Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pejo 307 otomatik mars problemi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=43173
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 14:00
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Pejo 307 otomatik mars problemi
Mesajı Yazan: ndiali
Konu: Pejo 307 otomatik mars problemi
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2016 Saat 11:35
Merhaba arkadaşlar iki kere basima geldi olaylari anlatitorum.
1) aracla ise gittim aksam bindim kontağı açtım lambalar yandı farları yaktim sıkıntı yok marsa basınca hix ses yok hic bisey olmuyor bi kac kere denememe rağmen fayda etmedi daha sonra cekiciyle cektim arabayı sanayiye usta akuden aktarma yaparak çalıştırdı sonra akucuye gittim abi akude sıkıntı yok gayet normal dedi daha sonra böyle 2.5 ay bindim sıkıntı olmadi ta ki dune kadar
2) dün arabayı kullandım standart gaz almak için durdum gazı aldim arabayı calistirmak icin kontagi cevirdim lambalar farlar standard yanıyor yine marş almadi bu sefer tecrubeliyim ya baska arabadan takviyeyle calistirmak istedim hic tik yok sinirlendim bıraktım arabayı benzinlikte bugün sabah arabanin basina gittim tek seferde mars aldi calisti kafayi yemek üzereyim
Forumda araştırdım sorunun genellille marş motor bağlantı kablosundan olduğu söyleniyor bugun aksam veya yarın oto elektrkkciye giderek baktıricam sonucu buraya tekrar yazacağım teşekkürler iyi forumlar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2016 Saat 11:38
geçmiş olsun ali kerdeşim dediğin gibi marş motorunu ve soketlerini kontrol ettir. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: gergerli
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2016 Saat 22:17
Benimde başıma defalarca geldi sorun şu akünun altında otomatik vites marş tablası mi algılayıcısı mi ne olduğunu tam bilmiyorum oraya cok az su nem kactimi P de çalıştırmana rağmen araba kendini D de zanneder marş basmaz çare şu arabayı N de çalıştırmayı deneyin yada vites kolunu bi kaç defa P N arasında getir götür yapın çalışır kurulduğunda düzelir duzelmezse o tabla 150 liraya değişir

-------------
206 xt otm.
206 clorline otm.
307 xt otm.

Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2016 Saat 23:07
Orjinalini yazan: gergerli gergerli Yazdı:

Benimde başıma defalarca geldi sorun şu akünun altında otomatik vites marş tablası mi algılayıcısı mi ne olduğunu tam bilmiyorum oraya cok az su nem kactimi P de çalıştırmana rağmen araba kendini D de zanneder marş basmaz çare şu arabayı N de çalıştırmayı deneyin yada vites kolunu bi kaç defa P N arasında getir götür yapın çalışır kurulduğunda düzelir duzelmezse o tabla 150 liraya değişir
çok mantıklı bişey soylediniz çunkü normal durumda D de çalıştırmayi deneyince ayni tepkisizligi veriyor

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2016 Saat 19:02
Orjinalini yazan: ndiali ndiali Yazdı:

Orjinalini yazan: gergerli gergerli Yazdı:

çok mantıklı bişey soylediniz çunkü normal durumda D de çalıştırmayi deneyince ayni tepkisizligi veriyor

Aynen dediğim gibi kardeşim başka şeyler yaptırıp büyük masraflar çıkarma başına P de çalışmıyorsa N de dene bi kaç defa dene mutlaka çalışır , o alttaki tabla nemlenmiştir, sorunun basit keşke çekiciye para vermeseydin boşuna denesen bir iki defa dediğim şekilde marş alirdi

-------------
206 xt otm.
206 clorline otm.
307 xt otm.

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2016 Saat 21:46
Oldu mu kardeşim,denedin mi ?

-------------
206 xt otm.
206 clorline otm.
307 xt otm.

Mesajı Yazan: Sertan
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2016 Saat 23:35
aynı problem bugun bende de oldu. Dün kullandığım aracım bu sabah sitenin bahçesinde kaldı marş almıyor. Sanırım marş motoru yada kömüründen olsa gerek. Umarım N de calısır araba sabah ilk işim denemek olucak.

Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2016 Saat 23:29
Orjinalini yazan: Sertan Sertan Yazdı:

aynı problem bugun bende de oldu. Dün kullandığım aracım bu sabah sitenin bahçesinde kaldı marş almıyor. Sanırım marş motoru yada kömüründen olsa gerek. Umarım N de calısır araba sa<span style="font-size: 10pt;">bah ilk işim denemek olucak.</span>

İşe yaradı mı kardeşim ?

-------------
206 xt otm.
206 clorline otm.
307 xt otm.

Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2016 Saat 11:01
İşlerden dolayı bi türlü goturemedim elektrikciye şuan ise geldim sabah tekrar çalıştırmak istedim ayni olay başıma geldi D ve N ye sürekli aldim ileri geri calismadi

Mesajı Yazan: Sertan
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2016 Saat 12:51
yok n de d de falan calısmıyor. Ustayı aradım oda abi çekici ile getirebilirsin dedi. Yılmadım 20.ci kontak çevirmemde aldı.Ustaya gittim bu arada yakıtta azdı arabada kurtköyden ümraniyeye kadar neler çektim anlatamam :) Usta dinamoyu söktü istersen 0 takalım dedi. Parça fiyatı aldık ümraniye sanayide 0 ı 500 tl dediler. İşçilikle 650 civarında olucaktı. Ustayla konuşup sadece arızalı olan parçaları değiştirdik. Kömür ve ismini hatırlamıyorum bir parça daha değiştirdik ve 200 tl ye hallettik. Bu arada işin ilginç yanı ustanın yanına gittigimde usta aracı kapattı. Daha sonra tekrar çalıştırdı araba çalıştı. Bir kaç kere daha kapatıp açtı araç her seferinde çalıştı. Sanırım ısınıp genleşmeyle alakalı. Isınınca marşı alıyor araba. 

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2016 Saat 14:44
marş otomatiği o parça sercan probleminin çözüldüğüne sevindim.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net