Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acil yardım edin yada bu arabayı benden alın :(

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=43027
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 02:33
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: acil yardım edin yada bu arabayı benden alın :(
Mesajı Yazan: mbsb44
Konu: acil yardım edin yada bu arabayı benden alın :(
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2016 Saat 14:24
arkadaşlar 2003 206 hdi kullanıyorum. aracın marşına basıyorum marş bayağı geç alıyor yada önce bi çalışıp 3-5 saniye sonunda tekrar stop ediyor sonra yine zor bela çalıştırıyorum. sanayiye gittim aküyü ölçtüler sağlam dediler marş motoruna baktır dediler marşı söktürdüm bakımdan geçti sonra aldım gittim aracı. akşam araca bindim aynı şeyi tekrar etti çalıştırdım güç bela. arkadaşlar benzer sorunu kimler yaşadı bilmiyorum ama bir tek benim başıma gelmemiştir eminim. 

-------------
MBSB44

Cevaplar:
Mesajı Yazan: dejawu1978
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2016 Saat 14:41
benim bi arkadaşdada aynı sorun var idi .. oda sizin gibi çözüm bulamadı son olarak aracı sattı kurtuldu 

-------------
peugeot 207 1.4 trendy 2007

Mesajı Yazan: vpro
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2016 Saat 15:32
Arabayi vurdurunca çat diye çalışıyorsa aküdür . Denemekte fayda var.
Mars motoru sarj dinamosu akü 3 lusu dur sebebi.

-------------
Ele-Elo

Mesajı Yazan: ersin61
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2016 Saat 21:05
Dostum enjektörlere baktır derim

-------------
PEUGEOT 307 1.6 HDI 2007 PREMİUM

Mesajı Yazan: conywolker
Mesaj Tarihi: 04 Ekim 2016 Saat 00:10
Mazot pompasi olabilir bence araç biraz bekledikten sonra mı o işi yapıyor yoksa her marsta aynı tepkiyi mi veriyor onu da bilmek lazım tabi eğer bir süre bekleyip de çalıştığında yapıyorsa mazot pompasi kesin diyebilirim başımıza geldiği için söylüyorum

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2016 Saat 11:26
şöyle diyeyim ilk çalıştırmada çalışıyor 3-5 saniye içinde motor duruyor. sonrasında çalışmıyor belki 5  veya 6 denemeden sonra anca çalıştırabiliyorum.

-------------
MBSB44

Mesajı Yazan: Sercann
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2016 Saat 13:38
Iyi gunler hocam cok emin olmamakla birlikte muhtemelern yakit sistemiyle ilgili bi problem var rolanti ayarindan kaynaklik sorunda olabilir isin ehli ustaya gostermekte fayda var

Mesajı Yazan: conywolker
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2016 Saat 13:47
Bi video çekip koyabilirsen daha doğru bi çözüm bulunabilir

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2016 Saat 14:06
ustalar aküyü değiştirtti şarj dinamosunu söktürttü mazot filtresini elden geçirttirdi lakin halen aynı yerdeyiz. bu arada da 340.tl lik olduk bakalım daha neler olacak

-------------
MBSB44

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2016 Saat 15:26
enjektör veya mazot pompası ile alakalı bir durum gibi duruyor

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2016 Saat 15:50
inanın sizdeki bu sorunu arkadaşım ne yaptıysa bulamadı  ha bu arada meslegide araba tamircisi yani işi bu.... :)
birde servise gösterdinizmi hiç..?

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2016 Saat 15:54
yok hocam servise sokmadım bugün usta aradı mazot pompasının su algılayıcısı ve mazot elciğinde problem var sorunu buldum dedi ama benim ümidim kalmadı yine olmayacaktır eminim. bu arada sadece malzeme 150 olur dedi bakalım ne olacak

-------------
MBSB44

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2016 Saat 15:55
mazot pompası değil mazot filtresi demişti düzelteyim...

-------------
MBSB44

Mesaj Tarihi: 05 Ekim 2016 Saat 15:57
inşallah sorununuz çözülür peki o parçalar degişincede omazsa bari tamircine söyle olmazsa eskileri atmayın onları geri takarsınız.. belkide deneme yaptı bulmustur sorunu oda olabilir

-------------

Mesajı Yazan: themurat54
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2016 Saat 12:03
Peki araba ilk calistiginda titreme yapiyomu. Aynisi oldu bana conta yanmisti. Conta yanigini su deposuna bi aparat sokarak anliyolar baktir istersen

-------------
Peugeot 206 Sedan
2007 Model, Comfort, 1.4, 75 HP, Benzin/LPG

Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2016 Saat 14:34
haklısın hocam mazot filtresinde bi conta var onu değiştik dedi usta lakin sorun gitmedi

-------------
MBSB44

Mesajı Yazan: Gokcesel
Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2016 Saat 21:14
Hocam aynı sorun benim aracımdada vardı. Araç ilk başta marş alıyor rolantide 3-5 sn sonra stop ediyor, geri marşa basıp çalıştırmak istediğimde çalışmıyor zor bela çalışıyordu.

