106 benzin pompası
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=42653
Tarih: 31 Temmuz 2025 Saat 16:06 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 106 benzin pompası
Mesajı Yazan: eyup ozturk
Konu: 106 benzin pompası
Mesaj Tarihi: 25 Temmuz 2016 Saat 10:58
Merhaba arkadaşlar, 1999 106 1.4 xr aracım ile 4 kişi + portbagaj ile full yüklü halde yola çıktık. Araç ara ara çekişten düşmeye başladı. Bazen düz yolda özellikle rampalarda 50kmh hızlara düşmeye başladım. Benzin seviyesi, ışığın yanmasını bekleyecek kadar düşük olduğu zaman, bşr rampayı tırmanırken motor stop etti ama ben debriyaja bastım ve boşta giderek düze kadar çıktık. Birkaç defa marşa bastıktan sonra motor çalıştı ve 50mt ötedeki benzinliğe girdik :)
Şunu merak ediyorum. Bu ara ara olan performans kayıpları benzin pompasından mı olur? Aracın arkası aşağıya basıkken benzin çekememezlik yapar mı, özellikle yarım depo altındayken? ara ara oluşan performans kayıpları başka nedenden olabilir mi? Bujiler, gaz kelebeği gibi... İstanbul dan Antalya ya geldik, şimdi Ege yi geleceğiz, sorun yaşamamak adına yapmam gereken bşr şey var mı? Varsa Antalya da yaptırıp öyle geçeyim..
Teşekkürler
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 25 Temmuz 2016 Saat 16:10
benzin azaldığı zaman depo dibindeki pislik tekleme çekiş düşüklüğü vb durumlar yaratabilir. Ama bu durum yarım depo altı gibi değil de iyice benzinin azaldığı durumlarda yapar. Genel çekişten düşme olayı port bagajdan dolayi rüzgarın yönüne göre de değişebilir. Siz hissetmeseniz de büyük oranda etkiler rüzgar yönü. birde araç 1.4 olunca. Eğer bunların dışında her zaman bu durum oluşuyorsa pek çok nedeni olabilir. Genel bakim yapılır ve ona göre Gözlem yapılır
|
Mesajı Yazan: eyup ozturk
Mesaj Tarihi: 26 Temmuz 2016 Saat 15:52
Teşekkürler. Daha önce portbagaj ile bu hatta seyahat ettim, o nedenle portbagaj seçeneği biraz zor.. Sanki bit silindir çalışmaya ara vermiş gibi oluyor...
|
|