Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

HARARET SORUNU

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=43283
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 08:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: HARARET SORUNU
Mesajı Yazan: SCREAMN
Konu: HARARET SORUNU
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2016 Saat 12:26
İyi günler arkadaşlar aracımda hararet sorunu var;
araç geç ısınıyor öyle bi anda ısınma yok normal denilecek bi sürede ısınıyor yani ancak hararet göstergesi 90a geldikten sonra 2500 civarında kullanırsam 110 115 civarlarına çıkıyor.rolantide çalışırken düşüyor hararet.motor sıcaklıgı 110 115 cıvarındayken radyatöre değiyorum sogut ısınma yok.Fan çalışıyor devir daimden olurmu diye sordum ama klimayı açınca içeriye sıcak hava veriyor usta devirdaim değildir dedi sizce neden olur.Yeteri kadar açık anlatabilmişimdir umarım.

-------------
ne kadar yaşadığın değil nasıl yaşadığındır asıl mesele

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2016 Saat 12:51
termostat ta sıkıntı olabilir hocam. birde aracta antifiriz varmı

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: outlaw
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2016 Saat 12:56
radyatör tıkanmış olabilir
devirdaim olabilir

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant
185/50/14 toyo proxes t1r

Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2016 Saat 13:02
evet antifiriz var su varmış daha önce antifiriz koyunca damlama yaptı ilaç döktük sıvı olanlardan damlama kesildi acaba radyatöü omu tıkadı diye düşündüm ama araştırdım sıvı kapatıcılar tıkanma yapmıyomuş radyatörde. radyatöre gelen sıcak hava hortumuda sıcak ama radyatör soguk.termostat oldugunu düşündüm ama araç ısındıktan sonra bi anda yükselmiyor hararet ve geç ısınıyor bu sorun olmadan önce usta bakmıştı termostat sürekli açık o yüzden geç ısınıyor demişti.radyatörün ısınmaması tuhaf değilmi.

-------------

Mesajı Yazan: monalos
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2016 Saat 14:57
fan rezistansından olma ihtimali de var bende de var dı aynısı bende fan reziztansıyla çözmüştüm olayı. fan devreye giriyor demişsiniz ilk fn mı ikinci fan mı , 110 derecede 2.yüksek devir fan girmesi gerek devreye. ilk devir çalısmayıp ikinde fan devri calısıyorsa fan reziztansındn olabilir , fanlardan kaynaklanan durumda fan röleleri ve fan reziztansı diyebilirim

-------------
PEUGEOT 206 FARKI 1.4 BENZİN XT 2002 ABS

Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2016 Saat 15:49
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Fan 90derecedeyken açık oluyor radyatörün tıkanmış olma ihtimali üzerinde duruyorum daha çok ama açıkcası fazla bi tecrübem yok sadece mantıken bu kanıya vardım radyatöre giren üstteki hortum giriş kısmına kadar sıcak ama radyatör soguk ılık bile değil altta ki çıkış hortumuda soguk haliyle devirdaimden olmadığınıda ustanın içeriye sıcak hava veriyorsa devirdaim çalışıyordur demesine güvenerek eliyorum termostattan kaynaklı olsa giriş hortumu yinede sıcak olur mu bilmem gereken bu heralde.benden önceki sahibi radyatöre antifiriz koymamış su vardı suyun kireçleri çözünüp tıkamış olabilir mi

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2016 Saat 16:30
arkadaşlar hava yapmış olma ihtimali var mı peki antifirizi 1 ay önce felan değişti değiştirmeden önce sorun yoktu.Aracı Bursadan aldım ve sorunsuz geldim 90nı hiç geçmedi hatta rampa aşağı inişlerde hararet 80 lere kadar iniyordu.

-------------

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2016 Saat 16:38
Hava yapmış olabilir. Diğer ihtimaller ise termostat ve radyatör un tıkalı olması.

Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2016 Saat 16:51
teşekkürler arkadaşlar hava olma ihtimalinden başlayarak çözüme ulaştıgıda sizlerle paylaşırım.İnş havadır

-------------

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2016 Saat 17:19
Hava Alma Kontrolü yapıldıktan sonra Termostati tamamen çıkarıp deneme yapın. Eğer yine radyatör ısınmıyor ise radyatör tıkanmıştır. Eğer ısınıyor ise termostat arızalıdır.

Mesajı Yazan: kaansvn
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2016 Saat 23:37
termostat arızalı termostat.dan radyatöre çıkış hortumuna bakın su akışı varmı dikkat bunu bilen kişi yapması daha sağlıklı olur 

-------------
cool

Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2016 Saat 17:24
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.kendim yapamam zaten ustaya yaptırırım.radyatöre çıkış hortumu dediğiniz radyatöre üst taraftan bağlı olan hortum ise o hortum sıcak radyatöre giriş kısmına kadar sıcaklık var ama radyatör ılık bile değil

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2016 Saat 17:53
arkadaşlarımızın dediği gibi radyatör tıkalı olabilir kontrol etmekte fayda var. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2016 Saat 17:56
Bundada kaynak çıkar mı ki ustadım

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2016 Saat 17:57
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

arkadaşlarımızın dediği gibi radyatör tıkalı olabilir kontrol etmekte fayda var. 

bundada kaynak çıkabilirmi ki üstadım

-------------

Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2016 Saat 17:59
kaynakta olabilir belkide şişlemede yapmıştır radyatörcüler. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesajı Yazan: sahinli
Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2016 Saat 10:47
bence radyatör tıkalı o sıvı kapatıcılar zanla onu yapıyor

-------------
SAHİNLİM

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2016 Saat 10:07
Orjinalini yazan: kaansvn kaansvn Yazdı:

termostat arızalı termostat.dan <span style="font-size: 13.3333px; line-height: 17.3333px; : rgb245, 245, 255;">radyatöre çıkış hortumuna bakın su akışı varmı dikkat bunu bilen kişi yapması daha sağlıklı olur </span>

Tekrar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Sorun termostatdan kaynaklanıyormuş değiştirince sorun çözüldü.Eski termostat tam kapatmadığı için araç geç ısınıyormuş 90 a geldiği zaman da termostat açmadığı için haliyle hararet yükseliyormuş.Termostat az açılmış şekilde takılı kalmış yani.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net