp ile alakası yok normaldede çalışır ampulleri düzgün taktıysan çalışmıyorsa ekran gitmiştir yeni 2.el ekran alıp takabilirsin normalde kolay kolay bozulacak birşey değil zaten

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2017 Saat 11:54
Deniyeceğim birazdan. Kolay kolay bozulmaz evet fakat 2.el bulup alırsam oda çalışmama ihtimali de var. İyice elimdekinin bozuk olduğu anlaşılması lazım. 2. elde bulmak kolay değil bide ebayda bile bulamadım 4 ampullü tip. Şurdan bakabilirsin diyebileceğiniz bir yer var mı ?

Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2017 Saat 12:38
Arkasından ışık tuttum fakat yok herhangi ekranda bi yazı. Işık olmasada görülür bence çünkü ekranda olağan yazılar görülüyor iste RDS falan yazıyor. Resimleri ekliyorum bilgi ekranı söktüm tamamen. Son resimde ekran filmi karttan ayrı duruyor kopuk mu yoksa olması gereken o mu anlıyamadım. 
http://hizliresim.com/r6zdjP" rel="nofollow">
http://hizliresim.com/7738Yl" rel="nofollow">
http://hizliresim.com/PnJEp8" rel="nofollow">
http://hizliresim.com/ZMo1Lg" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2017 Saat 11:26
Hocam benim bilgi ekranının ışıkları yanmıyordu. Ustaya söküp bıraktıp, bugün de gidicem teslim alıcam umarım yapmıştır. Senin aracın bilgi ekranını yapabilir mi diye de sorucam fiyatta alırım buraya yazarım. Yer İstanbul Kağıthane.

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2017 Saat 18:59
Orjinalini yazan: prdxy prdxy Yazdı:

Hocam benim bilgi ekranının ışıkları yanmıyordu. Ustaya söküp bıraktıp, bugün de gidicem teslim alıcam umarım yapmıştır. Senin aracın bilgi ekranını yapabilir mi diye de sorucam fiyatta alırım buraya yazarım. Yer İstanbul Kağıthane.

Teşekkür ederim ilginz için. Benim bilgi ekranında ki sorun yukarıda belirttim filmi kopmuş heralde. Ampullerini değiştirdim yinede hayat yok. Sizdeki sorun tam olark ne ustayla konuştuğunuzda yazarsanız buraya sevinirim. Ama sorunuzu tahmin ediyorum ampulleri patlamış olabilir. O çok basit bir işlem. İzmirde oturuyorum bu arada tamir ederim bile dese nasıl getiricem o sorun var :)

Mesajı Yazan: Utkukaraca67
Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2017 Saat 15:00
307lerde kronik arızadır. Kararır sonrada ekran tamamen gider. Ben 206 3 satır ekran aldım kendim taktım 2 senedir canavar. 3 satır ekranın içteki devresini ve ekranını sizdeki 3 satırlık yere takmanız gerek basit bir işlem çözüm 206 ekranı

Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2017 Saat 18:23
Benimki soketten temassızlık yapıyodu ampuller yanmıyordu. Söker kargolarsın hocam en kötü 206 var test eder benim araçta. Birazdan almaya gidicem aracı bilgilendiririm

Mesaj Tarihi: 14 Nisan 2017 Saat 18:56
Hocam benim gösterge ekranını tamir etmiş saolusun. Senin araç için sordum araç olmadan tam sonuç alamam dedi. Araç gelsin dedi, yolun düşerse gösteririz.

Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2017 Saat 19:28
Orjinalini yazan: prdxy prdxy Yazdı:

Hocam benim gösterge ekranını tamir etmiş saolusun. Senin araç için sordum araç olmadan tam sonuç alamam dedi. Araç gelsin dedi, yolun düşerse gösteririz.
Söküp kargolardım size dediğiniz gibi. Araç olması mı lazımmış belkide elektrik gelmiyo diye şüphelenmiş olabilir usta.Sizin teybiniz orjinal mi bu arada benim değil ama teyple alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum. Ücret için ne aldı bu arada ustanız merak ettim.

Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2017 Saat 19:29
Orjinalini yazan: Utkukaraca67 Utkukaraca67 Yazdı:

307lerde kronik arızadır. Kararır sonrada ekran tamamen gider. Ben 206 3 satır ekran aldım kendim taktım 2 senedir canavar. 3 satır ekranın içteki devresini ve ekranını sizdeki 3 satırlık yere takmanız gerek basit bir işlem çözüm 206 ekranı

Aracım 206 benimde. 3 Satır ekranda uymuyor sanırım bizim araçlara. 2003 sonrası uyumlu diye okuyorum heryerde.

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2017 Saat 22:39
Likit kristal ekranlar yüksek ısılara maruz kaldığında zamanla silikleşir ve bir daha çalışmaz. Aracın sizden önceki sahibi yüksek watt2 lı ampul kullanmış veya konsolu güneş ışığına karşı korumamış olabilir.
Peugeotlardaki ekranlar biraz akıllı ve aktif cihazlar. Muhtemelen LCD aktı veya üzerindeki kontrolcü arızalıdır. Farklı teyp taksanızda çalışır, hatta taktığınız ses sisteminin bu aracın olmadığına dair uyarı alırsınız. Planet ile ses sisteminin araç ile eşleştirilmesi gerekir. 

Mesajı Yazan: semute
Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2017 Saat 12:06
evet arkadaşlar bende de ekran sorunu var aldığımdan beri çalışmıyor yokmudur bildiğiniz ist-anadolu yakasında bu işi yapan satan nokta atışı yapacak bi yer :) gidip baktırsak yaptırsak

Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2017 Saat 15:32
Benim teyp orjinal değil ama gösterge tamirden sonra çalışıyor. Sadece teybin hangi şarkıyı çalıyor filan o ekranı aktif edemiyorum.

