Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acil yardım aracım atesleme yapmıyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=4298
Tarih: 25 Mayıs 2025 Saat 08:53
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: acil yardım aracım atesleme yapmıyor
Mesajı Yazan: Guests
Konu: acil yardım aracım atesleme yapmıyor
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2008 Saat 14:26
arkadaşlar hepinize merhabalar;
özür dilerim ama çok acil yardımınıza ihtiyacım var.
benim 2005 model benzinli 206tım var gecen seyir halindeyken akünün şasi kablosu kopmuş araba aniden stop etti hiç bir sey calısmıyodu farlar,silecekler vs. hicbirsey.
neyse elektrikçi şasi kablosunu taktı fakat arac teklemeye basladı.bilgisayarda enjektor hatası veriyordu neyse dün servise goturdum tum kontrolleri yaptılar enj. bobın buji,kompressor verileri hic bir prolem gorunmuyo ,arac 2ila 3. enjektör hatası veriyo ciğyakıt atıyor 2 ve 3 silindir atesleme yapmıyo.cildiracagım..boyle bi olay basına gelen varmı daha önce sizce neden?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: iLLeGaL
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2008 Saat 14:28
GEÇMİŞ OLSUN DOSTUM HOŞGELDİN BİRAZ DA KENDİNİ TANITIRSAN MUTLAKA BİLGİSİ OLAN BİR ARKADAŞIMIZ SANA YARDIMCI OLACAKTIR.

-------------
Bugünü unut, dün geçti, acaba yarın var mı?
Gençliğine güvenme, ölen hep ihtiyar mı?
Ya İslam'da erirsin, ya inkar'da çürürsün.
Yol Mezar'da bitmiyor,
GİRDİĞİNDE GÖRÜRSÜN

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2008 Saat 14:30
gelmıs olsun

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2008 Saat 17:10
arkadaşım o nasıl servis öle..problemi çözemediler mi ??????

Artı bu söylediklerin ateşleme bobinlerinde arıza olduğunu gösteriyor ..benim tahminim budur....

Mesajı Yazan: sinan-s
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2008 Saat 17:23
Bencede bobin gibi sorunun...

Geçmiş olsun..

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2008 Saat 17:40
Önce Ateşleme Bobini Kontrol Edilmeli Başka Bobin Takılıp Denenmeli.
Alternatifler Buji Kabloları Olabilir.
Buji Çatlak Olabilir.
Araç Buji Yağlamış Olabilir.

Ama Bunlardan Önce Ben Senin Yerinde Olsam Kompresyon Testi Yaptırırdım.Geçmiş Olsun.

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2008 Saat 19:04

Geçmiş olsun probleminiz büyük ihtimal bobinden kaynaklanıyor

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2008 Saat 19:23
Kesinlikle beyinde bir hata oluştu.Yolda akü kablosunun koptuktan sonra böyle bir sorun çıkarması doğal.Yetkili serviste bilgisayara bağlatman gerekli.

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2008 Saat 20:57
Sıkıntı bobin sıkıntısı gibi görünüyor. ama test edildi diyorsun.. Bobin ve buji kablosu tek parça halinde bir mekanizma ve yenisi ile değiştirilmeden arızanın tesbiti zor??

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 11:06
yeni bobin takıldı aynı bujiler denendi yeni enjektörler denendi ,aynı kompresyon testi yapıldı veriler normal görünüyor...
problemin beyinden kaynaklıgı nasıl anlasılır problemin kesin olarak beyinden kaynaklandığını gösteren bi cihaz yokmu?

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 11:10
serviste comp bağladılar resetleme yaptılar yeni yazılım yüklediler gene aynı gene aynı tekliyor...

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 11:12
Tevzi makarasına bak derim eğer bütün değerler normalse ECu arızasını diagnostik le bulmaları gerekir servisin 

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 11:22
tevzi makarası nedir ?diagnostik cihazla araca bağlanabiliyorlar yüklemeyi bir problem olmadan yaptılar.servis iki ihtimal var dedi yabeyinden yada silindr kapagi acılacakmis.ben sunu anlayamadım niye serviste kesin cevap veremiyor sonucta beyinde bi hasar varsa net bi sekilde belli olması lazım degilmi...

