Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Enjektör temizleyici

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=42696
Tarih: 29 Temmuz 2025 Saat 08:39
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Enjektör temizleyici
Mesajı Yazan: Dlkrn_48
Konu: Enjektör temizleyici
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2016 Saat 00:54
Arkadaşlar 1 sene önce aldığım  206 aracımın geçtiğimiz ay içerisinde benzin filtresini değiştirdim ve içerisinden çıkan sıvı gözümü bariz korkuttu. Şimdisize sormak istediğim Würth ün benzinli araçlar için olan enjektör temizleyicisinin hem yakıt sistemini hem de enjektörleri temizlediğini duydum. Bu arada aracım LPG li, ben bu ürünü kullansam ( tabiki aracı belli bir süre benzinli kullanmam gerekiyor) bir katkısı olur mu? içinizde bu tarz ürünleri kullanan oldu mu ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2016 Saat 09:07
tabiki olur temizlik açısından benim tavsiyem shell nitro+ benzin alın bu benzininde temizleme özelliği var katkılı würt kullanın benzin deposu ve enjektör temizliği açısından faydası olacaktır. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2016 Saat 11:26
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

tabiki olur temizlik açısından benim tavsiyem shell nitro+ benzin alın bu benzininde temizleme özelliği var katkılı würt kullanın benzin deposu ve enjektör temizliği açısından faydası olacaktır. 

İlginiz için teşekkürler. Aracım kaza yaptığı için şu anda serviste .. çıkar çıkmaz würth katkısını kullanacağım gibi görünüyor. Bir sonraki periyodik bakımda yağ katkısı olarak bor içerikli katlkılar var onu da kullanmayı düşünüyordum ama bu arada bol bol araştırma yaptım bir çok kişi bor içerikli yağ katkılarını tavsiye etmiyor nedense

Mesajı Yazan: akk0212
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2016 Saat 11:46
geç marş alan bi aracım vardı, buna benzer bi ürün kullandım, belli bir süre sonra normale dönmüştü

-------------
307 1.6 hdi

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2016 Saat 12:44
Orjinalini yazan: Dlkrn_48 Dlkrn_48 Yazdı:

İlginiz için teşekkürler. Aracım kaza yaptığı için şu anda serviste .. çıkar çıkmaz würth katkısını kullanacağım gibi görünüyor. Bir sonraki periyodik bakımda yağ katkısı olarak bor içerikli katlkılar var onu da kullanmayı düşünüyordum ama bu arada bol bol araştırma yaptım bir çok kişi bor içerikli yağ katkılarını tavsiye etmiyor nedense
geçmiş olsun Allah betirinden korusun hocam yağ katkısı bende kullanmıştım hiç bir faydasını görmedim kerdeşim bence gerek yok boşa 40-50 tl para verme derim.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesajı Yazan: TugyyStyle
Mesaj Tarihi: 03 Ağustos 2016 Saat 20:09
yağ değilde benzin katkıları var aracın çekişini aşırı arttırıyor ve araçtaki rölanti dalgasını kaybediyor benim aracımda öyle oldu şahsi kişisel fikrim :)

-------------
: 0539 760 64 94

<

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 03 Ağustos 2016 Saat 22:43
Orjinalini yazan: Dlkrn_48 Dlkrn_48 Yazdı:

Soner arkadaş a katılıyorum. Yağ katkıları tamamen gereksiz hatta zararlı bile. Yağların üzerini okursaniz katkı maddesini tavsiye etmediklerini görürsünüz. Benzin katkıları ise kimisi işe yaradı kimisi yaramadı diyor.ya o katkı malzemesi problemi düzeltiyor yada lpg li aracı belli bir süre benzin ile kullanınca problem ortadan kalkıyor devir falan düzeliyor. Ama zararı yok en azından, denerseniz pek zararınız olmaz

Mesajı Yazan: huseyin.celebi
Mesaj Tarihi: 04 Ağustos 2016 Saat 12:09
benim 106 bazen tekliyordu hatta birgün stop bile etti shellden bi temizleyici aldım adını hatırlamıyorum 50 liralık benzine yarısını kattım bi 50 daha aldım 3 gün sonra yarısınıda öyle kattım teklemesi geçti şimdi sadece fan açınca rölenti bi düşüyo okadar :)

-------------
2000 106 QUİCKSİLVER

Mesaj Tarihi: 10 Ağustos 2016 Saat 00:00
Bu gün sonunda çıkarabildim aslanımı servisten :) Sanayide 2 günde yapılacak iş nerden baksan 2 hafta sürdü :) Würth enjektör temizleyicimi almıştım zaten en yakın uzun yolculuğumda uygulamayı düşünüyorum. Sonuçları yazarım burayada

Mesajı Yazan: pepecura
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2017 Saat 12:10
aracın km si kaç? kullanacagınız enjektor temızleyıcı sorunlara yol açabılır.

