Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

otomatik 206 artıları eksileri

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=41621
Tarih: 18 Ağustos 2025 Saat 14:21
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: otomatik 206 artıları eksileri
Mesajı Yazan: osman8660
Konu: otomatik 206 artıları eksileri
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2016 Saat 10:37
Eşimin rahat kullanması için otomatik araç bakıyorum, bütçem ancak pejo modellerine yetiyor arkadaş sohbetlerinde pejo otomatiğe pek sıcak bakılmadığı gözlemledim. bu konuda üstadlardan yardım bekliyorum 

beklentim az masraflı, otomatik yada yokuş kalkış sistemli bütçem 25 bin... şu kadar daha koy demeyin limitim bu daha fazla çıkamam 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: crazysado
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2016 Saat 11:39
Otomatik araç alacaksanız eger gecmisi temiz bakimlari zamaninda yapilmis arac bakmanizi expertiz yaptırıp almanızı tavsiye ederim.25 binlik bütçenizde trafik sigortası da varmi malum sigorta fiyat ları aldı basini gitti.umarım gönlünüze Gore bir araç bulursunuz.iyi forumlar

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2016 Saat 11:43
Bende 206 otomatik var. Temizini bulursanız sıkıntı çıkarmaz.alırken sadece computest e sokmayin araci. 50 100 tl daha verip şanzuman ustasına gösterin. Motor testlerinde şanzuman a falan bilgisayar ortamında bakılıyor ama sağlıklı sonuç vermiyor.
Gelelim artı yönlerine,
Lpg ile gerçekten az yakan bir araç. İstanbul gibi bir yerde 23 kuruş civarı yakıyor. Ankara trafiğinde 20 kuruş, otobanda 18 kuruş, yine uzun yolda sakin kullanımda 15 kuruş a kadar düştüğü oluyor.
Yokuşta geri kaçırmaz.
Ufak olduğu için her yere girer çıkar, park etmesi kolaydır.
emsallerine göre tipi güzeldir.
Eksi yönlerine gelecek olursak,
Evet şanzumanı hassastır, honda vb otomatik şanzumanlar gibi paldır küldür kullanmaya gelmez. O yüzden düşük km de ve temiz tek elden kullanılmış araç bakın.
Direksiyonu hidroliktir fakat biraz ağırdır.
Ortalama 60 bin 80 bin km civarında otomatik şanzuman selenoid arızası verme ihtimali var. Oda şanzuman yağını değiştirmez iseniz ortaya çıkan bir durum.ortalama maliyeti 600 ile 800 tl civarı.
Emsalleri gibi bu araçta tam otomatik olduğu için 4 vites. (aynı sınıftaki honda vb araçlarda tam otomatik olanlarda 4 vites)
Hor kullanılmış bir araç alırsanız başınıza bela olur. Bu tüm model araçlar için geçerlidir.

Mesaj Tarihi: 03 Mart 2016 Saat 12:37
evet 2 milyar civarı gözden cıkardım kasko ve sigorta için. 

Mesaj Tarihi: 03 Mart 2016 Saat 12:37
Orjinalini yazan: talip206 talip206 Yazdı:

Bende 206 otomatik var. Temizini bulursanız sıkıntı çıkarmaz.alırken sadece computest e sokmayin araci. 50 100 tl daha verip şanzuman ustasına gösterin. Motor testlerinde şanzuman a falan bilgisayar ortamında bakılıyor ama sağlıklı sonuç vermiyor.
Gelelim artı yönlerine,
Lpg ile gerçekten az yakan bir araç. İstanbul gibi bir yerde 23 kuruş civarı yakıyor. Ankara trafiğinde 20 kuruş, otobanda 18 kuruş, yine uzun yolda sakin kullanımda 15 kuruş a kadar düştüğü oluyor.
Yokuşta geri kaçırmaz.
Ufak olduğu için her yere girer çıkar, park etmesi kolaydır.
emsallerine göre tipi güzeldir.
Eksi yönlerine gelecek olursak,
Evet şanzumanı hassastır, honda vb otomatik şanzumanlar gibi paldır küldür kullanmaya gelmez. O yüzden düşük km de ve temiz tek elden kullanılmış araç bakın.
Direksiyonu hidroliktir fakat biraz ağırdır.
Ortalama 60 bin 80 bin km civarında otomatik şanzuman selenoid arızası verme ihtimali var. Oda şanzuman yağını değiştirmez iseniz ortaya çıkan bir durum.ortalama maliyeti 600 ile 800 tl civarı.
Emsalleri gibi bu araçta tam otomatik olduğu için 4 vites. (aynı sınıftaki honda vb araçlarda tam otomatik olanlarda 4 vites)
Hor kullanılmış bir araç alırsanız başınıza bela olur. Bu tüm model araçlar için geçerlidir.

çok teşekkür ederim, uygun kilometre de çok zor hayırlı nasip artık

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2016 Saat 14:08
Var hocam piyasa da düşük km otomatik pejo. Genelde hiç lpg kullanmayanlar az km oluyor. Çünkü benzin de bayağı yakıyor. Lpg de ise gayet tasarruflu.

Mesajı Yazan: Karacocuk24
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2016 Saat 19:07
kardeşim bende geçen sene aldım  2001 model otomatik 17 bin km de aldım ne boya ne kaza vs hiç birşey yok kadın banka müdürüydü heryere kontrol ettirdik aldık arabadan gayet memnunum he bende peugeota çok iyi gözle bakmıyordum ama hangi mal olursa olsun iyi temiz bir malsa alınır yakıt olarak istanbulda trafik olmayan saatlerde kullanırım ortalama 35 krş yakıyor lpg çok düşündüm ama işte stepne yeri bagajın dışında olunca işi bozdu bagajın içi zaten küçük ve avm gibi yerlere girmek zor çünkü bagaj içinde saklayamıyoruz vs vs ama alırsanda sakın şu araba 2 bin lira daha ucuz diye hor kullanılmıs bir araba alma sonrası 2 binliradan fazla mal oluyor inşallah iyi bir araba düşer eline

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net