206nın kliması
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=42338
Tarih: 10 Kasım 2025 Saat 08:06 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 206nın kliması
Mesajı Yazan: Mrttt53
Konu: 206nın kliması
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2016 Saat 12:49
Arkadaşlar 206sı olup klimasından 1. veya 2. Fan seviyesinde verim alabilen var mı.Benim aracımda 4. Fan Seviyesinde klima açıkken hem de içhavadayken resmen terlemeye devam ediyorum zar zor yarım saat bu sekilde durunca soğutmaya başlıyor.Sanayide başka işler için gittiğimde gaz dan değil 206da böyle dediler hep. Bizde benim Peugeotla aynı yaşta 2004 corsa var klima açıkken 1. Fan seviyesinde üşütüyor sorun ne olabilir tahmini olan var mı?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2016 Saat 12:59
benim 206 nın klimasından ben memnunum yani ilk çalıştırdığımda hemen soğusun araç diye 3 kademede çalıştırırım. soğuduğu zaman 1.ve 2 kademe yeterli oluyor. sizin camlarda flim varmı çok etkisi oluyor.
------------- Peugeot 106 1.4 (1997) Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
|
Mesajı Yazan: ssakyel
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2016 Saat 13:03
Yeni trend yalan metodu olmuş 'bu modeller böyle' falan.Benim 206 birinci seviyede fena değil ama Antalya'da olduğum için yetmiyor.İkinci seviyede gayet iyi yeterli oluyor.Yani 206 da böyle konusu kesinlikle yalan.Neden bende soğutmuyor dersen gaz bitmiş olabilir.Bir kontrol ettir derim.
|
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2016 Saat 13:05
Cam filmi yok kardeşim 1 sene kadar oluyor aracı alalı hem sıra gelmedi cam filmine hem de olurda söktürmek gerekirse rezistansa bişey olur diye yaptırmadım. Yalnız bahsettigim corsada da film yok ama üşütüyor adamı
|
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2016 Saat 13:08
ssakyel Yazdı:
Yeni trend yalan metodu olmuş 'bu modeller böyle' falan.Benim 206 birinci seviyede fena değil ama Antalya'da olduğum için yetmiyor.İkinci seviyede gayet iyi yeterli oluyor.Yani 206 da böyle konusu kesinlikle yalan.Neden bende soğutmuyor dersen gaz bitmiş olabilir.Bir kontrol ettir derim.
| Gazına 1 sene kadar önce aldığım zamanlarda baktırmıştım kaçak olmadan 1 senede bitmez gibi geliyor bana başka bir yerde tekrar baktırmak lazım o zaman.Herkes o kadar para odaklı ki 300 500 lira altı işleri önemsiz görüp bu böyle deyip geçiştiriyor.
|
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2016 Saat 13:56
senin gazını kontrol ettir bencede yoksa soğutmasından bir sıkıntı görmedim. cam filimi sıkıntı olmaz hocam valla şimdiye kadar kullandığım bütün araçlarda cam filmi yaptırdım yada vardı yazın baya bir faydası oluyor hemde araç içinde bayan olduğu zaman fazla dikkat çekmediği için rahatsız olmuyor. trene bakar gibi baktıkları için bazı insan müsvetteleri yaptırıyoruz.
------------- Peugeot 106 1.4 (1997) Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
|
Mesajı Yazan: akundakci
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2016 Saat 14:06
Klima ya Speedy Servisinde Baktırın Gaz Basmak gerekirse 69 Tl dezenfektasyonda Hediye Genel kontrolünüde ücretsiz bakarlar
------------- Peugeot 2000 306 1.6 xr Ford Fiesta 2007 1.6i Comfort
|
Mesajı Yazan: hasayduman
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2016 Saat 14:12
sonerkyl Yazdı:
benim 206 nın klimasından ben memnunum yani ilk çalıştırdığımda hemen soğusun araç diye 3 kademede çalıştırırım. soğuduğu zaman 1.ve 2 kademe yeterli oluyor. sizin camlarda flim varmı çok etkisi oluyor. |
benimki de aynen..
