merhaba arkadaşlar sizlerden bi konu hakkında fikir almak istiyorum delirmek üzereyim. aracın gecenlerde bi kaç sıkıntısı vardı tamirciye götürdük sıkıntıları şunlardı araç hararet yapmıştı baskı balata bitmişti titremesi vardı vs. vs.
değişen parçaları
baskı balata
bujiler
motor kulağı
radyatör
fan motoru ve fan
bu parçalar değiştikten sonra 1 hafta içerisinde yine sıkıntılar çıkmaya başladı araç ısınınca sanki bi göz çalışmıyormuş gibi amerikan motorları gibi gaza basınca tıırnnnn sesi geliyor arac geç hızlanıyordu sonra öğrendikki aracın devirdaim pompası bitmiş bide radyatör hortumunda kopukluk varmış neyse onlarda yapıldı gelelim esas konuya :)
bu arızaları yaptırdıktan sonra sabah aracı çalıştırırken araç biraz geç çalışıyor sanki marşı zor alıyor herneyse şöyle bi aracın ısınma süresince devirli olarak kullanıyorum sonra aracta ufaktan bi cıngırtı sesi başlıyor sadece gaza basınca sanki içinde taş döndüyormuş gibi gaza basınca cırrrrrr ses geliyor 2 parça birbirine vurur gibi bi ses veriyor sonrasında ufaktan bi koku başlıyor yağ kokusu ufak ufak sarıyor zaten bu ses geldikten bi 5-10 dk daha sürersen arac artık kendi kendine önce arıza lambasını yakıp zar zor düşük rolantide vuruntulu bi şekilde çalışıp son hatlarını yaşayıp stop ediyor ve bu şekilde stop ettirdikten sonra araç nerden baksan 1 yada 2 saat dinlenmeden çalışmıyor dinlenince yine ısınana kadar aynı problem var. dün tamirciye gittigimde gecen ay değişen yağ ve yağ filtresini dün yine değiştik ve katkı ekledik katkıyı alırken adamda sordu koku ve ses veriyorsa bu yok sadece dumansa bunu diye sordu koku ve ses olanı aldık dumanıda kesti kokuyuda sesde azaldı ama yinede önüne geçilmedi bunun
bi yere gidiyorum 15-20 dklık bi yol bu yoldan sonra aracı calıstır calıstırabilirsen acil bi işimiz çıksa kalıyoruz öyle
aklıma gelen bi subap var araç soğukken biraz geç marş alıyor hararet yapıyor duman atıyor koku geliyor cırrr diye ses veriyor hızlanmada sorun yaşıyor cokda calısırsa kendiliginden stop ediyor tamirciyede sordum bu subapın ayarını kendisi yapar ayarında bişey yok otomatik ayarlar diye söyledi dünde biraz araştırma yaptım bi arkadaş quick de diğer biride gti de subap ayarı yaptırmış
tamirci komple motor tamiri dedi sizin fikriniz nedir ?
|