Pompacıya götürdüm aracı ne işlem yapıldı bilmiyorum, söylemedi. 150 ile 500 arası tutar dedi 200 lira verdim şu an tek marşta çalışıyor. 

Pompacıya götürün sorununuzu çözecektir. Ankara'da olsanız yönlendirirdim de maalesef Malatya'daymışsınız.

Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2016 Saat 08:11
ALLAH sizden razı olsun hocam sormayın başımıza geleni. Yok yere akü değiştik sonra marş dinamosu sökülüp bakıldı sonra mazot filtresi değişti sonra mazot elciği tesisatı komple değişti toplam 640 TL harcadık durum halen aynı değişmedi. İşin aksi malatya da pompacı yok ustalar söküp Antebe gönderiyorlar dünyanın da parasını istiyorlar. Durum bu hocam zaten en son getir pompayı sökeyim dedi usta bende artık güvenemedim bu defada olmaz diye arabayı bağladım evin önüne yatışta bakalım ne olacak.

-------------
MBSB44

Mesajı Yazan: peugeot206sahibi
Mesaj Tarihi: 26 Ekim 2016 Saat 14:08
HOCAM AYNI SORUN BENDE VAR KONUYU TAKİP EDİYORUM ÇÖZÜM BULAN VARSA BENDE YAPTIRCAM ÇOK GEÇ ÇALIŞIYOR

Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2016 Saat 01:32
Orjinalini yazan: mbsb44 mbsb44 Yazdı:

ALLAH sizden razı olsun hocam sormayın başımıza geleni. Yok yere akü değiştik sonra marş dinamosu sökülüp bakıldı sonra mazot filtresi değişti sonra mazot elciği tesisatı komple değişti toplam 640 TL harcadık durum halen aynı değişmedi. İşin aksi malatya da pompacı yok ustalar söküp Antebe gönderiyorlar dünyanın da parasını istiyorlar. Durum bu hocam zaten en son getir pompayı sökeyim dedi usta bende artık güvenemedim bu defada olmaz diye arabayı bağladım evin önüne yatışta bakalım ne olacak.

Orjinalini yazan: peugeot206sahibi peugeot206sahibi Yazdı:

HOCAM AYNI SORUN BENDE VAR KONUYU TAKİP EDİYORUM ÇÖZÜM BULAN VARSA BENDE YAPTIRCAM ÇOK GEÇ ÇALIŞIYOR

Resimde ki yeşil soketli şeffaf boruya bakar mısınız köpüklü mü ? Benim aracın çalışmadığı dönem köpüklü köpüklü beyazdı içinde ki. Pompacıya verirken o boruyu göstermişti bana ve aracı teslim aldığımda şu anki gibi görünüyordu. 

http://hizliresim.com/7A5Mvr" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: 306XS
Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2016 Saat 01:17
Çözüm bence basit sat kurtul

Mesajı Yazan: peugeot206sahibi
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2016 Saat 02:24
hocam ordaki borunun orda pek bişey goremedim fakat arkadaki pompayı sıkıp bırakınca 1 -2 sefer araç duzeldi bi deneyin aynı sorunu olan varsa

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2016 Saat 08:02
aynen o parça komple değişti arıza ordanmış 400 gitti ama oldu.

-------------
MBSB44

Mesajı Yazan: İlhan43
Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2016 Saat 08:14
Teyp kodunu ogrenebilirmiyim...

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2016 Saat 20:44
Geçmiş olsun hocam çözüldüyse problem sıkıntı yok.

Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2016 Saat 16:52
evet arkadaşlar an itibari ile bu sorun çözüldü. Resimdeki parçayı değişen usta yan sanayi malzeme kullanmış sağolsun. Bizim şirketten bi ustaya baktırdım adam bakarbakmaz bu yan sanayi orjinalini al getir ben değiştireyim olur o zaman dedi gittim 358 lira verdim aldım taktı ve oldu araç. Parçayla birlikte eski ustaya gittim bu malzeme sıkıntılıymış sen birde mazot pompasını sökeyim diyordun niye böyle oluyor dedim. Oda ilk teşhis doğruymuş ama parça hatalıymış sevinsem mi üzülsem mi dedi. neyse artık parçayıda ustayıda değiştirmiş oldum. Buna şükür diyelim. Akü değişti elcik yan sanayi takıldı söküldü marş dinamosu söküldü mazot filtresi değişti bi yığın paraya gitti. Sağlık olsun.

-------------
MBSB44

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net