------------- Ne yaşarsan yaşa, Birgün hesabını vereceksin..
|
Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2016 Saat 17:44
Yapamadıkları yada bilmedikleri şeylere bunların hepsi böyle.Sağlam bir klimacıya danışın derim gaz olmaz başka birşey olur orası incelemeden bilinmez ancak 206 nın klimasında bahsettiğiniz kadar vasat bir durum söz konusu değil gayet yeterli.Sizde sorun olduğu açık ve net.
------------- Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000 Asaleti Renginde Saklı...
|
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2016 Saat 19:54
sonerkyl Yazdı:
senin gazını kontrol ettir bencede yoksa soğutmasından bir sıkıntı görmedim. cam filimi sıkıntı olmaz hocam valla şimdiye kadar kullandığım bütün araçlarda cam filmi yaptırdım yada vardı yazın baya bir faydası oluyor hemde araç içinde bayan olduğu zaman fazla dikkat çekmediği için rahatsız olmuyor. trene bakar gibi baktıkları için bazı insan müsvetteleri yaptırıyoruz. | O açıdan haklısın ışıkta durunca bir dikiz fantazisi bazı yaratıklarda kendi karısı anası yokmuşcasına neyse. Uygun fiyatlı bulursam klimadan sonra cam filmi de yaptırabilirim bilindik markalar çok abartı fiyatlara yapıyor.12 yaşında arabaya 200 liradan fazla vermem yani cam filmi için:)
|
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2016 Saat 19:55
akundakci Yazdı:
Klima ya Speedy Servisinde Baktırın Gaz Basmak gerekirse 69 Tl dezenfektasyonda Hediye Genel kontrolünüde ücretsiz bakarlar | Kardeşim internet sitesi varms orda gaz kontrol 90 gaz basmak 135 diyo😄😄 ki ucuz olsaydıda mümkün olamazdı ankaradaym çünkü
|
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2016 Saat 19:57
samet206 Yazdı:
Yapamadıkları yada bilmedikleri şeylere bunların hepsi böyle.Sağlam bir klimacıya danışın derim gaz olmaz başka birşey olur orası incelemeden bilinmez ancak 206 nın klimasında bahsettiğiniz kadar vasat bir durum söz konusu değil gayet yeterli.Sizde sorun olduğu açık ve net.
| Evet bitmeyen sorunlar içinde boğuldum resmen bunu da öncelikli olarak baktırıcam "206larda böyle" olmadığına eminim en azından artık.
|
Mesajı Yazan: Gokcesel
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2016 Saat 21:21
|
206'larda böyle diyenleri geçin hocam 1. seviye de 5. dakikadan sonra gayet serinliyor içeri. Belli ki bir sorun var, maalesef tavsiye edebileceğim bir usta yok gaz doldurum, kontrol konusunda bilen varsa yardımcı olacaklardır.
|
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2016 Saat 22:39
Gokcesel Yazdı:
206'larda böyle diyenleri geçin hocam 1. seviye de 5. dakikadan sonra gayet serinliyor içeri. Belli ki bir sorun var, maalesef tavsiye edebileceğim bir usta yok gaz doldurum, kontrol konusunda bilen varsa yardımcı olacaklardır. | Sağol kardeşim, bakalım bi baktıracağım en yakın zamanda.Ankaradan düzgün yer tavsiyesi olan çıkarsa iyi olur aslında.
|
Mesajı Yazan: OguzhanKucuk61
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2016 Saat 02:49
Gokcesel Yazdı:
206'larda böyle diyenleri geçin hocam 1. seviye de 5. dakikadan sonra gayet serinliyor içeri. Belli ki bir sorun var, maalesef tavsiye edebileceğim bir usta yok gaz doldurum, kontrol konusunda bilen varsa yardımcı olacaklardır. | 5 dakikayı dahi bulmuyor ilk kademe, filmsiz camlar..
