Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Videolu - 206 çalışmıyor, kontağı çevirirken farkl

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=42045
Tarih: 10 Kasım 2025 Saat 07:56
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Videolu - 206 çalışmıyor, kontağı çevirirken farkl
Mesajı Yazan: QasPeu
Konu: Videolu - 206 çalışmıyor, kontağı çevirirken farkl
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2016 Saat 20:20
herkese tekrar hayırlı akşamlar

bu akşam arabayı garajdan çıkarmak üzere indim ancak kontağı çevirdiğimde videodaki sesi çıkartıyor ve araba çalışmıyor. farlar ve vb ışıklar yanıyor. teyp çalışıyor ama araba çalışmıyor sorun nedir sizce?

-------------
2001 Peugeot 206 ve 2015 Nissan Qashqai

Cevaplar:
Mesajı Yazan: gergerli
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2016 Saat 21:02
Marş dinamosu olabilir kömürleri bitmiş olabilir,otomatikse P de çalışmıyorsa bide N de dene....

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2016 Saat 21:03
marş motoru dişliği yada volant problemi gibi hocam arabayı biraz hareket ettirin. sonra tekrar marş deneyin.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2016 Saat 21:04
Orjinalini yazan: gergerli gergerli Yazdı:

Marş dinamosu olabilir kömürleri bitmiş olabilir,otomatikse P de çalışmıyorsa bide N de dene....

N de'de denedik olmadı. diğerleri konusunda bilgim yok bakayım. teşekkürler toprağım gerger'e selamlar :)

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2016 Saat 21:05
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

marş motoru dişliği yada volant problemi gibi hocam arabayı biraz hareket ettirin. sonra tekrar marş deneyin.

hocam araba garajda ve rampa var çıkarmak çok zor. araba otomatik bu arada ne önerirsiniz bu bilgilerden sonra 

-------------

Mesajı Yazan: gergerli
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2016 Saat 00:38
Orjinalini yazan: QasPeu QasPeu Yazdı:

N de'de denedik olmadı. diğerleri konusunda bilgim yok bakayım. teşekkürler toprağım gerger'e selamlar :)

As kardeşim araba biraz iniş bi yerde olsaydi, N ye alıp biraz hareket ettirebilsen öyle marşı denesen işe yarayabilirdi, birileri ite bilse arabayı en azından, bide kutup başlarını çıkar oksitlenme, paslanma var mı kontrol et temizle, 10 dk bekle tekrar tak bide böyle dene umarım hallolur kardeşim

Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2016 Saat 00:51

Orjinalini yazan: QasPeu QasPeu Yazdı:

As kardeşim araba biraz iniş bi yerde olsaydi, N ye alıp biraz hareket ettirebilsen öyle marşı denesen işe yarayabilirdi, birileri ite bilse arabayı en azından, bide kutup başlarını çıkar oksitlenme, paslanma var mı kontrol et temizle, 10 dk bekle tekrar tak bide böyle dene umarım hallolur kardeşim

Tamamdır sağolsın artık 4-5 kişi yüklenip kaldırıp deneyeceğiz eyvallah Smile

-------------

Mesajı Yazan: Ahmet_ach
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2016 Saat 01:08
bu ses akü kutup başlarının gevşek veya oksitlenmiş olduğunu gösterır,bu arada otomatik arabayı harekaet ettırmesenız daha ıyı olur

-------------
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg

Mesajı Yazan: oguzckmk
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2016 Saat 17:15
Orjinalini yazan: Ahmet_ach Ahmet_ach Yazdı:

bu ses akü kutup başlarının gevşek veya oksitlenmiş olduğunu gösterır,bu arada otomatik arabayı harekaet ettırmesenız daha ıyı olur
kesinlikle katılıyorum. aynı sıkıntı bende de vardı akü kutup başlarını hafif oynatıyordum çalışıyordu. 

Mesajı Yazan: Gokcesel
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2016 Saat 20:50
Orjinalini yazan: Ahmet_ach Ahmet_ach Yazdı:

+206 Smile Kutu başlarını zımpara ile zımparalayıp tekrar takın aracınız çalışacaktır. Aynısı başıma gelmişti LOL

Mesajı Yazan: alfonsoxxx
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2016 Saat 23:03
akü zayıf otomatiği ittiriyor çeviremiyor önce aküyü ölçtürün günümüz tamircileri yam yam gibi akü olduğunu söylemez komple volant ,şarj dinaması satar takarlar bizzat sanayi içinde olduğumdan biliyorum az çok dürüst esnaf çok nadir günümüzde

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2016 Saat 23:33
Akün zayıf kardeşim aynısı başıma geldi. Arabayı N'ye al kontağı çevirirken gaz vererek çalıştırmayı dene farı teybi açma eğer çalıştırabilirsen git sanayiye akünü ölçtür. Bende de aynısı oldu dediğim şekilde zorladım çalıştı sanayiye gittiğimde ustam hemen akün zayıf dedi yeni akü aldım sorun kalmadı. 

-------------
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites
Ford Focus Titanium 2013 Powershift

Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2016 Saat 00:25
herkese ilgili için teşekkür ediyorum aküyü değiştireceğim. iyi ki varsınız :)

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2016 Saat 00:29
Orjinalini yazan: ekinoks44 ekinoks44 Yazdı:

Akün zayıf kardeşim aynısı başıma geldi. Arabayı N'ye al kontağı çevirirken gaz vererek çalıştırmayı dene farı teybi açma eğer çalıştırabilirsen git sanayiye akünü ölçtür. Bende de aynısı oldu dediğim şekilde zorladım çalıştı sanayiye gittiğimde ustam hemen akün zayıf dedi yeni akü aldım sorun kalmadı. 

Orjinalini yazan: alfonsoxxx alfonsoxxx Yazdı:

akü zayıf otomatiği ittiriyor çeviremiyor önce aküyü ölçtürün günümüz tamircileri yam yam gibi akü olduğunu söylemez komple volant ,şarj dinaması satar takarlar bizzat sanayi içinde olduğumdan biliyorum az çok dürüst esnaf çok nadir günümüzde

tavsiye edebileceğiniz uygun fiyatlı bir akü markası var mı uyumlu

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net