Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bir topicte iki soru

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=4367
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 12:37
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: bir topicte iki soru
Mesajı Yazan: Guests
Konu: bir topicte iki soru
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 14:30
nasılsınız arkadaşlar..
bundan 2 hafta önce 100 ytl benzin ile 471,5 km yaptım.aracım 7,1 gösteriyordu yol bilgisayarında
geçen hafta 100 ytl benzin ile 398 km yaptım 8,8 gösteriyordu
dün 100 benzin aldım ve 11,3 gözüküyor sanırım 300 km anca yapıcam hava soğukluğunu yakıtla ilgisi bukadar olurmu acaba???
gelelim ikinci soruma.sabah aracı ilk çalıştırdığınız zaman eksozdan motor ısınana kadar beyaz duman çıkıyor.bazen ben e-5te giderkende arada buzgibi havada beyaz duman atıyor.acaba dur kalk çok olduğundan motormu soğuyor yoksa termostatta bir sorunmu var
saygılar

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 14:33
Orjinalini yazan: PiscocuK PiscocuK Yazdı:

nasılsınız arkadaşlar..
bundan 2 hafta önce 100 ytl benzin ile 471,5 km yaptım.aracım 7,1 gösteriyordu yol bilgisayarında
geçen hafta 100 ytl benzin ile 398 km yaptım 8,8 gösteriyordu
dün 100 benzin aldım ve 11,3 gözüküyor sanırım 300 km anca yapıcam hava soğukluğunu yakıtla ilgisi bukadar olurmu acaba???
gelelim ikinci soruma.sabah aracı ilk çalıştırdığınız zaman eksozdan motor ısınana kadar beyaz duman çıkıyor.bazen ben e-5te giderkende arada buzgibi havada beyaz duman atıyor.acaba dur kalk çok olduğundan motormu soğuyor yoksa termostatta bir sorunmu var
saygılar

Bembeyaz duman atması çiğ benzinden meydana geliyor benim bildiğim.Motor soğukluğuyla pek alakası olmadığını tahmin ediyorum.Araç benzinli mi hdi mı?

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 14:35
benzinli

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 14:36
Benzinli ise çiğ benzinden muhtemelen.Sanırım benzin otomatiğinde sorun var.Yolda dip gaz yaptığında ttireme yada kapaklanma yapıyor mu?

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 14:41
hayır herhangi bir sorun yok.kaç aydır 100 kmh geçtiğim yok açıkcası.biraz motorumu zorlasam???araba alındığından beri 2 kere grdi redline :) briaz sıkim kendine gelsin ozmana

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 14:43
Orjinalini yazan: PiscocuK PiscocuK Yazdı:

hayır herhangi bir sorun yok.kaç aydır 100 kmh geçtiğim yok açıkcası.biraz motorumu zorlasam???araba alındığından beri 2 kere grdi redline :) briaz sıkim kendine gelsin ozmana

O zaman benzinde bir sorun var.Mümkünse deponu temizlet.Ve akaryakıt istasyonunu değiştir.Smile

Mesajı Yazan: sinan-s
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 16:15
Benzinden de olabilir.Bazı istasyonlar benzini pompalarken yarısını hava pompalıyor..

Mesajı Yazan: iLLeGaL
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 17:19

aklı kelden benzini shell den al derim eğer shell de ise bu problem yorumsuzum...Confused

-------------
Bugünü unut, dün geçti, acaba yarın var mı?
Gençliğine güvenme, ölen hep ihtiyar mı?
Ya İslam'da erirsin, ya inkar'da çürürsün.
Yol Mezar'da bitmiyor,
GİRDİĞİNDE GÖRÜRSÜN

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 17:31
ilk çalıştırmada benim aracımda bembeyaz duman atıyor belirli bi sure soguk havalardan dolayı bence.

Mesajı Yazan: Emin
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 17:38
Benim arabada ilk çalıştığında öyle soğuk iken ama benzinden olsa devamlı öyle olması gerekmezmi?

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2008 Saat 15:48
benzini tuzla shellden alıyorum.3 haftadır eve gitmediğim içn farklı yerlerden aldım.bence soğukla alakası çok

Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2008 Saat 16:00
Dediğim gbi büyük ihtimal benzin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net