------------- https://hizliresim.com/zjMbaB" rel="nofollow">
|
Mesajı Yazan: Vefa
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2016 Saat 09:35
|
Merhaba öncelikle bi yere göstermeden ön motor kısmında kompresör den çıkan boruya bu dokun soguksa poleni değiştirmeyi öneririm yok soğuk değilse gaz ile alakalı diye düşünüyorum aynı sorun bende oldu öyle çözdük polen le alakalı çıktı.kolay gelsin.
|
Mesajı Yazan: smasher
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2016 Saat 12:41
Arkadaşlar Merhaba, yeni konu açmak istemedim. Benimde 2000 model 206 xs aracimda klima devreye girmiyor. Yani o duyulmasi gereken cıt sesi duyulmuyor, kompresörle mi ilgili olabilir yoksa içinde gaz olmadiğında da devreye girmeme durumu oluyor mu. Ön camin altinda iki tane tapa vardi galiba klimanin gaz tapasiydi onlar, kalem ucu ile bastim gaz cikmadi. Gaz doldurtsam devreye girme ihtimali varmi, yoksa kompresör gidik mi?
|
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2016 Saat 12:42
OguzhanKucuk61 Yazdı:
Gokcesel Yazdı:
206'larda böyle diyenleri geçin hocam 1. seviye de 5. dakikadan sonra gayet serinliyor içeri. Belli ki bir sorun var, maalesef tavsiye edebileceğim bir usta yok gaz doldurum, kontrol konusunda bilen varsa yardımcı olacaklardır. | 5 dakikayı dahi bulmuyor ilk kademe, filmsiz camlar.. | Tamam iyice moralim bozuldu tamam
|
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2016 Saat 12:46
Vefa Yazdı:
Merhaba öncelikle bi yere göstermeden ön motor kısmında kompresör den çıkan boruya bu dokun soguksa poleni değiştirmeyi öneririm yok soğuk değilse gaz ile alakalı diye düşünüyorum aynı sorun bende oldu öyle çözdük polen le alakalı çıktı.kolay gelsin. | Polen değişeli 6500 7000km oldu acaba dedigin hortumun resmini koyman mümkün mü cok sevinirim koyabilirsen.Yalnız söyle diyim benim polen değişmeden de değiştiği zamanda kullandm yine aynı yetersiz soğutma yapıyordu.
|
Mesajı Yazan: Vefa
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2016 Saat 14:36
|
O zamn gaz ile alakalı gibi araba su an yanımda değil radyatörün üzerinde alüminyum boru var klimayı çalıştır buruya bi dokun soguyacak mi yine soğuk değilse kompresör le alakalı tahminimce.eve varınca resim koymaya çalışırım
|
Mesaj Tarihi: 08 Haziran 2016 Saat 16:03
|
Bende bugün araba kullanmayabilirim, en geç yarn sabaha bakıym dediğin yere emin olamazsam resimini koyarm.
|
Mesajı Yazan: ozgorh
Mesaj Tarihi: 14 Haziran 2016 Saat 22:23
|
Ben iki hafta önce dolum yaptım once kontrollerini yaptılar bi sıkıntı cıkmadı dolum yaptılar 80 lira verdim toplam ve 2. Kademede soğutuyo sonrada 1. Kademeye düşürüyorum
|
Mesajı Yazan: Cagrii
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2016 Saat 00:20
|
Ankarada klıma için işini iyi yapan ve uygun biyer tavsıyesı olan varsa cok makbule gecer
|
Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2016 Saat 00:30
|
ankarada savaş Oto var arkadaşlar Ostim'de. geçen yıl 35 tl Ye gaz dolumu yapıyordu. benim araç 5 dakikada buz gibi yapıyor. Fransız arabalarinin pek çoğu kışın hızlı ısıtır yazın çabuk Soğutur. Soğutma ve ısıtma da problem yaşayan yada daha iyi verim almak isteyen arkadaşlar ön göğüste bulunan havalandırma menfezlerini söküp içinde ki sungerleri yenileyebilirler. Süngerler zamanla dökülüyor ve hava ön göğsün içinde dağılıyor. Forum da konusu vardı nasıl sökülüp takilacagi ile ilgili
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2016 Saat 02:33
Kötü koku da vardı benim klimadan gelen yalnız özellikle klimadan gelen bir kokuydu.Mafra marka temizleyici kullandım tavsiye ederim arkadaşlar cok etkili küf kokusundan eser kalmadı. Öncelikle bi gazını ekletecegim soğutma icin.Çünkü klima çalışıyor sogutuyor ama cok yavaş yani geç.Talip kardeşim tavsiye ettigin yere bi bakacağım ilk fırsatta.