Mesajı Yazan: pepecura
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2017 Saat 12:17
kurum baglamıs bır enjektorun temızlenmesı herseyın duzelecegı ılk gunku halını alacagı anlamına gelmez.daha buyuk sorunlar açabılır.
benzıncılerde satılan katkı maddelerı çoğu uzerınde yazılanlara ınanmayın heleki yerlı olanlar tam para tuzagı.

Mesajı Yazan: seamad
Mesaj Tarihi: 06 Mart 2017 Saat 14:33
Orjinalini yazan: MCaner MCaner Yazdı:

Arkadaşlar bu konu hakkında daha yenilerde başımdan geçen olayı sizlere anlatmak isterim.
Kahramanmaraştan istanbula gelirken normalde sürekli opetten yakıt alırdım yol üzerinde gelirken yakınlarda yada gideceğim yol üstünde opet olmadığını navigasyondan bakarak gördüm yakıtım azalmıştı yolda kalmaktansa yol üzerinde gördüğüm ilk istasyona gireyim dedim karşıma ismini pek bilmediğimiz istasyon çıktı sonra yakıtı oradan almak istemedim devam ettim yakıt baya azalmıştı blue pet olması gerekiyor oradan yakıt almaya karar verdim ileride istasyon olma ihtimalini ve araçta olan yakıtla oraya gidebilme ihtimali vardı bende depoyu fullemesini istedim sıkıntı çıkmaz dedim istanbula geldiğimde aracım eve gelene kadar sıkıntı çıkmadı ama sonradan performansdan düştü gaz yememeye başladı rampalarda sıkıntı oldu hemen gittim olan yakıtın üstüne yine yakıt aldım karışır düzelir dedim bi kaç gün böyle idare ettikten sonra istasyonda pompacı arkadaşa anlattım olayı bana enjektör temizleyici koymamı söyledi kendilerinde 444 enjektör temizleyici vardı. ondan da koydurdum sonra evden araştırma yaptım bunun hakkında yararı olanında gördüm zararı olanı görmedim ben koyduğum üründen çok çok memnun kaldım pompacı arkadaşada anlattım düzeldiğini 5 bin km bi alıyorum ürünü sizlerede tavsiye ederim arkadaşlar aşağıda ürün hakkında bilgiler yazıyor.

https://www.oilmarkt.com/oto-bakim-ueruenleri/7-444-dizel-sistem-temizleyici-330-ml-bfkmtuz5.html" rel="nofollow - https://www.oilmarkt.com/oto-bakim-ueruenleri/7-444-dizel-sistem-temizleyici-330-ml-bfkmtuz5.html

Ürün linkinde şöyle bir uyarı var bilginize ;

Önemli

Bu ürün depo katkısıdeğildir.

Sadece yakıt sistemi temizleme makinelerinde kullanılmaküzere

tasarlanmıştır.

Mesajı Yazan: selcuk3641
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2017 Saat 05:51
Yag katkisi turboya zarar veriyor diye biliyorum,yakit katkisida enjektörleri temizlemek yerine zarar veriyor ben belli araliklarla 5008 aracima liqui moly enjektör temizleme katkisi kullandim sonra enjektörlerin dördünüde elime verdiler serviste enjektörlerin üstünden yag benzeri siyah sivilar akmisti dışariya evet yakita katinca farkı hissediyorsun aracin çekişinde ve motorun sessizleşmesinde ama bence kullanmasaniz daha sağlıklı

Mesajı Yazan: erk4n
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2017 Saat 15:11
Bu katkilari yeni nesil motolarda kullnmak sakincali enjektorlere zarar verebiliyor uzun yolda araci 20000 devire sabitleyip 1saat gitmek enjektorler icin cok faydali olur

Mesajı Yazan: CVT
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2017 Saat 10:46
peugeot 106 1.4 araç için uygunmudur acaba 

-------------
PEUGEOT 206 2004 MODEL 1.4 X-LİNE 106 2000 QIİCK

Mesajı Yazan: Oktkor
Mesaj Tarihi: 13 Mart 2017 Saat 11:12
Benim motor 1.6 hdi. Bundan aldım ama henüz kullanmadım.

Zira şöyle sıkıntı var ki benim araba boyuna yatıyor. Servisle işe gittiğim için bazen bir ayda 100 km bile yapmıyorum. Bu katkıyı eklesem depoda kalacak uzun süre? Uzun yola çıkarken kullansam bu sefer ters bir etki sıkıntı verir mi?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net