Merhaba arkadaşlar. Senelerdir Peugeot 206 otomatik kullanımından sonra çok temiz bir Çin malı Chery Kimo 2011 model 27.800km de araç satın aldık. Araç gerçekten temiz. Tek sıkıntı çin malı olmasıydı ama ön yargıları bizde sildi gerçekten çok memnunuz. Konuyu neden buraya açtınız derseniz bu zamana kadar Peugeot araçlarımda olan sıkıntıları bu forum sayesinde çözüme kavuşturduk. Şimdi de Chery Kimo otomatik vites aracımızla başımızdan geçen ilginç bir olayı sizlerle paylaşacağım. Şimdiden desteğiniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Aracımızın 20.02.2016 Cumartesi günü fren müşürü değişti. Fren müşürü değiştikten sonra sıkıntılarım başladı. Aracın sık fren kullanımında fren pedalı şişmeye başladı, dibine kadar bastığımda bırakıyordu frenleri. Servise gittim durumu anlattım ve fren müşürü ile alakası olmadığını bildirdiler. Tabi ben bu durumdan ikna olmadım ve kendi ustama gittim o da fren müşürü ile alakalı bir durum olmadığını, fren ana merkezinde bir problem olabileceğini söyledi. Bende 27.800km de aldığım ve şuanda 30.500 km de olan bir aracın fren merkezinin bozulabileceğini açıkcası düşünmediğimden dolayı tekrar servise gittim ve müşürden sonra olduğunu ısrarla bildirdim. Servise gittiğimde araç boşta olmasına rağmen kesinlikle aracı itemedik. Ön iki teker kendini kilitlemişti ve kriko ile kaldırdığımızda arka iki tekerin döndüğünü ancak ön iki tekerin dönmediğini tespit ettik. Durum böyle olunca da usta bu fren ana merkezinden olamaz, fren ana merkezi bu kadar çok sıkmaz lastikleri dedi. Yani araç yokuş aşağı bile akmıyor, düz yolda vites boşta olmasına rağmen ileri geri itemiyoruz. Bırakacaksın ve detaylıca bakacağız denildi. Bende fren müşürü konusunda ısrar etmeye devam edince usta fren pedalının oraya eğildi ve fren pedalını kendine doğru sertçe çekti. Sonrasında lastikler boşa çıktı ve dönmeye başladı. Fren pedalını yeniden yukarı doğru çekti ve bana fren pedalının baskı yaptığını, sert fren yapıldığından dolayı zamanla yamulmuş olabileceğini, bundan dolayı da sıkışma yapıp fren yaptığından dolayı ön tekerlerin dönmediğini söyledi. Benim kafama açıkcası yattı ancak bu fren pedalı bu kadar mı dandik olur da yamulur ? =) Usta bunların pedalları hamur gibi sert frenleme yapmamaya dikkat et ve bu şekilde kullan. Eğer sıkıntı devam ederse o zaman aracı bırakman gerek dedi. Bu sabah sıkışık trafikte yaklaşık 80km yol yaptım ancak çok şükür hiçbir problem olmadı frenlerde. Araç yokuş aşağı aktı, frenler şişmedi. Size sorum bu fren pedalının gerçekten bir yerlere takıldığından dolayı şişmesi normal midir ? Sorun gerçekten bu mudur ? Birde yeni müşür takıldıktan sonra her frene basıp çektiğimde '' tıııkkk tııkkkk '' diye bir ses geliyor. Bunun müşürden kaynaklı olduğunu ve problem olmadığını bildirdiler. Baya uzun oldu kusura bakmayın. Konu hakkında desteğinizi rica ederim.
------------- Peugeot 206 2004 model 1.4 Benzin/LPG Otomatik Vites
|