Mesaj Tarihi: 18 Nisan 2017 Saat 17:49
Büyük problem bizim araçlara uygun da bulunmuyor internette araştırıyorum sürekli. Olsa da tek tük çok yüksek fiyatlar istiyorlar. Yurtdışına kadar araştırdım fakat gelmesi sorun olacak. Nasıl bir çözüm bulabiliriz bilmiyorum.

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2017 Saat 20:40
Bugun internetten bir satıcıdan bilgi ekranı aldım. Taktım aracıma öğlen gayet güzel çalıştı sorun yok. Biraz önce indim aracıma kontak açık sorun yok dereceyi saati gösteriyor. Bir anda ekran aşağıya ekleyediğim gibi oldu. Ne olduğunu anlamadım aracı çalıştırdım kapattım tekrar denedim yok düzelmedi. Sizce sorun nedir ? Araçtan mı kaynaklandı yoksa bilgi ekranı mı satıcıya ulaşıcam acil cevaplarınızı bekliyorum.
https://hizliresim.com/qbzdBR" rel="nofollow">
Normal çalıştığı fotoğraf.
https://hizliresim.com/M0jVJg" rel="nofollow">
Sonra bu hale geldi. Ermm

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2017 Saat 10:27
soketi söküp tekrar taktın mı hiç kafayı yemiş gibi bir sürü bilgi çıkmış devrelerinde sorun olabilir. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2017 Saat 22:58
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

soketi söküp tekrar taktın mı hiç kafayı yemiş gibi bir sürü bilgi çıkmış devrelerinde sorun olabilir. 
Soketini söküp taktım bu sefer kesik kesik kapandı atıyorum saatin üstü tarihin bi kısmı. Araçtan mı kaynaklı oldu bilmiyorum. Farları yaktığımda ışıkları kesiliyordu bilgi ekranın parlakken farları yaktığım anda ışık şiddeti bariz düşüyor. 

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2017 Saat 09:02
o zaman yiğit kardeşim ekran flimi kopukluk olabilir. Şöyle hafifçe ekrana bastır değişiklik oluyor mu?

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: boruc
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2017 Saat 12:56

Soketini söküp taktım bu sefer kesik kesik kapandı atıyorum saatin üstü tarihin bi kısmı. Araçtan mı kaynaklı oldu bilmiyorum. Farları yaktığımda ışıkları kesiliyordu bilgi ekranın parlakken farları yaktığım anda ışık şiddeti bariz düşüyor. 

Farları acınca ekran parlaklıgı azalması normal bende de o sekılde oluyor. Aksam göz almasın dıye sanırım.

-------------
2002 / 206 Roland Garros 1,6 / 110HP

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2017 Saat 23:04
Orjinalini yazan: boruc boruc Yazdı:

Farları acınca ekran parlaklıgı azalması normal bende de o sekılde oluyor. Aksam göz almasın dıye sanırım.
O zaman normal bir durum. Fakat benim km göstergesinde bir numara var farları yakıyorum aşağıdaki atıyorum el freni ışığıda böyle yanıyor farın olduğu kısımdaki ışık onada vuruyor parlıyor biraz , bunun için yeni bir konu açıp danışabilirm yada elektrikçiye gidip direk göstermem mi gerekir bilmiyorum.  

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2017 Saat 23:07

o zaman yiğit kardeşim ekran flimi kopukluk olabilir. Şöyle hafifçe ekrana bastır değişiklik oluyor mu?
Teşekkürler cevap için satıcıya gönderdim bilgi ekranını. Filmde bir sorun varsa değiştiricem bi deneriz dedi. Pazartesi tamir edip yolluyacak çarşamba elimde olur diğer hafta bakalım deniyeceğiz. Umarım sorun düzelmiş olur kafama iyiden iyiye taktım bu bilgi ekranı işini. Kargo git gel gönder al derken kargo ücreti de iyi para çıktı cebimden.

Mesajı Yazan: wegabond
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2018 Saat 01:34
Konuyu hortlattım ama bende de ayni problem var. Arkadasta sorunu gidermismi falan yazmamis bende yeni konu acmadim. 
Benim problemim yeni teyp takinca oldu. Bilgi ekrani lambalari calisiyor kontrol ettim. Gostergeye isik tutunca yazilar gorunuyor. Bir turlu lambalari yakamadim. Sigortasındami sikinti vardir sigortasi nedir baska ne olabilir ? bilen varsa yardimci olabilir mi ? orjinal teypte calisiyordu dedigim gibi yeni teyp takinca lambalsl yanmıyor. 

Birde icini sokunce soyle bir seyi yeni fark ettim. Farlar acikken geriye taktigimda park sensorunun otme sesiyle senkron sekilde bilgi ekrani lambalari cook hafif yanip sonuyor Confused Aracim 206

Mesajı Yazan: Orçun.Dmr
Mesaj Tarihi: 14 Ağustos 2018 Saat 04:10
Benim aracta sicaklarda gostermiyor isigi zayif geliyor, 307 lerin kronik sorunu zaten. 206 nin 3 satirli ekraninda siliklesme veya oglen vaktinde ekran net bir sekilde gozukuyormu bilen varmi?

-------------
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...

Mesajı Yazan: Halilibrahim
Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2021 Saat 09:35
Benim ekran orjinal 2004 model 2007 den beri bende
1 senedir saat kısmı sonu az gözüküyordu dün bayramın
3. Günü ekran komple karardı.internette kısa bi araştırmamda
Bende ampul diye gördüm daha baktırmadım .

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net