Peugeot 206 Teker Döndükçe Gelen CİK CİK Sesi !! K
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=42015
Tarih: 10 Kasım 2025 Saat 14:44 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Peugeot 206 Teker Döndükçe Gelen CİK CİK Sesi !! K
Mesajı Yazan: FuRiouS
Konu: Peugeot 206 Teker Döndükçe Gelen CİK CİK Sesi !! K
Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2016 Saat 23:29
Arkadaslar lütfen yardım edin delirmek üzereyim..
Aracın biliyorsunuz ne var ne yok ön takım disk balata hepsini değiştirdim. Arac bakımdan cıktıktan sonra Sag ön tekerin ordan cik cik ses gelmeye basladı. Tekerlege sanki bişey sıkısmıs dondukce o yere vuruyormus gibi bi ses fakat tekerleri kontrol ettik herhangi bi taş vs. sıkısmamıs.
Neyden geliyor bu namussuz ses peki ?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: usta307
Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2016 Saat 23:52
|
Kardesim celik jantli ise jant gobegini kontrol et ben 6 ay ses aradim jant gobeginden mis sigara jeletini sikistirdim ses kesti
|
Mesajı Yazan: ALLEX
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2016 Saat 08:09
usta307 Yazdı:
Kardesim celik jantli ise jant gobegini kontrol et ben 6 ay ses aradim jant gobeginden mis sigara jeletini sikistirdim ses kesti |
Usta dogru soylemis.Jant gobeginin poryaya oturma capi arasindaki olcu toleransi olmasi gerekenden fazla yani bos geciyorsa arac yulu gobege degil,bijonlara biner.bu risk de demektir.olcmek gerekir her iki jant ve poryalarin olcusunu kontrol etmek cabuk ve maliyet gerektirmeyen birsey.
Halen kesilmezse sayet geriye kalan ihtimaller sunlar 1- teker bilyalari ve bilyalarin poryaya siki gecme montajo uygun mu degil mi
2- disk montajinda gozle gorunmeyebilir ama diskteki paralellik sifir degilse yapar ki bu en kuvvetli olasilik. Taslanmis yuzey uzerinde veya torna aynasina baglanip komprator ceker kontrol ettirebilirsiniz.
Benim isim geregi cnc kalip imalatinda her parcaya paralellik kontrolu yapilir.ben basite indirgemis olabilirim ama sanayide torna uzerinde kontrol ettirmen gerekebilir.ama disklerden kaynakli degilse sasarim.
Ustanin dedigi gibi jant gobeginden baslayin sorunu aramaya.
Sorunu cozunce buradan paylasirsaniz kalici bilgi olacaktir.
Okuyan herkese tesekkurler.
------------- MORALİ AĞRIYOR....
|
Mesajı Yazan: FuRiouS
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2016 Saat 13:47
Sorun cozuldu :)
Kaliper'e janttaki kurşunlar deyiyor surtuyormus kursunları söktük sorun cozuldu ses kesildi teşekkürler :)
|
|