Motordan çıkan buhar
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=42498
Tarih: 06 Ağustos 2025 Saat 06:19 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Motordan çıkan buhar
Mesajı Yazan: mrtttt53
Konu: Motordan çıkan buhar
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2016 Saat 02:14
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde klimaya baktırmak icin sanayiye gittiğimde kaputu açtığımızda motorun kendisinden sağ çamurluğa yakın tarafndan hafif duman çıktığını gördük.Daha doğrusu usta gördü gösterdi sonra boşver dedi Motor baya sıcaktı, yağ eksiltme su eksiltme gibi sorunları yok yağa su karıştırma gibi bir sorunda yaşamadm bu bahsettiğim dumanı kendi arabasnda gören tahmin yürütebilecek olan var mı, çıkar mı bilmiyorum ama fotoğrafını da çekebilirim.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: OguzhanKucuk61
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2016 Saat 04:42
Motor sıcak hava soğuksa veya sıcakken yıkamaya girdiysen buhar normal. Öbür türlüsünü bilemem
------------- https://hizliresim.com/zjMbaB" rel="nofollow">
|
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2016 Saat 08:11
Yok kardeşim yıkama değil motor sıcak havada 30 35 dereceydi gecen hafta, sadece kaputu açınca gördük.
|
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2016 Saat 09:39
eğer aks körüğü yırtılıp içindeki gresi felan motora geliyorsa olabilir. yadan şanzuman aks keçelerinden kaçırıyorsa olabilir. altına bak derim aracın
------------- Peugeot 106 1.4 (1997) Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
|
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2016 Saat 20:09
Alttan bakasım gelmiyor açıkçası😄 moralim bozuluyor😄 liftteyken gördüğüm muhafaza ve muhafazann altnda motorda yağ terlemeleri.Durduğum yerde damlama yapmıyor ama yağ kaçırdığı yerler var sebebi bu olabilir mi ki
|
Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2016 Saat 23:55
İlk mesajda yağda suda eksilme yok demişsiniz ama sonradan yazdığınıza göre araçta yağ kaçakları varsa duman sebebi olabilir,sebebi her neyse şakaya gelicek bir durum değil sağlıklı bakımlı motorun sağından solundan duman buhar gelmez durduk yerde.Sıcaklar kavurucu tarafiğe çıktığım çoğu zaman şu dönemde arza yapmış araçlarla karşılaşıyorum,alev alan yanan araçlara denk geliyorum dikkatli olun derim.
------------- Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000 Asaleti Renginde Saklı...
|
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2016 Saat 00:33
Çubuğa ve kontak açarkenki kutulara eksilme yansımıyor.Sadece terleme şeklinde çok yavaş kaçırmaları var araba yaşlı olunca biliyorsunuz sorunu bitmiyo bugünde nurtopu gibi yeni masrafım da çıktı baskı bitti.Motora masraf etmeye fırsat olmuyor bu yüzden bi sekilde idare ediyorum. Zaten motor bakımıyla bir de turbonun bakıma ihtiyacı var henüz patlamams olsada öterek ben gidiciyim diyor😄 anlayacağınız bazen bisiklet çok cazip geliyor ama şehir koşulları uygun değil😄😄.Hepimize kolay gelsin
|
|