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 11:59
Tevzi makarası Distrübitörün içindeki ateşleme dağıtımını yapan ufak döner parçadır

http://efesurucukursu.com/12/clip_image212.jpg

Ucları oksitlenmiş olabilir buji kablolarının

http://www.surucuehliyeti.net/motor_ders_dosyalar/image005.jpg

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 12:10
bundan benim araçta yok heralde deran bey,indüksiyon bobini direkt bujilerin tepesine oturuyor.benzin pompasından olabilirmi acaba yada filtreden yeterlibenzi gelmiyormu acaba diye düşünüyorumama sadece 2. ve 3. silindir atesleme yapmıyor.serviste hala çözemedi canim iyice sıkılmaya basladi beyini ankaraya yollayalım diyolar ama diyagnostik cıhazda beyinin normal olduğunu söylediler.kompresor verileri normal ama kurumda yapmıs olabilir diyolar..

Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2008 Saat 12:12
kurum olabilirmi sizce? beyinde donanım problemi olsa yazlımında hata vermesi gerekmiyormu ? 

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2008 Saat 14:08
arkadaslar kompresor verileri normalken silindir kapağı açmak gerekirmi.serviste illa kapak açılacak diyor.

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2008 Saat 14:13
Silindir kapağının açılması son çare olmalı gerekçe ne gösterildi size kapak açılması için 

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2008 Saat 15:47
Araç 206 dizelmi benzinmi ? kaç kmde ?

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2008 Saat 15:55
kurumlama yapmış olabilir diyolar.amam bi anda mı ortaya cıktı bu kurum.şasi kablosu kopmadan önce hiç bi problem yoktu.yenisi takıldı ondan sonra ortaya cıktı.beyinden olabilirmi,beynin tamiri olurmu?katalitik veya o2sensorundan yapabilirmi?

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2008 Saat 15:57
araç benzinli1.4 85000de

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2009 Saat 17:05
senin aracın sübaplarında arıza var.kesinlikle silindir kapak açılıp revizyon gerekiyor.sübaplar arızalı iken kompresor oranı normal çıkar.

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2009 Saat 17:58
arkadaşım aracında bobin arızası varmış tahminimce aynı şey yazın başımıza geldi bobini söküp takarken beyinde hasarlar oluşuyor yani sorun beyin diyorum...planet adlı bilgisayara bağlarsanız (yetkili bir servis de ve ustayla) ozaman anlaşılır...

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2009 Saat 22:59
aracın beyni ankaraya gonderildi bakıcaklar problem varmı diye eger sorun orda degilse kapak acılacak herade...

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2009 Saat 23:12
İnş çok masraflı bişi çıkmaz..

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2009 Saat 23:35
saolun sinsan bey ,servis 1000tlyı bulabilir dedi ama insallah bulmaz...

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2009 Saat 23:37
geçmiş olsun diyorum size beyinde problem varsa..

Mesajı Yazan: kann87
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2009 Saat 01:19

gecmıs olsun

-------------
-küfürbaz gizemli rapci-

Mesajı Yazan: saxo_vts_turbo
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2009 Saat 10:40
merhabalar öncelikle bir iki bişi yazayım

tevzi makarası distiribütörlü arabalarda olur peugeot grubu arabaların çoğunun ateşleme sistemi wated spark denilen bobinli sistem olduğundan böle bi parça yok

bobininiz arızalı değil sebebi 1 ile 3  -  2 ile 4 nolu silindirler  aynı bobinden gelen yüksek akımla ateşlenir wasted sparkın mantığıda budur bu sebepten bobin de normal

sübaplarda bişi olmuş olsa yukarıda bi arkadaşımn dediği gibi normal çıkar dedi yanlış sübap açık kalırsa araba sıkıştırma yapamaz bu sebepten kompresyon sıfır çıkar arabanızın kompresyonu normal ise kapağı açtırmayınız

benzin pompasından olma ihtimali yok çünki çiğ benzin atıyo dediniz

sorun büyük ihtimalle beyinde ama diagnostiğe bağladıklarında normal çıkıp çıkmadığını anlamıyan servise ben bidaha arabamı götürmem buda ayrı bi konu 

son olarak beyin geldikten sonra arabanın aküsünü değiştirin büyük ihtimalle düzelicektir  

Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2009 Saat 10:49

beynin içinde bi parça yanmış arkadaşlar lanet sey tamirde olmuyormuş offf offf,çıkma bakıyorum artık yada yenisini takıcaz 1700 tlmis.

Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2009 Saat 10:52
Offf yaa şansızlık..

Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2009 Saat 10:53
benimde anlamadıgım madem beyinde bu derecede hasar vardı nasıl beyine yeni program atabiliyolardı arıza silebiliyorlardı diagnostik cihazla baglayabiliyolardı.ama napim inanmaktan baska care yok.lanet olsun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net