Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Buji ömrü ve enjektör temizleyici

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=42804
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 05:17
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Buji ömrü ve enjektör temizleyici
Mesajı Yazan: Dlkrn_48
Konu: Buji ömrü ve enjektör temizleyici
Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2016 Saat 14:40
Arkadaşlar ben geçtiğimiz aralık ayında Ateşleme bobinini Delphi marka sıfır bobin ile değiştirdim şu ana kadar bir sorunum yoktu. 4500 km önce 10.000 bakımına girmeden önce araç gaza yüklendiğimde kesik kesik teklemeler ( sanki araç ara ara aldığı yakıtı yakamıyormuş gibi ) hissetmeye başladım. Pediyodik bakım sırasında (4500 km önce ) bujilere baktığımızda bir tanesinin sarardığını gördük ve takım olarak 4 bujiyi de değiştirdim. Geçtiğimiz hafta da würth ün yakıt sistemi ve enjektör temizleyicisini kullandım. Yarım depo benzine ilave ettim ve benzin bitene kadar benzinde çoğunlukla yüksek devirde kullandım aracı. Enjektör temizleyici kullanırken arada bir tekleme yaptı ama bunun normal olduğunu okudum forumlardan. Şimdi yarım depo benzin bitince tekrar yarım depo aldım ve gazda kullanmaya başladım aracı. Her zaman olmasa bile arada bir gaza yüklendiğimde daha önceki gibi gazı yakamıyormuş gibi olan teklemeyi yapmaya başladı. Sizce yine buji mi gitmiştir? Eğer bujiden kaynaklanıyor ise bujinin ömrü ne kadardır? yada kullandığım enjektör temizleyicisinin bujiye zarar verme olasılığı var mıdır? 

Sabırla okuduğunuz için şimdiden teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2016 Saat 16:32
enjektör temizleyicisinin bir zararı olmaz bende kullandım.bujilerin ömrü 4500 km bitmez 25-30 bin km sorun çıkarmaz ama ben her 20 binde değiştiriyorum.bobin sağlam gözüküyor birde hocam lpg map sensörü ve ısı sensörünü kontrol ettirin. kontrol ettirdiniz mi?

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2016 Saat 18:07
Yok hocam onlara daha bakmadım. LPG map sensörü ve ısı sensörlerini LPG ustası kontrol ediyor dimi? Kusura bakma çok cahil konuşuyorum eskiden beri araca ilgim vardı ama bu araç ilk aracım olduğu için bakımını düzgün olarak yaptırmak dışındaki konuları yeni yeni öğreniyorum :)

Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2016 Saat 15:27
Arkadaşlar sorunu çözdük .. aslında çözmedik ama sorunun ne olduğunu bulduk gibi. Daha 4500 km önce değişen tüm bujileri çıkarttım ve bir tanesinin ucunun oksitlenmiş gibi olduğunu fark ettik. Usta senin araç pistona su kaçırıyor Conta değişmesi lazım dedi. Muğlada peugeot ustasu Yükseli aradım ve olabilir.. contadan su kaçırırsa pistona bujiyi o hale getirebilir dedi. Bende fiyat sorum 600 TL tutar diyor. Daha önce conta işi yaptıran oldu mu? herhangi bir tavsiyeniz var mı?

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2016 Saat 15:39
peki hocam senin araçta su eksiltme varmnı öncelikle su eksilme yoksa pistona su  nerden gitsin öncelikle. bu tip oksitlenmelere kısa devrede sebep olabiliyor.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2016 Saat 12:52
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

peki hocam senin araçta su eksiltme varmnı öncelikle su eksilme yoksa pistona su  nerden gitsin öncelikle. bu tip oksitlenmelere kısa devrede sebep olabiliyor.

Evet kardeşim bu gün fark ettim su ekstme de var aracimda. Ust kapak acilaksa düzgün birine gitmek sitedim. Arkadaşlardan birisi Izmir de iztek otodan mehmet dakni diye birisini onerdi. Usenmeden gidecem izmire bu hafta ici. Aslanim icin usenmem valla

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net