Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 Direksiyon sertleşme sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=42415
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 01:44
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 Direksiyon sertleşme sorunu
Mesajı Yazan: Paşa
Konu: 206 Direksiyon sertleşme sorunu
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2016 Saat 15:32
Merhaba iyi forumlar arkadaşlar,

Aracım 2005 model 1,4 hdi. Sorunum şu ki son 1 aydır direksiyonum çok sertleşti zaten uzun zamandır tam sola yada sağa çevirdiğimde anormal şekilde ötme sesi geliyordu şimdide tek elle zor çeviriliyor. Hafta sonu hidrolik yağını değiştirdim eski yağ çamur gibiydi usta yeni yağ koydu yenisi kırmızı renkliydi yani eski yağ belliki çok eskimiş ama sorunum yine düzelmedi. Peki şimdi direksiyon pompasını değiştirsem sizce ne derece etki eder. Malum 206 larda direksiyon zaten sert. Ustam işçilikli birlikte 500-600 TL tutar dedi sizce değiştirmeye değermi görüş ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim arkadaşlar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2016 Saat 16:13
şimdi eğer uzun süre kullanacaksanız ve aracı devamlı kullanıyorsanız değiştirin derim. direksiyon hocam Allah korusun içindeki hidrolik boşalsa felan direksiyon hiç dönmese ne yapacaksınız. evet bizim araçların zaten sert bariz bir oranda rahatlama olacaktır.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2016 Saat 16:24
Aracı alalı 6 ay oldu hemen her gün kullanıyorum aracımdan memnunum muhtemelen en az 1 sene daha kullanırım. Usta bir sıkıntı olmaz dedi aslında bende değiştirmekten yanaydım ama birazda araştırdım zaten 206 ların direksiyonu sert olduğundan pek etki etmeyeceğini düşündüm. Yorumun için teşekkür ederim kararsız kaldım özellikle direksiyon pompası değiştiren bir arkadaş aradaki farkı yazarsa çok memnun olurum.

Mesajı Yazan: Cyrus35
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2016 Saat 15:04
Ben ötme şikayetinden değiştirmiştim hocam hatta forumda ücretsiz vermek için konu açtım pompayıda inanın değişimin etkisi oluyo hidroligi pompalıyan bıçakların ve yatağının bozulmasından dolayı hem ses hemde güç kaybı oluyo fakat kesinlikkle orjinaliyle değişim yapın 50 100 tl fazla verin ben ithal taktırdım hem kasnagında (Kayışın takıldıgı çemberde) hemde gergide problem yaşadım ithalin kasnagı biraz ufak sanırım bütün sanayide ona uygun kayış aradık ancak bulduk bende bittim o arada. İthal olmasına ragmen direksiyon pamuk gibi olmuştu orjinalin çokk çokk daha iyi olucagını düşünüyorum bence pompanı değiştirmeni öneririm izmirdeki ithal pompa fiyatı 240 tl orjinal pompa 300 330 tl gibi rakamlara 50 ile 100 tl arasıda işçilik alıyorlar. Verdiğiniz rakama değicek inanın o pompa sesi çok rahatsız edici bi durum...

-------------
206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design
206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof
206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel
307 Technoplus 1.6 110bg
307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel)

Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2016 Saat 15:14
Valla hocam söylediğiniz fiyatlar çok makul. Ben İstanbulda her zaman gittiğim ustadan fiyat aldım orjinali 850 tl yan sanayi 400 tl dedi. Dün başka bir ustaya gösterdim değişmesi gerekiyo yan sanayi alma memnun kalmazsın orjinalini tamire gönderelim hem orjinal parça olur hemde daha uygun olur dedi. Bakalım yarın götürücem tekrar sökmeden fiyat verecekler eğer fiyat uygun olursa pompayı tamir ettiricem. Paraya değecekse ve işe yarıyorsa yaptırayım o zaman bende çünkü keyif alarak kullandığım aracım baya yorucu olmaya başladı. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net