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2016 Saat 09:18
Mrttt53 Yazdı:
akundakci Yazdı:
Klima ya Speedy Servisinde Baktırın Gaz Basmak gerekirse 69 Tl dezenfektasyonda Hediye Genel kontrolünüde ücretsiz bakarlar | Kardeşim internet sitesi varms orda gaz kontrol 90 gaz basmak 135 diyo😄😄 ki ucuz olsaydıda mümkün olamazdı ankaradaym çünkü |
Daha Dün Geçtim Tekrar Önünden Dediğim gibi Afiş Vardı 69 Tl diye
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2016 Saat 11:25
|
Ben yanlış bakmışım Ankara'da şubesi varmış speedynin aradım sordum 80tl dediler.Düzgün bir yere benziyor merak ettim açıkcası.Sırf nasıl bi yer diye merakımdan speedye gidebilirim😄
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2016 Saat 11:49
Mrttt53 Yazdı:
Ben yanlış bakmışım Ankara'da şubesi varmış speedynin aradım sordum 80tl dediler.Düzgün bir yere benziyor merak ettim açıkcası.Sırf nasıl bi yer diye merakımdan speedye gidebilirim😄 |
Ben uzun zamandır gidiyorum bakımlarıda orada yaptırıyorum bi yanlışlarını görmedim küçük çaplı tamir işlerinide yapıyorlar belki sende memnun kalırsın
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2016 Saat 13:30
|
Evet gerçekten merak ettim açıkçası ilk fırsatta klima için gideceğim.İnternet sitesinden ve telefondan fiyat alabilmek bile hoşuma gitti.Teşekkür ederim tavsiyen için;)
|
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2016 Saat 14:17
Rica Ederim İnşallah Sorununda Hallolur :)
|
Mesajı Yazan: ziya alp
Mesaj Tarihi: 17 Haziran 2016 Saat 00:42
|
bizim 206 hafıf ısınsın 3 dıs ac 5 dk buz ıcersı 2 dıse alıyoz sonra hatta baya soguk oluyo rahatsız oluyom uflerkende 1 dıste ıcersını soguk tutuyo yıne
|
Mesajı Yazan: themurat54
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2016 Saat 13:37
Aynen benimki de güzel sogutuyo ama bazen debriyaja basınca rölanti düşüyor ve araba stop ediyor
------------- Peugeot 206 Sedan 2007 Model, Comfort, 1.4, 75 HP, Benzin/LPG
|
Mesajı Yazan: mrtttt53
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2016 Saat 14:10
Sağolun arkadaşlar gaz miktarında azalma var bende emin oldum ama daha gidemedim fırsat olmuyo.Speedye gitmeyi düşünüyorum. Murat bence senin sorunun gazla falan alakasız gibi klima kompresörü de rolanti motorundanda olabilir bence bi baktır.
|
Mesajı Yazan: themurat54
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2016 Saat 19:48
Baktıracam inşaallah. Bu havada klimasız olmuyo
------------- Peugeot 206 Sedan 2007 Model, Comfort, 1.4, 75 HP, Benzin/LPG
|
Mesajı Yazan: mrtttt53
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2016 Saat 18:57
Speedyden memnun kaldım ilk gidişim olmasına rağmen tavsiye ediyorum. Ben klima gazı basılacak dedim usta klimanın performansına baktı sonra polen filtresini cıkardı ve cok pis olduğunu gördük 206nn kolay bi yerde oldugu icin cabuk doluyor polen filtresi, deģiseli 7bin km falan oldu ama simsiyah olmuştu.Polen filtren çok dolmuş boşuna gaz basmayalm dedi bende dinledim. Para kazanmak icin gerekli olmayan bir seyi yapmamasi hosuma gitti tesadüf ordayken far ampülü patladı😄😄 belli ki araba da sevmiş mekanı.
|
|